fredag, december 12, 2008

Countdown is progressing!!

Här händer allt och inget. Vi firade Lucia på jobbet igår. Ja, du läste rätt, Lucia. Det var liksom den enda dagen som funkade för alla. Vi började med en maffig och mysig grötfrukost på kontoret. Risgröt och skinkmackor i ljuslågors sken ackompanjerat av ljuv julmusik. En och halv timme senare gav vi oss i kast med en tre rätters affärslunch. Och där på restaurangen satt vi till halv två då vi jäsande begav oss till kontoret igen. Detta efter en omväg till Systemet där vin inhandlades till julklappsutdelningen på måndag. Och hur kompletterar man en sådan mastig lunch om inte med lussebullar och choklad till fika :)
Jag rullade ut från kontoret vid femtiden då jag tog tuben in till Gamla Stan där Jocke väntade. Vi skulle fira min födelsedag (också den i förväg) på Bistro Ruby. Jag hade en presentcheck som legat oanvänd hela året som nu kom väl till använding. Vi strosade runt i Gamla Stan och sprang naturligtvis på en fin prylbutik med MASSOR av fina ljus, madonnor, kläder, julprydnader och annat skoj. Mina ögon tindrade och det kliade i fingrarna men NEJ, jag SKA inte köpa mer nu. Men så när vi tittade in i butikens andra vrå så hittade jag naturligtvis supersöta helgonkort så jag var ju bara tvungen att köpa ett :) Tjejjen i kassan såg dessutom väldigt bekant ut och jag kom sen på att jag sett henne på "Leilas jul" i TV4+ där hon visade hur man enkelt kan göra egna julkort. Där ser man! Hon var för övrigt en väldigt trevlig butiksinnehavare så är det nån butik ni ska besöka i Gamla Stan så är det Ting & Tangel på Österlånggatan :)
Bistro Ruby var ett mysigt, trångt men charmigt ställe med gammal jazzmusik i högtalarna och skyhöga priser!! Sån tur då att maten redan var förbetald! Däremot så var det inte helt gratis att dricka nåt till maten och jag tänkte först vara min vana trogen och ta mineralvatten men när jag sen tänkte ett varv till så beslöt jag mig för ett glas rött vin. Det var ju ändå min 35 års dag jag skulle fira och det är väl själva tusan att jag inte skulle ha råd med ett glas rött!! Så vin fick det bli!
Vi åt och njöt och kom därifrån en dryg timme senare. En helt lagom och mysig kväll tillsammans ute för en gångs skull :)
I helgen blir det riktigt luciafirande, bullbak och julklappsinslagning och på måndag ska jag fira min födelsedag på riktigt med att leda Tomteracet på Friskis. Passar mig alldeles utmärkt. Jag är inte så mycket för att bjuda hem folk och festa, då bjuder jag hellre på glögg och ett roligt träningspass ute :) Men sån e jag!

Och snart är det julafton!

onsdag, december 10, 2008

Härlig är jorden

Allt jag vill är att få njuta av julen medan den är här.

Är det för mycket begärt?

tisdag, december 09, 2008

Vardagsmysterier

Jag har alltid hål på mina strumpor. Fattar inte hur det går till. Det spelar liksom ingen roll om jag köper ett par spiltternya, efter två dagar och en tvätt (i bästa fall) så kan man ge sig på att ett litet litet hål tittar fram vid en av tårna. Ja, jag klipper mina tånaglar.......

Detta gäller ALLA typer av sockor och strumpor. Från tunnaste strumpyxan till grövsta raggsockan. Det spelar ingen roll vilket, jag får ALLTID hål.

Lika bra att ge upp snart. Det här bli dyrt i längden. Från och med idag kommer jag köra Don Johnson style, barfota i skorna!

måndag, december 08, 2008

Jag brukar aldrig ha ett bra svar när någon frågar....

....vad jag önskar mig i julklapp.

Men i år har jag några idéer faktiskt. Vackra sockerkaksformar eller denna fina kreation från http://www.countrystyle.se, en supersöt mjölshaker skulle passa finfint :)



Vackra kors i alla former är också ett hett tips. Jag är inte religiös men religiösa symboler av alla slag (kors, madonnor, änglar mm) får mig att bli alldeles salig!