lördag, maj 20, 2006

Så igår såg jag äntligen filmen Da Vinci koden och ja, jag tyckte om den. Dålig kan jag inte påstå att den var, boken är ju trots allt skriven så att den är som klippt o skuren för en film och skådisarna gjorde en bra insats. Min absoluta favorit är ju såklart den onde, psykopatmunken Silas *muahaha* och vi ska ju inte heller glömma den centrala temat i boken/filmen, att Jesus fick ett barn med Maria Magdalena och deras blodsband har sedan levt vidare upp till våra dar. En påhittat story men ack så vacker, faktiskt. Äntligen någon som vågar gå emot kyrkans mansdominerade värld. Efter filmen åkte jag och handlade på Ica Maxi vid Arlanda. Skönt att handla sent på kvällen, det är aldrig någe folk i affären och man slipper långa köer. Kom hem vid 22 tiden och var faktiskt ganska trött så jag somnade kanske redan vid 23. Sov till 10 imorse. Jag behövde alltså en lååång vila :) Låg kvar i sängen till 11 och kollade på TV, gick sen upp och åt frukost och tog sen itu med städningen. Jag hade ingen brådska så jag städade kollade på Tv, städade, läste och så där höll jag på. Har följt förberedelserna inför Melodifestivalen hela dagen. Jag brukar inte vara så himla förtjust i denna festival vanligtvis. Det går liksom i vågor, vissa år orkar jag inte ens bry mig men nu har lusten kommit tillbaka igen. Så ikväll har jag laddat med glass och godis i soffan och tänker följa tävlingen med spänning. Carola får bara inte vinna!!!
Har haft lite andra funderingar under dagen också. Jag är så himla less på mitt jobb. Fem år har jag varit där nu och mina arbetsuppgifter har blivit mer än en aningens trista. jag har kollat runt lite efter andra jobb men inte hittat nåt jag verkligen fastnat för. Skulle vilja plugga men jag får inte ekonomin att gå ihop. Men så kom jag att tänka på idag att jag för en tid sen hittade annonser på arbetsförmedlingens hemsida om att man kunde jobba på Island. Kanske inte speciellt glamorösa jobb utan det handlade om att jobba på fårfarm, eller rensa fisk eller jobba i växthus. Men det är kanske nåt sånt jag behöver. Att lämna Sverige 6 månader och göra nånting helt annorlunda. Få jobba med något fysiskt varje dag istället för att sitta framför en dator och förslöas. Och just nu känns hela idén så rätt. Jag ska se hur situationen utvecklar sig på jobbet under året. Det finns alltid en risk att man får sparken varje december. Det är så som någon alltid måste gå eftersom företaget ska spara pengar. Skulle det hända mig i år så har jag iaf nånting jag kan kolla upp och kanske förverkliga. Jag är redo för en förändring i mitt liv!!
Igår tog jag ett beslut om att jag ska lära mig att förstå även danska och kanske även kunna prata lite. Det är mitt mål nu. Jag har lyckats ganska bra med norskan men ska jobba mera på också. Så varför inte klämma in lite isländska också så småningom? :)

fredag, maj 19, 2006

Porque??

Jag kan meddela att jag gick till lektionen igår iaf. Skam den som ger sig. Jag tänkte att jag lika gärna kunde bita i det sura äpplet och tur var väl det. Det var 4 personer som skulle redovisa sina arbeten och de hade verkligen förberett sig väl med overhead, kartor, diagram mm. Så jag fick lite idéer nu som jag ska fila på i helgen. Intressant var också ett av arbeterna som också handlade om ortnamnsforskning, precis det jag gör och den redovisningen fick mig att tänka lite och komma på lite andra tankar. Hur som helst så rann tiden iväg, jag tog en fika och smet sen iväg strax före 21. Satt och läste på bussen och när jag kom hem hann jag se slutet på semifinalen av Melodifestivalen. Herregud, varken Belgien eller Estland kom med. Skandal! Men Carola däremot, som har noll utstrålning, kalla, döda ögon och en pissdålig låt, hon kom med. Nu hoppas jag att Finland sopar banan helt! För övrigt så tycker jag att Rumänien och Frankrike har bra låtar också.
Jag var lite piggare igår. Det hade regnat så den värsta pollenchocken hade lagt sig. Det märktes direkt. Tröttheten försvann och det kliade inte lika mkt i näsan. Dessutom var jag inte ett dugg trött på kvällen och fick tvinga mig själv att sova.
Ikväll ska jag gå och se Da Vinci koden. Oa vill inte se den, Jennie o Wenche ville men skulle ha middagsgäster hemma, Patrik hade inte råd så jag går med Jesper från mitt jobb. Jag älskade boken och struntar i vad kritikerna säger, jag går på bio för att bli road, slappna av och ha kul helt enkelt :)
Och imorrn är det städdag. Jag hoppas verkligen inte att någon kommer hem till mig imorrn. Det ser för djävligt ut ärligt talat. Så jag ska tvätta mattor, kläder, gardiner, dammsuga, torka golv, dammtorka, diska och kasta skräp. Det behövs en rejäl vårstädning helt enkelt. Sen ska det skrivas på projektarbetet!! Och så det viktigaste, jag ska TRÄNA!! Jag har bara tränat en gång på en vecka och nu börjar jag känna mig lite småäcklig i kroppen. Så det är på tiden nu!!!

