fredag, februari 24, 2006

Det är tungt att bära världen på sina axlar.

Nu går det neråt. Sakta men säkert neråt. Känner mig sårbar igen och blir lätt sur och irriterad. Mina batterier är snart slut och jag är i desperat behov av laddning. Det är ungerfär som på ett Tv-spel där hjälten/hjältinnan utkämpat ett stort slag och fått motstå en del stötar och smällar. Man ser på den lilla "livskraftsmätaren" i hörnet att det är inte långt kvar. Åtgärder måste vidtas innan det är försent. Antingen se till att vinna slaget bums eller fly och försöka hitta livselixiret som återger kraften att leva. Så vad väljer jag då? Ja, just nu så har jag åtminstonde lite krafter kvar så att jag orkar stanna och slåss, om än så lite men iallafall, jag slåss. Det är motgångar på jobbet, i skolan, hemma, ja på de flesta plan just nu. Jag ska tampas med tusen arbetsuppgifter (och jag klagar verkligen inte över dom) samtidigt som jag får skit från en med (mot?)arbetare om att jag inte hjälper henne tillräckligt mycket. Jaha. Men hur var det nu igen? Hon har inte betett sig speciellt varmt mot mig, i hennes ögon är jag en nolla. Hon slänger fram en hög med jobb som ska vara färdigt helst för fem minuter sen och nu sist så hade inte ens orkat bemöda sig om att informera mig om att höra efter om jag kunde hjläpa till med att bränna ett gäng CD-skivor. Att jag inte har tillgång till en cd-brännare hörde tydligen inte till det väsentliga. Jag är hennes "slav" och det är helt mitt problem att lösa, inte hennes. Nu har hon klagat hos chefen och ett möte ska till nästa vecka. Jag måste verkligen vässa klorna och förbli skärpt. I helgen ska jag skriva ner allt jag har att säga så att inget går obemärkt förbi.
I skolan gör jag inte mkt väsen av mig men jag försöker ändå att göra en insats på lektionerna. Men jag blir inte klok på vår lärare. Han är skitbra och inspirerande men så fort jag har försökt att fråga om hjälp eller kommit med en kommentar så är det som om konversationen bryts på nåt sätt. Är det för att jag kommer med helt ointressanta åsikter eller? Jag får liksom inget grepp om situationen. Igår sa vår lärare dock att vi var den bästa gruppen han har haft på länge och att han ser potensial hos oss. Han önskade att vi alla väljer att fortsätta i höst. Jag har fått bra betyg på uppgifterna jag har lämnat in men vår knapphändiga muntliga kontakt gör mig osäker på vad han egentligen tycker om min kunskaper. Uppfattar han mig som en dum bimbo eller en tjej med intresse som har möjligheter att komma nån vart? Jag har beslutat mig för att ta ett snack med honom inför specialarbetet nu i vår. Jag måste få veta. För övrigt så är ekonomin i botten men det är skönt att inte ha några tyngre skulder hängandes över mig. Det enda är nu att bilen måste lagas vilket kommer kosta mig 2000:-...........inget jag kan göra nåt åt nu men jag överväger att inte åka till min kompis på lördag för att få bilen kollad eftersom jag inte står ut med deras eviga tjat om hur jag missköter min bil. Dom får mig att känna mig som skit. Att dom minsann har jobbat o sparat ihop sina pengar som dom köpt bil o hus för men jag mitt dumma våp har gått o tagit ett lån o köpt en helt onödigt dyr bil som jag nu inte ens har vett att sköta enligt konstens alla regler. Nä, jag orkar inte med dom moralkakorna nu....

Till helgen ska jag njuta av långa och goda frukostar, lösa korsord i mängder, ligga under en filt i sängen o kolla på Det okända, måla mina naglar rosa, träna arslet av mig och framförallt plugga och njuta av det jag gillar mest, en god bok.

torsdag, februari 23, 2006

Go´morron Sverige, plingelingeling.......

