fredag, september 25, 2009

Women keep your virtue

torsdag, september 24, 2009

Hej granne,

I en vecka har jag nu tvingats lyssna på hur din unge springer med betongfötter över golvet samtidigt som hon skriker rakt ut........varje kväll.
Då vi lever och bor i ett relativt lyhört hus och jag har en sisådär 400 sidor att läsa igenom och tio frågeställningar att förbereda inför nästa vecka ber jag dig nu snällt att lösa detta problem. Antingen ser du till att ungjäveln stannar på en plats och sysselsätter henne med kritor, film eller annat eller så ringer jag störningsjouren nästa gång du bestämmer dig för att spela hög musik halva natten så att ingen i huset kan sova.

Hälsningar,

Den trötta och nu även ganska irriterade grannen mitt emot.
Humanistens klagan

Sushin var god, operan var suveränt bra och jag hittade en affär där Nationalmuseum säljer ut reproduktioner för 50:-

Men mitt huvud är som en gröt och jag orkar inte med mig själv.

Ska jag ta rött eller vitt vin?

onsdag, september 23, 2009

Åt helvete med familjelycka....


....villa, volvo och 2,2 barn.

Nu vill jag ha sushi.

Och sen dricka mig aprak tills jag spyr.
I finkulturens korridorer




Ikväll ska jag på Kungliga Operan minsann!

Min kusin Camilla har lämnat Italien efter fem år och flyttat hem till Stockholm igen. Nu jobbar hon som skräddare på Operan och kan därför utnyttja en del förmåner som att gå billigare på opera tex :)
Därför ska hon och jag, kusin Jennie och fina Patrik träffas ikväll, äta en bit mat och sen avnjuta Mozart i form av Così fan tutte.
Åh! Jag längtar verkligen redan! Jag kan en del av operan sen tidigare då jag lyssnat på godbitar ur den under många år. Nu bara MÅSTE jag beställa hela på skiva! :) Älskar Mozart!

Igår var jag dessutom på Dramaten och hämtade upp biljetter till Killinggänget på Dramaten och Jane Eyre.
Den här hösten går verkligen i finkulturens tecken!

måndag, september 21, 2009

God helg

Sommaren dröjer sig kvar länge i år vilket jag inte har nånting emot alls. Vaknade upp i lördags till en underbar morgon med solsken och klar krispig luft. Vi åt som vanligt frukost tillsammans med missarna och lyssnade på Ring så spelar vi, precis som som vi alltid gör. Fick sen lite bråttom med att fixa mig iordning och tog så bilen upp till hembygdsgården. Eftersom ingen hade satt på värmen i stugen så var det ganska kallt och fuktigt därinne, 15 grader...burr.
Men solen värmde så skönt så vi bestämde oss snabbt för att sitta i trädgården vilket visade sig vara ett mycket smart drag.
Jag går sen fyra veckor tillbaka en lite kurs i geologi på Rimbo hembygdsförening. Det är jag och sju pensionärer, men hey! Det är faktiskt riktigt roligt! Inga prestationskrav, bara riktigt trevlig undervisning av en amatörgeolog som vet vad hon pratar om. Det blir mycket sten prat blandat med en hel del annat. Förhoppningsvis kan jag lite mer om berget vi går på när kursen är avslutad.
Två löpturer hann jag med i helgen. Jag blir rastlös om jag inte får springa. Men det blev inga 10 km, snarare 7 km men det räckte. Jag känner hur styrkan har återvänt till min kropp och lungorna tar effektivt tillvara på syret. Inga krav på att springa snabbt, bara jag, friheten och all tid i världen.
Resten av veckan kommer att bestå av mycket läsande, vi ska studera Machiavellis Fursten till nästa torsdag men den var så spännande att jag somnade på bussen imorse.Hoppas det går bättre när jag ska hem ikväll.

För övrigt så väntar jag på att höstmarknaderna ska börja. Skansen i helgen och Rimbo nästa torsdag.