Och så måste jag komma ihåg att köpa toapapper......

torsdag, maj 18, 2006

The evil inside

Usch, igår hade jag en hata dag. Hamnade i konstiga diskussioner med folk som jag bara tyckte hade idiotiska åsikter, köpte naturgodis o vräkte i mig hela påsen, struntade i att plugga och träna när jag kom hem och klev över kattspyan på golvet utan att bry mig om att torka upp. Jag är lite less på att hela tiden försöka framföra mina åsikter bara för att snabbt bli nedtrampad så jag känner nu att det är bättre att jag håller käft och låter andra sköta skitsnacket.
Passade på att fynda lite på Vero Moda, köpte 2 linnen för 49:-/st och sen ett par rosa (!!!) sneakers på Din sko :) Provade ett supersött linne på Indiska idag, svart med virkad brodyr längs halskanten och arm "strapsen" men jag var inte helt säker på att det passade mig. Ska fundera ett tag.
I övrigt så är jag konstant trött, jag är trött när jag vaknar, trött på jobbet, ännu tröttare när jag kommer hem och på nätterna kan jag inte somna. Suck. Jävla pollen. Skulle ha sprungit igår men jag struntade i det eftersom det var iskallt ute, regnet hängde i luften och jag gäspade konstant. Så det blev en omelett till middag och sen Most Haunted på TV och sen sov jag........

Fattar inte vad det är med mig. har inte lust med nånting längre. Lägenheten ser ut som en soptipp, har inte orkat diska, inte orkat dammsuga eller skura badrummet och katthåren flyger som ökenbollar. Jag har kurs ikväll men funderar på att hoppa över eftersom jag skäms över att jag inte skrivit nåt på projektarbetet än. Det ska redovisas muntligt idag men jag har ju inget att redovisa. Visserligen har jag inte anmält mig för redovisning idag men sist jag hörde så vr det så få som skulle prata idag så det kunde bli så att flera andra var tvugna att ställa upp. Man ska prata i 15 minuter. Så mkt information har inte jag än. Jag blir nog aldrig färdig.

För övrigt så funderar jag på att lära mig danska......

tisdag, maj 16, 2006















Man är ju inte speciellt vacker på bilderna men kul hade jag iaf.

Som sagt, 25 grader varmt och vindstilla :) Slottet ni ser är Schönbrunn i Wien. Jag o Mette fönstershoppar inne i stan och de fyra gringos vid middagen fredag kväll :)

