fredag, november 17, 2006





My name is Bond....

För första gången i världshistorien så har man för en gångs skull valt en SNYGG James Bond :)

Nu kan även jag tänka mig att se filmen på bio!!

/Mrs Moneypenny

torsdag, november 16, 2006

There is another world you see...

Jag har varit en aningens frånvarande från bloggen några dagar. Det beror mest på att jag haft fullt upp med det verkliga livet. Du vet, det som händer framför dina ögon varje dag, här och nu :) På jobbet har jag haft TONVIS med pappershögar som ska redas ut, dataprogram som inte funkat och annat tjafs. I måndags kväll hjälpte farsan mig att byta till vinterdäck på bilen, sen bjöd jag honom på fiskoch räkor i sås med potatis o grönsaker och sen blev det lite TV tittande (bl.a Supernatural) innan det var dags att sussa........
I tisdags skulle jag ha tränat men morsan övertalade mig att följa med henne i till stan o shoppa istället så jag tänkte att jag kanske kunde hitta ett par vinterskor där men icke. Det blev några turer på Indiska dock och vi fick med oss varsin fönsterdekoration hem. Ett hjärta som man ska ha värmeljus i :)
Igår körde jag ett medelpass spinning men det var ju bara för tragiskt. Jag tränar så lite nuförtiden att jag aldrig kommer upp i samma nivå som för några månader sen. Men jag gör mitt bästa och försöker iallafall att hänga med. Skärpning måste till nu!!! Efter dusch, middag, Tv med Det Okänada och Most Haunted kröp jag ner i sängen och läste lite för att sen slockna som en klubbad säl. Äntligen fick jag min mattebok kurs A igår så nu ska jag till att börja repetera. Jag är anmäld till Matte B i januari så nu blir det till att lägga på ett kol. Jag har ju nu ett tag även funderat på att hoppa av kursen i Nordiska språk men jag fick en liten nytändning igår på bussen hem. Jag hade med mig kursmaterial i väskan och i brist på annat att läsa så tog jag upp den boken o började plugga. Det visade sig att jag faktiskt har ett intresse kvar nånstans så jag hänger med ett tag till.............och ikväll är det lektion men jag har inte kommit mig för att göra hemläxan...blir nog bra med det.....

Nu behöver jag en kaffe.

söndag, november 12, 2006

Lata dagar med Tiger

Vaknade imorse till ljudet av glas som krossades. Satte mig spikrakt upp i sängen och försökte fokusera mina trötta ögon. Fan. Katten hade klättrat upp på bokhyllan och sen vidare till Tv och stjälpt fina ljushållare med glitter och stenar i golvet......tusen glasbitar låg överallt. Upp och skällde på katten och sopade upp glaset. Gav katten mat för att få tyst på honom och gick sen o la mig igen. Vaknade precis en timme senare av ett högt "pang". Va fan......nu hade katten tröttnat och denna gång sparkat en bok i golv. Tur för honom att inget gick sönder.....

Så jag klev upp, diskade, städade köket, bäddade sängen och skurade badrummet. Sen satte jag mig ner för att äta frukost, gröt, smörgås och thé när Pärnilla kom förbi. Vi hade planerat en promenad idag. Det blev en 3,5 timmes fika med kaffe o bulle istället och massa prat. Najs!

När hon åkte så käkade jag några mackor, surfade lite och bestämde mig sen för att ta ett bad. Jag kände mig ganska flottig och ofräsch.........ett varmt bad senare kände jag mig som en ny människa. Kröp ner i sängen och kollade på TV en stund. Har inte gjort ett uns nytta på hela dan...om man bortser från städningen på morgonen förstås då.......borde väl egentligen plugga lite men eftersom jag i mitt sinne kommit fram till att jag sak hoppa av kursen så kändes inte det så himla lockande. Kanske senare.

Mina självrannsakningsdagar är inte över än. Varenda dag går jag och funderar över mitt liv. Hur kan jag utvecklas vidare från där jag är idag? Vad vill jag göra i framtiden? Varför kan jag inte koncentrera mig?? Dessutom läste jag en artikel på Aftonbladetes nätupplaga om hur folk behandlas på Arbetsförmedlingen nuförtiden. It scared the shit out of me. Jag hoppas för Guds skull att jag snabbt hittar ett nytt jobb om jag skulle bli av med det jag har nu. Dessutom hoppas jag också att jag kan pussla ihop en utbildning som jag kan läsa på distans eller kvällstid MEDAN jag jobbar så att jag har ett fallnät om jag en dag inte har jobbet kvar. Jag vill INTE leva på CSN nånsin igen. Inte heller A-kassa och framför allt inte soc......punkt slut. Jag vägrar att bli förnedrad av AF genom att bli tvingad till att söka jobb som jag inte ha en blekaste chans att få eller är meriterad till. Jag har vänner som kan berätta om hur AF skickat folk till deras arbetsplatser bara för att de MÅSTE söka men det visar sig att dessa människor inte alls är vad arbetsgivaren söker efter. Pinsamt för både arbetssökande och arbetsgivare. Dessutom, att tvinga ngn att söka jobb nån annanstans än i staden där man bor.....hur jävla friskt är det då? Hur hade dom tänkt? Om man är arbetslös och går på A-kassa, hur i helvete ska man då ha råd att FLYTTA mitt i allt elände? Och vem vill lämna vänner och bekanta och hela sitt sociala kontaktnät?

Ok, nog med gnället nu. Ska tillbaka till sängen och TV´n för resten av kvällen. Kanske tänker jag plugga lite också men det är ju ändå söndag=vilodag :)