lördag, december 23, 2006

Nu är det över

Inatt landade så Discovery i Florida. Det var några nervpirrande timmar under kvällen och jag pendlade mellan datorn och Tv´n. Vid 22 tiden bestämdes det så att dom skulle ner till KSC och nedfärden påbörjades. Det var SUPERSPÄNNANDE att följa de olika momenten och väntan på att kontakten skulle återupptas efter att de inträtt atmosfären var nervös. Jag var säker på att de skulle klara det men man spänningen var stor. När de så äntligen landade på jorden igen utan problem så var det nästan så man fick tårar i ögonen. Inte så konstigt med tanke på all spänning man hade byggt upp i kroppen och som helt plötsligt bara släppte. Jag satt uppe till 01.30 för att sedan se astronauterna kliva ur färjan och säga några ord innan de skeppades iväg för att få vila och umgås med sina familjer.
Jag kom alltså inte i säng förrän kl. 02.00 inatt. Klockan 07.00 imorse hade jag bokat tvättstugan. Ni kan ju själva räkna ut hur jäkla trött jag var när klockan ringde. Men jag kom upp, slängde i tvätten, gick upp och la mig och sov till 09.00. Sitter nu vid frukostbordet, trött och seg i kroppen och väntar på att kaffet ska brygga färdigt. jag behöver mer sömn. Men först ska tvätten hämtas, vi ska åka till Norrtälje och handla, sen kommer farsan över en stund och mat ska lagas, disken ska diskas, bilen ska förberedas inför julafton.......pust. Det hinner bli sen kväll innan jag stupat i säng igen.
Men det var absolut värt det. Jag har aldrig följt någon rymdfärd på detta vis tidigare och det ÄR en mäktigt upplevelse.
Kvar återstår nu att arbeta med mitt projekt och ett ytterligare litet projekt som jag lagt på under veckan. Så tråkigt är det sista jag kommer att ha och jag kommer definitivt inte glömma rymden :)

Välkommen hem Christer and crew!!! :)

torsdag, december 21, 2006

In space no one can hear you scream...

Igår kväll tvingade jag mig själv att INTE sitta framför datorn och glo på rymdsändningen. Hamnade istället framför TV´n men insåg ganska snart att det inte fanns nåt sevärt att se där. Brorsan ringde och vi snackade bort en timme där, sen betalade jag alla räkningar och kröp ner i sängen. Ändå somnade jag inte förrän kl. 00,00. Låg naturligtvis och glodde på mer TV....
Hur som helst. Idag har jag lyckats handla en julklapp till. Det går framåt. Hade även tänkt ge mig själv lite nya kläder i julklapp men hittade inget som passade... :( Så istället köpte jag en stor fin bok om Universum :)
Sista dagen på jobbet imorrn och det lär nog märkas. Hallå, det är ju julafton på fredag, folk måste ut och handla de sista klapparna........jag misstänker att kontoret kommer vara tomt efter kl. 13,00.........
Ska hem alldeles strax. Ett sista spinningpass innan julbordet väntar ikväll. Skönt att få röra på fläsket faktiskt. Kan jag även sen ägna en liten stund åt att läsa ikväll så är allt perfekt :)

Over and out.

tisdag, december 19, 2006

Godnatt rymden

Ikväll lämnar Discovery rymdstationen. Det är schemalagt till kl. 23.09. Jag borde egentligen ligga och sova redan nu men nej då, jag vill/tänker inte för allt i världen missa detta. Som vanligt sitter jag uppkopplad med NASA TV på och följer förberedelserna. Detta rymdäventyr har verkligen inte lämnat mig oberörd. Jag har ALLTID, sedan barnsben varit fascinerad av rymden, stjärnor och galaxer. Jag har ALLTID gillar TV-serier och filmer som utspelar sig i rymden, må de vara sci-fi eller någorlunda trovärdiga, jag har gillat det jag sett. Som barn läste jag mkt böcker om rymden och upp till vuxen ålder har jag älskat dokumentärer om Universum. Men detta äventyr har slagit det mesta. Att kunna sitta hemma vid mitt eget köksbord och följa dessa människor tusentals mil ovanför oss direkt på min dator är....alldeles crazy!
But I love it!!
Det trista är att det kommer kännas så tomt när detta rymdäventyr är över på fredag. Fast å andra sidan så har jag mitt nya hemliga projekt att jobba med så jag kommer inte ha tråkigt, den saken är klar. Och i januari börjar min mattekurs vilket jag faktiskt ser fram emot :)