Bokrean började idag. Jag hade lovat mig själv att inte handla nåt i affärerna, bara på nätet eftersom det är billigare där. Det hela fallerade när jag på lunchen "tittade" in på Akademibokhandeln för att pejla läget. Jag vandrade runt bland böckerna, bläddrade i några, tittade, klämde, höll i men la tillbaka. Jag var starkt. Ända tills jag kom till "den". Där låg den. Jag visste att den inte fanns på rea på Adlibris och nu låg den här framför mig....79:-. Samvetet sa NEJ! men köplusten vann. Jag köpte den. Så traskade jag nöjd vidare till Bokia. Hittade först inget intressant men så....när jag nästan var färdig att gå.......så hittade jag DEN. Ok, 149:-, jag resonerade med mig själv att jo, visst kan jag leva på makaroner i mars............och blodpudding är inte så pjåkigt heller, tänkte jag samtidigt som jag plockade upp ytterligare en bok om 100 kända konstverk för 99:-.
Jag vågar inte ens tänka på hur krasslig ekonomi jag har nu i mars. Den är för jävligt krassig helt enkelt. Men det är bara att bita ihop och tänka att det är värt det. I september sitter jag i en bil nånstans mellan LA och SF och njuter av sol och vind medan jag mumsar på en äkta American burger ;)
Yeah!!

onsdag, februari 22, 2006


Hur långt kan man gå egentligen?

Ok. Nu har vi kommit till onsdag den här veckan. 2 arbetsdagar kvar bara. Stå ut, stå uuut!
Imorgon är det sista lektionen på delkursen Medeltida texter. Har inte gjort klart hemarbetet än.....jag veeeeeeeeeeeeeet, jag borde ha gjort det men den här jäkla veckan har varit sjukt seg, ok? Jag är skittrött när jag kommer hem och orkar knappt fixa käk. Men jag lovar att fixa uppgiften så fort jag orkar. Sen så ska vi få slutuppgiften imorgon *huva* Jag pallar inte skriva om nån jäkla fornsvensk grammatik eller partikel. Vill hellre koncentrera mig på historien bakom texterna.........Och sen var det där andra. Vi ska tydligen festa till det lite också....mat o dryck ska medtas och....håll i er nu....vi ska dansa till medeltida ballader........alltså.......mitt historieintresse når långt men det har en gräns.....ärligt........faktiskt. Men jag pallrar mig dit iaf så får jag se vad som händer. Får väl offra mig antar jag och svänga mina lurviga i en forntida ringdans. Ska försöka ta bilder o lägga upp så småningom......

En sak till, jag har syndat idag...........jag erkänner.....jag köpte godis.......choklad och yougurtöverdragna cashew och jordnötter. Så ikväll måste jag trampa extra hårt på spinningen!!!

Jag svettas redan......eller nej, sorry, PMS.....

tisdag, februari 21, 2006


Men, vad du e slem!!!

Ända sedan har blev ansvarig för både den norska och svenska telefonväxeln i julas så har mitt ordförråd av norska ord vuxit sig större och större. till min stora förtjusning förstås!! :)
Det gör inte bara min vardag enklare uten även de stackare som ringer in från Norge för att bli vidarekopplade till vem dom nu söker. Men jag måste börja jobba på mitt danska ordförråd också. Nästan daligen har jag mailkontakt med Mette i Danmark och det går ju bra så länge vi bara mailar varandra men så fort vi pratas vid på telefon så får vi båda problem. Hon förstår inte mig och jag förstår inte henne. Så nu ska inhandlas en dansk ordbog!! Sen kanske vi kan snakkes vid noen gang när vi spiser mad ;)
För övrigt så fick jag en smärre chock igår när jag kom till skolans bibliotek för att låna om en bok. Mitt lånekort hade gått ut!! Hur i hela friden...?? Så jag började kolla runt lite, jag har ju inte fått ngn terminsräkning än så jag trodde att allt var ok. Men det var det inte. Tydligen så skickas inte räkningarna ut automatiskt till de som bara registrerar sig inför den nya terminen och avgiften skulle ha varit betald nu.......fan också. Har precis skrivit ut en ny räkning som ska tryckas in ikväll när jag kommer hem. men jag har två låneböcker hemma nu så skulle varit inlämnade igår eftersom mitt kort gick ut så men jag har ingen möjlighet att lämna tillbaka dom förrän på torsdag vilket innebär totalt 60:- i böter.........ja, ja, visst skulle jag kunna hoppa över träningen nån dag men nä, jag vill inte. Jag vill träna, jag tycker det är kul och kroppen behöver det. Så det det får kosta 60:- extra, jag kan ta det.
För övrigt så har vinterdeppet hunnit ikapp mig, eller är det kanske bara vanligt PMS? Hur som helst så känns vardagen lite gråare än vanligt just nu. Jag försöker hålla flaggan i topp men har inte samma ork som tidigare. Det är allt det gråa som är i vägen. Grått ute, grått inne, jag känner mig grå....suck. Nej, jag ska inte deppa ihop totalt, så långt vägrar jag att gå men jag har en svacka nu, det måste jag erkänna. Och det slår aldrig fel, mitt i alla svackor så börjar man ifrågasätta meningen med livet...alltid.......har inget bra svar än men jag klurar på det.

