fredag, mars 06, 2009

Aj, aj, AJ!

Jag sträckte bröst och ryggmusklerna i måndags då jag skulle bära Tiger i sin bur ner för en isig backe bort till bilen på parkeringen. Det värkte på rätt bra i ett par dar men jag var övertygad om att det skulle gå över snabbt. Inatt höll jag på att bli galen. Det gjorde så jäkla ont i ryggen så det störde min sömn. Men det är bara i en viss ställning. Vrider jag mig lite så försvinner smärtan. Skumt. Hur som helst så körde jag ett 35 minuters medelpass jympa på lunchen och nu känns musklerna mkt mer uppmjukade och avslappnade :)
Min trogna Friskisrygga som tjänat mig under en himla många år nu börjar gå sönder. Ett stort hål gapar på ovandelen och flera är på väg. Jag vill inte lägga pengar på en ny ryggsäck nu men snart kommer jag bli så illa tvungen om jag ska ha nåt att bära träningskläderna i. Såg idag att Friskis i Kista hade nya ryggor för 250:- men det fanns även en söt liten väska för 99:-. Den borde kunna rymma träningskläder o ett par skor precis. Och priset är ju helt ok. Tål att tänkas på :)
Brorsan kommer till Sverige i helgen för att köpa tapeter. Han ska renovera släktgården han tog över för ett tag sedan och nu är det alltså dags för tapetsering av kök, vardagsrum och tre sovrum. Vi har suttit i telefon på kvällarna och kollat på nätet tillsammans och jag har nu också blivit så himla sugen på att tapetsera. Men jag känner inte för att lägga ner pengar på den lägenheten jag har nu eftersom vi troligtvis snart ska söka oss till en trea. Jocke börjar med att flytta in först och sen kan vi börja leta i lugn och ro. Helst vill vi ju ha en trea i samma hus eftersom vi trivs så bra däruppe på berget :) Dessutom lär det nog ta några år innan vi har råd med en bostadsrätt men den som väntar på nåt gott .......Jag hade ett möte med banken häromdagen om sparande. Dom är så inne på att jag ska börja pensionsspara i fonder och visst det låter väl bra men jag vill nog börja spara till ett boende och buffert först. Dom pengarna kan man ju investera inför framtiden.........dessutom är jag så himla tveksam till fondsparande nu. Men jag har iaf sått ett frö och har flera saker på G så jag tror faktiskt att allt kommer att lösa sig i slutändan. Så var det utbildning. Nån som har ca 30-40 000:- drällande över? För det är vad en bra ekonomiassistent utbildning kostar i Stockholm idag. Shit. Nåja, en sak i taget. Utbildning SKA jag ha så det går väl att låna i värsta fall. Men just nu ska jag först läsa färdigt mina 30 p i historia. Punkt slut.

torsdag, mars 05, 2009

Skärpning i ledet!

Mia, min idol, sprang 5 mil nere i Portugal igår och själv tog jag slut efter 4 km igår kväll. Jag skulle leda joggen igen men redan när vi startade kände jag att kroppen inte alls var med. Inte blev det bättre av att en av tjejjerna snabbt tog täten och pinnade på i 180 långt före oss andra. Jag hörde mitt ansträngda flämtande som kämpade för att komma i en jämn takt. Tack och lov skulle vi stanna för att styrketräna men efter 40 sekunder i plankan hade jag middagen nästan i halsen. När vi äntligen kom tillbaka, 10 minuter tidigare än vanligt, så rann svetten av mig och hela kroppen skakade. Jag var fullkomligt slut. Vi stretchade och sen sa jag snabbt tack och adjö. Jag ville bara hem och duscha. Efter lite förtäring och ett par cocosbollar så mådde jag bättre. Tills mensvärken kom. PMS har förstört många pass för mig för att inte tala om mensvärk. Så nu hoppas jag att jag är på banan igen tills imorrn. Ska klämma in ett jympapass på lunchen och sen kanske försöka med en 7 k på lördag. Flack bana :) Ikväll vila!

Nu är det knappt tre månader tills vi åker till Rom. Jag börjar längta redan nu. Vill strosa runt på gatorna och bara vara. Stanna, ta en fika, kolla lite romerska ruiner och sen vandra vidare utan att känna stress eller ha en massa måsten i ryggen. Hoppas framför allt på att vi får ett fint vårväder. Tills dess lär vi ju få leva med det här trista varannandagsvädret. Snö, tö, snö, tö. Jag orkar inte mer!! Ge mig sol, värme och grönska!!