Du kanske vill veta hur intensivspinningen gick idag? Jotack, bara bra :) Jag arbetade arslet av mig helt enkelt i 60 minuter :)

Natti, natti!
Hjärnspänning

Tusan vad ont i huvet jag har. Spänningshuvudvärk är min första gissning. har haft ont i över en vecka nu och jag är ganska stel i kroppen. Jag vaknar ju varje morgon med sammanbitna käkar för guds skull!! Ska satsa på ett lååångt varmt bad när tid ges nu i veckan och kanske även boka en massagetid. Att jag även gått och lagt mig relativt sent varje kväll förbättrar knappast situationen. Men på lördag, jepp, då SKA jag sova länge och när jag vaknat SKA jag ligga och dra mig en stund och när jag väl tagit mig upp och fått i mig frukost ska jag lägga mig på soffan och SLAPPA!! :) På söndag bär det av till Dalarna för att fira jul och jag ser verkligen fram emot det. Förra året var första gången vi firade jul med Jockes föräldrar och det slog mig att våra familjer faktiskt har ganska lika traditioner. Vi äter julmiddagen på kvällen, öppnar klapparna efter middagen och på dagen så går man runt och stökar, äter godis, lyssnar på julmusik och bara väntar :) Känns tryggt med lika firande :) Och så är allt så avslappnat också, inte så stelt och perfekt som många andras julaftnar tydligen ska vara.
Men just nu är det ett annat projekt som jag laddar inför, nämligen intensiv spinning 75 min ikväll kl. 19. Jag laddar med vatten och kolhydrater och hoppas på att jag orkar trampa mig igenom utan att säcka ihop helt.
You can do it!

måndag, december 18, 2006

Think of it!!

The elements that make up your body once resided inside a star!!

You really are a STAR!!! :)


Jag måste sova men vill inte stänga ner livesändningen från rymden..........Star Trek, Aliens, Babylon 5 och nu real life space. I love the Universe!
Star gazing

Har som vanligt följt astronauternas arbete uppe på rymdstationen under helgen :) Sunita Williams råkade ut för ett mindre missöde i lördags kväll då hon tappade sin digitalkamera och lyckades (?) snärja in sig i en lång kabel som svävade fritt kring henne när hon arbetade utanför stationen. En solnedgång var på väg och hon kämpade tappert med att försöka ta sig loss utan resultat. Plötsligt blev det bara kolsvart och en spotlight tändes precis bredvid henne. Solen hade "gått ned". Så himla mäktigt att se. Dramat löste sig snart genom att Beamer kom till hennes undsättning. Intressant att titta på live dock och så himla, himla maffigt!!
Ikväll blir det att koppla upp sig igen för att kolla Christers sista rymdpromenad. Hoppas allt går bra! Snart dags för hemfärd igen, resna mest kritiska moment men det SKA gå bra :)
Jag kommer nog att fösöka följa rymdstationens arbete en bra bit framöver nu när man fått upp ögonen för dom. Dom svävar ju över oss varenda dag utan att vi tänker på dom. Men det finns faktiskt människor som lever i rymden!! :)
Efter middagen igår fick jag äntligen lite tid över för mig själv. Jocke hade åkt hem och brorsan likaså. Jag diskade och städade upp det sista och kunde till slut sätta mig ner och ägna mig åt lite läsning under resten av kvällen. Så himla SKÖNT!!

Jag har även kommit på mitt nyårslöfte.
Simma åtminstonde 2 dagar/vecka förutom spinningen.

Over and out.