fredag, november 28, 2008

Adventstid, stresstid?

Första advent på söndag!! Hjälp! Jag har inte en hunnit tänka på ljusstakar, tomtar eller annat pynt. Men jag älskar julen och ALLT ska upp i år igen.
Imorgon är årets första julbord inbokat, dagskryssning med Friskisgänget till Åland. Planerar att äta en massa god mat och shoppa både vin och choklad.
Nästa fredag, JulREA på Börsen med jobbet och sen blir det Tomterace med Friskis den 15:e.
Julgodis ska lagas, de sista julklapparna inhandlas och granen ska pyntas. Lussebullar ska bakas och kanske även ett och annat julbröd.
Julstress är kul stress. Om man gör det på rätt sätt. Dessutom har man ju faktiskt nånting riktigt trevligt att se fram emot i slutändan, eller hur?
Vad är det med fucking jävla tönt Sverige???

There, I said it!
"Jag har aldrig gillat dig". Var det så jäkla svårt? Nä, orden bara rullade ur munnen på mig, dom har länge legat bak i munnnen och väntat. Nu kom dom, som en babyspya.
Jag vet att folk i närheten tyckte det var onödigt, "och hur kan man säga nåt sånt??".
Ja, hur kan man? Pröva, öppna munnnen och säg det.
Jag känner mig lättat nu efteråt. Jag behövde säga det. Få det ur mig.
För jag gillar verkligen inte just den här personen. En som ljuger, snokar och ger sken av att vara så jävla omtänksam och trevlig kan jag inte gilla. Så är det bara.
Eller ska jag spela ett spel? Lägga locket på? För det är väl så vi gör här i jävla tönt Sverige??

Visst, jag får säkert nån skit för det här sen. Men so what? Varför, VARFÖR ska man behöva gå med sin ilska utan att få utlopp för det?
Visst man behöver inte vara elak men det här har pågått i åtta år. Jag har byggt upp en viss frustration som bara blir större och större. Den måste få utlopp förr eller senare. Begär inte att jag ska svälja klumpen och gå vidare. Tumören växer ALLTID.

Nu är det som det är. Jag kan inte backa tiden och få det ogjort. Jag vill heller inte ha det ogjort. Jag har velat säga detta hur länge som helst och nu bubblade det upp.

Något att fundera på och ta lärdom av kanske?

tisdag, november 25, 2008

Totalt insnöad!!

Stormen som drog in över Upplandskusten i söndagsnatt resulterade i snökaos i Roslagen.
Med följd av att ALLA bussar drogs in.
Jag följde trafiknyheterna på både TV och internet igår morse när jag klev upp och ett tag så såg det faktiskt ut som att Rimbobussen skulle gå men på väg ner till buss stationen mötte jag en kvinna som sa att det var helt meningslöst att vänta. Det skulle inte komma någon buss....alls.
så jag vände hem, kokade kaffe, bänkade mig i soffan framför morgonnyheterna och följde trafikläget under en timme. När klockan slog 08,15 meddelades det att alla bussar i Roslagen fortfarande var indragna och det var ovisst när de skulle börja rulla igen. Samtidigt meddelande SMHI att mer snö var på väg in över Upplandskusten.
Det var bara att retirera. Jag var insnöad och jag skulle inte komma till jobbet, punkt slut. Det blev att jobba hemma istället.
Men, jag ska inte klaga för ute föll stora fina flingor och allt var sådär fint och juligt vitt. Både köksfönstret och vardagsrumsfönstret var totalt insnöat vilket adderade till vinterkänslan.

Båda katter var väldigt konfunderade över varför matte gått och kommit tillbaka så snabbt men insåg sen att det skulle bli en heldag extra med matte och båda somnade snart nöjda på sina favoritställen. Själv startade jag igång datorn, tog hand om några jobbärenden som jag kunde fixa hemifrån, svara i telefon och kokade sen en stor kopp thé och slog upp mina kursböcker.
Aaah, en heldag extra att läsa!! Klassisk musik, rykande hett thé och ca 30 sidor Europas medeltid...ahhhh! Kunde inte bli bättre :)
Dessutom förblev alla bussar inställda under hela dagen......

På kvällen skulle jag leda ett stavcrosspass på Friskis men jag räknade inte med att någon skulle komma. Trots att vindarna hade mojnat och endast stora vita flingor föll.
Det kom en. Jippi! Eftersom hon även tränar jogg med mig beslutade vi två oss för att lämna stavarna och springa i snön istället. Det blev en väldigt uppfriskande timme ute i snöfall och djupsnö och halka men helt superskön träning.

Glad och nöjd återvände jag hem, åt min ugnsbakade lax och kröp sen ner i sängen för att läsa lite mer innan jag släckte.

Det råder fortfarande visst snökaos i Roslagen men idag kom det iaf en buss, även om dom inte höll tidtabellen. Återstår att se nu om jag även kan ta mig hem ikväll.
Jag hoppas verkligen eftersom jag planerat att vaccinera båda missar ikväll då veterinären har kvällsdrop-in till kl. 19.

Ibland är livet lite crazy helt enkelt :)