lördag, februari 17, 2007

Never underestimate....

Fy tusan vad ont jag har haft inatt. Mitt gamla ryggproblem som jag hade för drygt två år sedan dök helt oväntat upp igen i måndags. Men med lite stretch o massage så har jag "botat" det undan för undan allteftersom veckan gått. Men inatt......jag somnade på soffan igår kväll strax efter 22, trött, hängig och alldeles slut i kroppen. Jocke hade tillslut lyckats övertala mig att boka av spinningen på lördag morgon men jag gjorde det enbart efter att jag hade försäkrat mig om att det fanns platser kvar ändå så att jag kunde ångra mig. När jag vaknade på soffan inatt kl. 01,30 hade jag legat så tokigt att min rygg stelnat igen...fan. Så jag kravlade mig upp, borstade tänderna och kröp ner i sängen. När jag vaknade imorse kunde jag knappt röra mig. Hela höftpartiet värkte och jag trodde först att ryggen totalt hade havererat......så fel jag hade. Jag led av något så simpelt som......träningsvärk!!!! Jepp. Jag kommer inte ens ihåg när jag hade träningsvärk sist men jympan igår triggade muskler i min kropp som jag uppenbarligen annars inte använder och nu gör det riktigt jäkla ONT. Även armarna, magen och bröstmusklerna värker efter armhävningarna vi gjorde. Jag kom knappt ur sängen, hankade mig sakta till köket, lyckades laga frukost, bestämde mig förtvivlat att jag skulle skippa spinningen eftersom även halsen hade behagat att svullna upp lite...........
Så nu sitter jag här, lika smidig i kroppen som en 80-åring, träningsvärk, ryggvärk och början till en förkylning. Men jag är trots det faktiskt riktigt glad!! Jag ska definitivt fortsätta med jympan men spinningen kommer i första hand och snart är det även dags att köpa nya fina löparskor och ge sig ut på banan.........bara snön försvinner helt så :) Jag skulle vilja träna varje dag som det känns nu!!! :)
Dagen har hittils dock spenderats med att titta på filmen "Undergången". Ingen upplyftande film men väldigt, väldigt intressant och tankeväckande. Sen har jag suttit i soffan och löst korsord en timme medan Jocke halvslumrat framför nån skum japansk film. Ska strax ta en promenad ner till affären och sen är det tvättstugan som gäller......... Det blir jag som får stå för middagen ikväll eftersom Jocke är totalt dunderförkyld så jag tänker bjuda på tacopaj med tillhörande sallad och till efterrätt blir det fruktsallad (ananas, mango, apelsin o banan)

Och så tänker jag även bjuda mig själv på ett lååångt, varmt och uppmjukande BAD! :)

fredag, februari 16, 2007

Haha, just like Richard Simmons!!

Jag har just varit på lunchjympa........imorse tänkte jag skippa det helt. Som tur var tog jag med mig träningskläderna ändå. Så på förmiddagen försökte jag peppa mig till att faktiskt testa jympan en gång åtminstonde. Så 11,15 knatade jag ner till Friskis och köpte en biljett. Receptionisten var supertrevlig och atmosfären var avslappnad. Inte alls som det brukar vara på stora gym annars.....(iallafall som jag har upplevt det) Det dumma var bara att trots att det fanns skåp i omklädningsrummet så var man tvungen att ta med eget hänglås.......och det visste inte jag. men det fanns skåp utanför jympasalen där man kunde låsa in sina saker under passet. Så jag bytte om och satte mig att vänta. Passet började och jag tänkte "Oh...my...god...vad har jag gett mig in på?????" Vi var väl en sisådär 20 personer totalt och så jympaledaren i mitten med svettband i pannan och allt :) Så började vi och inne på andra låten (som var en discoaktig variant) fick jag plötsligt i mitt inre se Richard Simmons och kunde inte hålla mig för att garva. Alla rörelser vi gjorde, hopp och klapp mm kändes såååååååRichard Simmons.
http://www.youtube.com/watch?v=3ZAJbsU4NNU (kolla in Richards moves här!!)
Så genast kändes allting mkt roligare och jag hängde glatt med hela passet. Koordinationen är ju inte den bästa let med tell ya men det funkade ändå. Det neda negativa var att medelpasset faktiskt inte var tillräckligt jobbigt för mig. Jag blev knapp svettig.........men det var definitivt 35 sköna minuter för kroppen och jag kommer att testa nästa fredag igen :)

Rock on!
And I looked into those eyes...