Och när jag vet svaret så tänker jag inte berätta det för er!! It´s up to you to find out by yourselves!! ;)

måndag, februari 20, 2006


Om man inte bjuder till så blir det inget.

Ok, måndag IGEN. Jag skulle helst hoppa över alla måndagar och börja med tisdagarna istället. Men livet är orättvist, inget att göra nåt åt.
Efter en fredag fullproppad med jobb och ett besök hos naprapaten så kom jag så äntligen hem till min lilla lya. Jag stod i valet och kvalet men bestämde till slut att köpa en pizza till middag. Så fick det bli. Så jag gick hem o mumsade på min Tropicana och glodde på Let´s Dance. Somnade gjorde jag tidigt. Det brukar bli så på fredagar.
Lördagen föflöt precis som vanligt. Frukost, städning, promenix och sen tog jag mig friheten att krypa ner under en filt och bara läsa resten av dagen. Jag kokade mig en kopp thé och låg där i sängen o vickade på tårna och mådde bra. Vid femtiden slog jag på Tv´n o kollade på reprisen av Andarnas makt. Kan inte få nog av det programmet. Jag är såld.
Till middag lagade jag ugnsbakade rotfrukter och en falukorv. Alltå, jag åt inte hela fakukorven men jag tillagade en halv :)
Åt och satte mig sen för att läsa lite till. Kl. 20,45 var det kört. Grannen skulle ha fest och lämnade ingen i huset oberörd. Så jag la ner boken och slog på Tv´n istället. Jag skulle ju ändå kolla på CSI Miami och Law and Order så......
Söndagen var en lika gråmulen o lagon dag. Efter frukost tog jag min tvättkorg och gick ner i tvättstugan för att ladda maskinerna. SEn tog jag en långpromenad upp till kyrkan och stannade där en stund för att studera själva kyrkobyggnaden, medeltida, romansk..... :)
Var med om en märklig sak däruppe. Jag stod på utsidan av koret och studerade den inmurade runstenen som fanns där när jag plötsligt hörde någon eller snarare några sjunga i stämmor, svagt, svagt inne i kyrkan. Jag stelnade till och gick sen för att titta om det kunde vara möjligt att det fanns folk där. Inte en bil på parkeringen och de enda fotsteg som jag kunde se som hade gått in kyrkan hade sedan även gått ut igen. Så jag drog mig sakta därifrån och traske hemåt igen. Tog en sväng in på ICA o handlade och när jag kom hem slevade jag i mig lite yoggi o en macka. Sen tog jag itu med pluggandet. Kl. 16 drog jag ner till träningen. Det var temaspinning vilket innebar att vi cyklade till filmmusik enbart och efteråt skulle man gissa vilka filmer det var. Det bjöds på frukt, godis och Festis och jag gick o vann första pris i tävlingen! WOHOO!!
en jättefin rygga med Friskis logga fick jag och jag nästan flög hem. Det är så sällan jag vinner nåt så när det händer så blir man liksom lite extra glad.!! Dessutom räddade detta hela min helg!

Så allt som behövs nu är ett litet mirakel för jag känner att jag vill handla kläder men mitt konto är tomt...........