tisdag, mars 21, 2006

Självrannsakan

På bussen in till jobbet idag satt jag o läste en artikel i Metro där det gavs vissa tips om hur man ska tackla vissa frågor under en arbetsintervju.
"Var ser du dig själv om 3, 5 och 10 år?" Hur i helvete ska jag kunna veta det? Jag vet ju inte ens vad jag vill med mitt liv IDAG! Så började jag fundera vidare. Vad skulle hända om jag blev av med mitt jobb imorgon? Var skulle jag börja nysta? Jag har rätt till A-kassa, det är bra. Då står jag inte helt på bar backe. Men jag kan ju inte gå hemma och mögla. Jag måste skaffa ett nytt jobb. Men vad vill jag jobba med då? Sjukvård? Nä. Telemarketing. NÄ! Receptionist. I värsta fall kanske. I butik? Beror på vilken butik, möjligtvis kläder eller dagligvaror då. Café eller restaurang? Då ska det verkligen vara kris. Plugga? Ja, gärna, men vad ska jag leva på då?
Jag fyller 33 år i år. Jag har inga barn, ingen vettig utbildning, inget sparkapital, ingenting vettigt att bygga ett stadigt liv på. Känns mest som jag bara lullar runt och överlever dag för dag. Precis, det är det jag gör och har gjort de senaste 20 åren, överlevt dagen som den kommer.
Men för att återkomma till frågan ovan, "Var ser du dig själv......." Ja, du. Jag hoppas för det första att jag är klokare, visare och och rikare på erfarenhet än vad jag är idag. Jag vill/kan inte säga idag vad jag gör om 3, 5 eller 10 år. Jag hoppas på flera valmöjligheter. Jag ser vart livet leder mig helt enkelt. Jag vill inte säga att jag om 5 år ska jobba som veterinär. Då känns det som att alla andra vägar är stängda för mig. Jag vill hålla dörrarna öppna, ta in intryck och upplevelser, lära mig nytt varje dag. Räcker det som svar?

Och nu över till nånting helt annat. Igår var jag in till den nya Indiska affären här i Kista. Åh, så mkt fint det finns där. Har redan kolla tin några halsband jag ska köpa på fredag när lönen kommer, ett halsband är i trä och ett annat är ett likadant som Linnea hade på julafton, ett svart fint :) Så hittade jag även några fina vita bomullsskjortor med broderier och spets, så fint, så fint :)

Och imorgon åker jag till Oslo.....

måndag, mars 20, 2006

Ge mig hit lite bläck och penna....jag vill rekommendera ett brev.

Igår när jag satt och åt middag efter träningen så hade jag radions P2 på av ngn anledning. Dom sände en intervju med sångerskan i Garmarna, en av mina favoritgrupper. Det visade sig att hon har gjort så himla mkt mer än bara sjungit folkrock. Så jag blev lite nyfiken och ska börja kolla upp om det finns skivor att få tag på. Dessutom är jag nyfiken på en gammal progg grupp kallad Folk & Rackare men det verkar vara nästan omöjligt att få tag på skivor med dom idag.
Skolarbetet går det trögt med. Jag gjorde ett halvtamt försök i helgen igen men inspirationen är som bårtblåst. Det var när jag duschade efter träningen som jag plötsligt kom på en skitbra inledning på artikeln och senare på kvällen lyckades jag faktiskt läsa igenom lite av materialet. Men själva skrivande är fortfarande ogjort.
I torsdags och fredags kom jag äntligen på vad jag vill göra med mitt projektarbete. Det är inte helt klart än men jag håller på att forska i om det är möjligt att skriva om det jag vill skriva om. Jag tänkte nämligen forska i namnet på vår släktgård. Hur långt tillbaka går det egentligen? Jag har redan hittat ett brev daterat 1418 där namnet finns med men jag vill veta om det finns fler källor längre bak i tiden.......måste göra ett förarbete och eventuellt ska jag åka till Åland nån helg framöver för att forska i det lite mer. Mitt PM ska vara inlämnat 11/4 så tiden rinner iväg fortare än vad man tror. Som backup tänkte jag mig ett projekt där jag jämför översättningen av de tio budorden på fornsvenska och i dagens Bibel 2000. Men jag får se hur jag gör.
Fick mina kläder från H&M och Joseffssons i helgen och det mesta passade förutom kavajen från H&M, den var för stor så den ska tillbaka. Träningsbyxorna passade perfekt så dom blir bra sen när jag ska börja springa ute i vår igen :) Toppen med snörliv passade som en smäck, den är så söt så och jag är supernöjd. Jag börjar äntligen hitta en stil som jag känner symboliserar mig! Nu gäller det bara att hitta några söta vårskor också :)
Kan någon ge mig 10 000:- så jag kan gå ut och shoppa mig en helt ny vårgarderob????