Skulle egentligen ha lagt mig tidigt igår. Skulle egentligen ha pluggat också men tröttheten tog överhanden. Kom hem strax efter 18 och värmde på lite köttsoppa samtidigt som jag stekte pankisar och betalade en räkning som jag tydligen missat :(
Satte mig i soffan och käkade och kollade på Dr Phil. Resten av kvällen blev jag kvar i soffan. Jag frös, gäspade och kände mig bara allmänt olustig. Tog mig slutligen upp och packade träningsväskan, gjorde iordning en matlåda, borstade tänderna och kröp ner i sängen. Just där skulle jag ha släckt ner och försökt sova men icke, TV´n stod på och jag låg där och glodde.
Flippade mellan kanalerna då jag plötsligt kom till kanal 2 och DÄR var han. David Moran. Vilka jäkla ögon den mannen har!! Shit. Jag blev totalt såld. Så då var jag tvungen att kolla klart på hela hans Stand Up show .....såklart :)

Idag fattar jag inte vad jag gör här på jobbet. Har insett att jag nu nått botten på mina energireserver. Samma visa varje år......
Gör just nu:
Dricker espresso
Fördelar leads
Ska snart hämta och sortera posten
Gäspar

Vill göra just nu:
Dricka espresso
Ligga o dra mig i sängen
Kolla på Emmerdale Farm
Gäspa

Ska testa medeljympa på lunchen idag men let me tell you folks att imorse när jag vaknade var min första tanke "Jag skiter i jympan idag". Men jag släpade med mig träningskläder ändå och just nu känner jag att jag vill pröva ändå...............vad som helst som hjälper mig att inte somna.....

torsdag, februari 15, 2007

You want a Happy Meal? Then get fucking happy!!

Klockan är 10,30 och allt jag vill är att åka hem och sova. Är grinig och lättirriterad, vill inte göra nånting (förutom sova) och orkar inte bry mig om nåt.
Jag är less på kylan, less på det gråa och bruna ute. Jag är less på att det ALLTID stänker upp skitigt vatten på mina brallor och lämnar fläckar bak på benen som inte går att få bort. Jag är less på att ALLTID behöva tjafsa för att få hjälp med saker på jobbet. Jag är less på ALLTID behöva förklara mig själv, mina val i livet och mina intressen för folk. Just därför har jag också börjat knipa käft om vad jag gör på min fritid. It´s none of their business. Känns bättre om jag får ha vissa saker för mig själv. Trots det så har något kommit på tal under fikaraster och allt man får i ansiktet är skit, skit och skit. Jag verkar göra allt på fel sätt, leva, plugga, äta, läsa, köra, resa...........finns det nåt jag gör RÄTT då?????? Är jag ett jävla FREAK eller?? Ibland känns det så.

Ibland förstår jag mig faktiskt inte på människor. Faktiskt, jag förstår er inte. Kommer nog aldrig göra det heller.

onsdag, februari 14, 2007

Dags att uppdatera sig

Herregud, mina träningsbrallor har spruckit i grenen!! och jag kan försäkra att det INTE beror på att dom är för små eller att jag har blivit större :) Nä, dom är helt enkelt utslitna vad det verkar.
Så jag har letat efter ett par nya men det är stort nog nästan omöjligt. Jag vill ha ett par brallor modell pirat eftersom jag tycker såna sitter bäst på mig. Vill inte ha cykelbrallor!!! Och stora långa, varma träninsbyxor funkar inte på spinning, trust me. Jag har letat på Intersport, Stadium, H&M och andra butiker men icke. Idag hittade jag ett par på nätet....på Ellos. Så det får bli en internetbeställning omgående innan hålet i grenen blir större :)

Och let me tell you folks, ikväll spinnade jag ARSLET av mig. Vår ordinarie ledare var sjuk så vi fick en "vikarie" istället. En snubbe som vi har haft tidigare och som är SKITBRA. Grejen var bara att vi skulle ha ett medelpass men eftersom han inte kört medelpass på två år så var han tungen att ta ett av sina INTENSIVpass och modifiera det lite.........Jag trampade så att det värkte i lårmusklerna. Svetten sprutade och jag kan lova att jag INTE orkade följa med i alla positioner men jag trampade dock snabbt och intensivt!!!
Middag på detta blev en ren proteinladdning, omelett med potatis och skinka och lite grönsaker i. Har försökt plugga lite nu ikväll men kroppen vill bara sova och det är just precis vad jag tänker göra NU!
White trash wedding

