torsdag, januari 08, 2009

Feber!!

En dag på jobbet och så blir jag sjuk. Det började med att magen krånglade igår. Öm, svullen men det var allt. Senast som igår kväll så satt jag uppe och läste i flera timmar utan att känna mig trött eller vissen. Det enda tecknet på att nåt var på gång var när jag skulle jogga ner till Friskis för att köra mitt pass. Kroppen ville inte riktigt och magen ömmade. Som tur var så kom det ingen på passet, det var ju dessutom 10 minus grader ute så det var inte skönt att springa. Så jag stack hem igen och fixade en kopp thé.
Så, imorse när jag vakande kände jag direkt att nåt inte var som det skulle. Det kändes som jag hade feber men termometern visade 36, 4. Att äta frukost lockade inte direkt men jag duschade, åt min gröt och klädde på mig. Det var dock i sista sekund innnan jag skulle gå till bussen som jag ångrade mig och beslutade mig för att stanna hemma.
Ett smart drag skulle det visa sig eftersom jag så fort huvet träffade kudden somnade och vaknade sen med feber. 38,2. Jahapp. Så här har jag legat hemma nu, med TV´n på hela dagen. Jag har sovit, sovit och sovit, fryst, fryst och fryst, svettats, svettats och åter svettats.
Det sista jag vill nu är att bli snorig eller få svullen hals för än så länge är det bara febern och min dåliga mage som jag lider av. Jag ska strax duscha igen och sen krypa ner med ytterligare en kopp thé.
Och imorrn blir jag hemma, garanterat.

onsdag, januari 07, 2009

Här är jag!

Eftersom jag har varit långledig över helgerna så har det inte hänt speciellt mkt att blogga om. Har för det mesta varit hemma men även hunnit med en sväng till kusinen, morsan och lite annat. Mina Friskispass har rullat på som vanligt dock med mindre antal deltagare. I sommar tänker jag absolut inte köra 2 pass/vecka. Måste ha semester helt nån gång och slippa känna mig bunden tidsmässigt. Så vad har hänt hemma då? Ja, jag har spikat upp några tavlor, köpt en bokhylla i furu och spikade ihop den igår. Nu står den fullproppad med böcker i mitt sovrum :)
Jag har pluggat en del och skrivit klart två av fyra uppgifter *heja* och jag har även hunnit varit duktig och kört ett extra långt spinningpass på nyårsafton och sprungit några rundor själv. Dock har godis och chipsätandet hunit ikapp mig lite och valken på magen har faktiskt blivit lite större. Detta ska det rådas bot på inom kort eftersom det nu är slut på sötebröds dagarna och tillbaks till vardagen igen!
Lite mellandagsrea har jag hunnit med men några specifika fynd har jag väl inte gjort egentligen. En stor maffig bok om gotisk konst och arkitektur för 99:- på Akademibokhandeln och ett nattlinne för 99:-. Men det får väl räcka tycker jag.
För övrigt har det rått mysstämning hemma, många tända ljus i alla rum. Jag invigde min avslappningskiva häromkvällen och räknar med att använda den åtminstonde ett par ggr/vecka nu framöver. Långledigheten har iaf gjort mig väldigt avslappnad och avstressad. Jag har sovit gott, ätit gott och bara varit i två veckor. Nyårsdagen var den första och enda dagen som jag faktiskt inte gjorde nånting under hela dagen. Jag satt i pyjamas från morgon till kväll i soffan och kollade på TV medan Jocke sov till kl 16 pga magsjuka. Men emedan han nu har frisknat till så verkar det vara min tur. Magen krånglar och mat lockar inte alls idag. Kanske kan en joggrunda ikväll råda bot?Iallafall hoppas jag på det.

Till helgen ska julen ut. Granen åkte redan i söndags då den barrade extremt mkt. Nya gardiner är beställda på Ellos. Hittade några fina fynd bland reavarorna där och har jag tur nu så hinner dom komma fram innan helgen :)
Nu är jag redo att möta den långa trista genomfartssträckan fram till våren. Jag SKA ta mig igenom vintern med flaggan i topp!! :)