Och framförallt, nästa månad SKA jag köpa nya löparskor!!! LÄNGTAR!!

tisdag, mars 03, 2009

Icke piggelin

Jag var jättepigg före lunch men direkt efter att ha fått mat i magen så kom dåsigheten som ett brev på posten och nu sitter jag bara och gäspar.....*gäääääääsp*

Glömde förresten berätta i mitt förra inlägg att jag var med Tiger till veterinären igår igen. Vi skulle ta blodprov för att kolla levervärdet. Han tyckte inte om att åka bil och direkt när vi kom in på kliniken började han nosa och sen skaka och blev jättenervös. Vi fick vänta i ett litet undersökningsrum och Tiger sprang runt runt runt. Ganska uppenbart nervös och rädd. Själva blodprovet gick bra. En sköterska höll i honom medan den andra fixade provet. Hon kände dessutom igenom Tiger och visste hur han reagerar i olika situationer vilket kändes skönt.
Sen var det bara att betala (800:-) och åka hem.
Han fick ett litet bandage/plåster på benet som stramade lite så när han kom hem haltade han lite ynkligt pga detta. Det såg faktiskt ganska sött ut :)
Plåstret drog jag av på kvällen när jag kom hem och tiger var mer än nöjd med att få vara hemma igen.
Idag ringde veterinären och berättade att provet visade att allt var helt normalt. Inga höga levervärden eller så. Så skönt!! Jag har ju sett att han är frisk och mår bra de sista veckorna så jag misstänkte att det skulle sluta lyckligt :)
Och nu behöver han heller inte äta den svindyra leverdieten heller, nåt som mattes plånbok gillar!! :)

Så nu hoppas jag att han lever ett långt och friskt liv!!
Kung Bore gör ett återbesök

Det började snöa igår. Ganska kraftigt. När jag klev av bussen hemma vid 18 tiden så snöade det sidledes.....jag tänkte att det nog inte skulle komma några glada stavgångare men tji fick jag. Kvart i sju stod två entusiaster i repan redo att stava genom snö, blåst och elände. Strax efter kom en tredje. Så vi stavade på upp i elljusspåret och därinne i skogen var det helt magiskt. Vi hade lä för vinden och snön tyngde granarna som kantade spåret. Vi pulsade genom ett ganska djupt täcke av snö och fick snabbt upp en bra puls. Det var helt underbart! Full av ny energi och glädje kom jag så hem vid 20,30. En timme senare låg jag nerbäddad i sängen och läste Skumtimmen. Jag somnade som ett barn och sov gott genom hela natten :)
Det faktum att ljuset numera håller sig längre om dagarna har påverkat mig mycket. Jag är inte längre i lika stort sömnbehov som tidigare. Nu kan jag hålla mig vaken på bussen, även om jag läser :)
Och snart, snart, snart kommer marken vara bar, vårblommor kanta löpspåret och solen värma skönt och jag kan flyga fram med nya löparskor och bara njuta av livet!! :)
Jag längtar så det gör ont!!

söndag, mars 01, 2009


Vasalopp och renässans


Det har blivit lite klent mellan inläggen här på sistone men det beror mest på att det är lite rörigt runt omkring mig just nu. Förutom att minst tre personer (kanske fler) har fått sparken på jobbet (nedskärningar pga finanskris) så har jag de senaste två veckorna försökt samordna ett stavgångsevent på Friskis. Vi har planerat en alldeles egen StavgångsVasa idag (söndag) men har haft problem med att få ut information till våra motionärer. Detta har resulterat i endast fyra anmälda men eftersom tre av dom är helt nya så kör vi ändå. Dessutom skiner solen så underbart idag att jag faktiskt inte vill nåt annat än att ge mig ut i skogen och stava :) Efteråt serverar vi såklart den obligatoriska blåbärssoppan :)

Eftersom katterna väckte mig vid 7,30 imorse så hade jag möjlighet att se starten på det "riktiga" Vasaloppet. Det är inspirerande att se så många deltagare och visst, jag erkänner, jag är lite sugen på att testa långfärdsskidor jag med. Någon som frivilligt ställer upp och blir min lärare? Mia klarade ju att stava sig igenom tjejvasan förra lördagen utan någon som helst erfarenhet av skidåkning och hon gjorde det helt galant! Kan hon så kan jag!


För övrigt så sitter jag här hemma just nu med skolböckerna framför mig och försöker skriva ihop ett svar på en fråga om renässansens kulturutveckling. Det är också inspirerande och mycket intressant men ända sedan den hela incidenten med Tiger för ett par veckor sedan så har jag tappat mycket av min förmåga att koncentrera mig. Behöver jag säga att det är väldigt irriterande? Korta stunder klarar jag av att sitta ner och läsa men jag skulle behöva kunna sitta i timmar, precis som förut. Hur som helst så KAN jag bara INTE ge upp nu när jag kommit så långt på kursen. Om 20 minuter ska jag gå ner och ta emot de fyra stavgångarna, köra ett pass på 90 minuter och sen gå hem och sätta mig igen. Förhoppningsvis så hjälper det med motion och frisk luft :)
Men nu är det dags att svida om!
Vi ses i spåret :)