Fullt ös igår kväll. Handla, åka hem, träna, duscha, laga mat, äta, kolla på Det Okända, konferens med klassen på nätet i 45 min, snacka med brorsan, fixa matlåda, diska, glo på Tv, sova. Pust. Men jag fick en liten extra sovmorgon imorse eftersom jag hade ett läkarbesök inbokat på morgonen. Så det blev en mindre stressig morgon med längre frukost och tid till att läsa tidning. På bussen till stan bläddrade jag igenom nya katalogen för årets bokrea och hittade en del guldklimpar. Älskar bokrean!!
Ville köpa mig nånting fint idag och kollade först på ett sött underklädesset. Men det blev till slut ett par skivor på Cd-rean. Dixie Chicks-Home och David Bowie-samlingsskiva. Jag är nöjd. Har mer och mer börjat lyssna på country "light", Bluegrass och Johnny Cash. Det har väl kanske med åldern att göra?
För övrigt så hittar jag bara inte min arbetsro idag. Vet ngn vart jag kan ha lagt den??

tisdag, februari 13, 2007

Ingår påtår?

Är inne på min andra espresso idag. Det krävs ett starkt kaffe för att jag ska vakna nuförtiden. Igår verkade ingenting hjälpa dock. Drack tre espresso o en thé men huvudet kändes lika tungt ändå. Det var bara några timmar under kvällen som jag "vaknade till" innan jag kraschlandade i snarklådan.......
Har miljoner av småsaker att ta itu med idag. Måste verkligen skärpa mig och få det gjort. Men först kaffe som sagt. Mina tre pågående projekt flyter på bra och jag gnuggar "geniknölarna" i stort sett varje dag. Det är mattetal att knäcka, skumma termer att lära sig förstå och främmande fakta om vår omgivning som inte alltid har varit så självklar.........men det börjar bli nu :) Nu vet jag varför Hawaii finns och vad som är så speciellt med den ögruppen. Nu vet jag mer om jordbävningarna i Kalifornien och varför Kalifornien ser ut som det gör. Nu vet jag att kosmos kan se helt annorlunda ut beroende på hur man ser på det och vilka medel man använder.

Vi är verkligen inne i den mest deppigaste, tristaste och gråaste årstiden just nu.
Ge mer mig mera färg, värme, grönt gräs under fötterna och framförallt mera sol!

måndag, februari 12, 2007

Bomull i huvet

Vi ska göra en gruppuppgift på mattekursen. Vi är fyra i min grupp..Ska det vara så svårt att förstå begreppet "gruppuppgift"?? Känner mig redan stressad......
Har bestämt mig för att gå ut hårt idag, jobba undan en massa skit på jobbet och det började iaf bra. Men en enda person har verkligen förmörkat min dag idag. Jag veeeeet, man ska inte ta åt sig men vissa dagar (som idag) så är man inte helt på topp och har inte alla taggar vända utåt och då är det lätt hänt att man tar åt sig. Det klibbar sig fast som kåda (men ger en mkt äckligare känsla) Jag försöker tänka på annat men återkommer ständigt till samma jävla skitstövel.
Min enda tröst är att det nu bara är 6 timmar kvar.....

Har för övrigt inte tänkt på hur jäkla snygg Guy Pierce är förrän jag såg filmen Ravenous i helgen ;) Men å andra sidan så har jag bara haft en bild av honom som drag queen sen jag såg filmen Priscilla.......
Ställer man dumma frågor så får man dumma svar tillbaka

Måndag, igen. Suck. Har spillt kaffe på byxorna och klockan är bara strax efter 9 på morgonen.
Har gjort en "to do lista" för dagen och försöker nu beta av allt.
Vi har kurs här idag och vanligtvis brukar jag inte umgås så mkt med kursarna men just idag så är läraren lite försenad och jag blev tvungen att placera kursarna i receptionen tillfälligt.
Fick en del idiotiska frågor från den ena som ville veta vad mer vil säljer här på företaget. Jag känner inte att jag kan specificera exakt våra produkter och hänvisade istället till vår lärare för mer exakt information. Då får jag en irriterad fråga tillbaka: "-Och hur länge har du jobbat här då???" Det är vid såna tillfällen som jag bara vill skrika rakt ut men här på jobbet kan det bli ganska känsligt som ni säkert förstår......
Ursäkta men jag sitter i receptionen. Mitt jobb är att ta emot besökare, svara i telefon, sköta administrationen och hålla kontoret snyggt. Jag vet vad vi säljer i stora drag, jag är inte dum. Men ställ för fan inte dumma frågor för då får ni bara dumma svar tillbaka...........

/TröttMaja