måndag, maj 15, 2006

I´ll be ready

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja men jag ska göra ett försök och börja nysta. Tack vare att jag var tvungen att delta på lektionen i torsdags kväll (genom gång av projektarbeten) så kom jag hem kl. 22 och var färdigpackad och klar nån gång strax innan 00. Det betyder att jag sov knappt 4 timmar den natten. Klockan ringde 4,00 och kl. 5 satt jag i bilen på väg till Arlanda. Kl. 07,05 gick planet till Wien. Det gick inte att sova på planet så jag försökte åtminstonde läsa och slumrade till en kort stund. Vi landade kl. 09,30 och blev hämtade av en buss som tog oss till hotellet. Vi mötte även upp Mette och Tommy på flygplatsen. Norrmännen satt på en pub nära hotellet och drack öl när vi kom fram. Jag och chefen gick iväg till en affär för att handla vin och choklad som skulle fungera som priser till go cart tävlingen senare under dagen. Sen stod vi en stund o snackade med de andra. Jag var superhungrig så jag vågade inte ens chansa att ta en öl. Solen gassade på, det var 25 grader varmt och tröjorna åkte av snabbt. Vi åt lunch på en jättemysig innergård. Trerätters med soppa, kött och sachertårta. Ölen satt precis där den skulle vid det laget ;) Efter maten åkte vi ut till en go cart bana för att tävla. Jag hade aldrig kört tidigare så första varvet gick väl inte så himla snabbt men ju mer jag körde desto mer säkrare blev jag och till slut gasade jag rejält på kurvorna :) Men totalt körde jag i nästan 20 minuter och jag var rejält åksjuk efteråt. Så när alla deltog i efter ölen och eftersnack var jag tvungen att gå ut för att lufta mig. Jag borde ha fattat från början att jag skulle bli sjuk. Herregud, jag blir åksjuk bara av att spela bilspel på datorn eller TV´n :) Mette var en ängel o fixade vatten till mig och hon följde mig på en promenad runt kvarteret. Sen tog vi bussen in till hotellet igen, jag o chefen hade möte med Turid om vilka arbetsuppgifter som ska läggas på mig i framtiden och sen hade jag 30 minuter att byta om innan middagen. Jag var totalt slut i huvet. Kroppen bara skakade och armarna var som gelé. Egentligen borde jag ha lagt mig och lagt av för kvällen men jag var ju tvungen att följa med för att få någon mat i mig. Så jag duschade och försökte åtminstonde fräscha upp mig. Tog på mig min svarta volangkjol, min rosa spetstopp med korsettliv som knyts bak och mina nya skor med kilklack, plajetter och sidenband (superfina!). Jag vinglade ut till bussen, satte mig ner men kunde inte prata rent. Allt jag sa kom ut som sludder, kroppen skakade och det kändes som att jag skulle kollapsa men jag klarade mig. Vi kom till restaurangen där vi fick vänta i 2 (!!!) timmar på att få mat. Så jag drack lite vin men varvade med vatten så jag inte skulle krevera totalt. Vi åt wienerschnitzel och drog sen in till stan igen för att gå till Sky bar där man tydligen skulle se halva Wien. Däremot kom inte alla in eftersom det var förbud mot jympadojjor där (löjligt och varför ska man gå till en sån snobb bar) så vi givk vidare till en annan (lika snobbig) bar där vi inte ens fick sätta oss ner utan att en ättrig brud i baren svansade efter oss och ropade att det var reserverat. Så där stod vi i en redan trång och liten lounge och försökte se "casual" ut med bruden tog upp våra drinkbeställningar. Jag tog en Cosmopolitan, lyckades hitta ett hörn att sätta mig ner i och en kvart senare var vi ett gäng som beslutade oss för att skita i allat och åka tillbaka till hotellet. Tyvärr, snobb ställen ger jag inte mkt för. Hade till och med varit roligare om vi hade åkt till nån mer "folklig" pub och hinkat bärs till umpa umpa musik. Men jag var också totalt slut i huvet så jag behövde sömn. Och jag lovar att jag sov som en klubbad säl!! Vaknade 07,30 , duschade och skulle precis gå ner till frukosten när Mette knackade på dörren, perfekt timing!! :) Vi käkade, checkade ut och väntade in vår guide för dagen. In i bussen och så drog vi till Schönbrunn, ett jättestort slott i stil med Versailles i Paris :) Solen gassade, 25 grader varmt och blå himmel!! Sköööönt!! Därute var vi i kanske 2 timmar. Guiden var superbra och hon visade oss runt i slottet och jag som ääälskar gamla slott fullkomligt frossade i arkitektur, fina möbler och speglar!! :) Sen gick vi genom trädgården (som var stoooooor) upp till den sk Glorietten där vi åt lunch. En del var ganska avslagna vid det här laget men jag var pigg och ville se mer, mer mer!! Efter maten tog jag o chefen en promenix genom trädgården igen och köpte glass innan vi skulle ta bussen in till stan igen. Innan vi lämnade norrmännen för deras hemresa så stannade vi vid ett bostadshus som var specieldesignat på så sätt att det inte fanns några raka linjer i hela huset. Allt var snett och ojämt och uppe på taket hade dom anlagt en enorm trädgård med träd och buskar och små gröna altaner stack ut här och var på huset. Och detta var ett hyreshus!! Wow!
Vi sa hej då till norrmännen och hoppade sen av bussen inne i centrum för att göra en citywalk genom citykärnan, några hoppade av halvvägs för att shoppa istället men jag hängde med hela vägen. Varför ska man shoppa när man har så ont om tid för?? Vi avslutade med en kaffe på Café Mozart (var annars?) innan vi tog bussen till flygplatsen. Vi hade verkligen tur med vädret också för precis efter fikat försvann solen och det började blåsa och sen kom regnmolnen. Alla spreds för vinden på flygplatsen, jag hängde med Mette ut för hon skulle röka, vi köpte lite choklad i shoppen och sen sa vi hej då till varandra eftersom vi skulle till olika gates. När vi klev på planet kom jag på att jag inte hade ätit nåt sen lunch och nu var kl. 19,30 och magen började kurra. Allt jag hade med mig var en påse bilar som fick tjäna som nödkost tills jag kom hem.
Det var en intensiv och kort resa men den gav mig ett ypperligt tillfälle att genomskåda fler personer och deras personlighet. Skönt att veta vilka man kan lita på och vilka man inte kan lite på. Jag hade inga större problem med "häxan". Jag tittade knappt på henne, pratade inte med henne och på varje foto jag tog såg jag till att hon inte kom med eller hamnade precis i kanten ;) Hon fällde en felplacerad kommentar på fredagkvällen när vi skulle åka tillbaka till hotellet för att sova, hon sa nåt om att som vanligt är det norrmännen som är kvar ute o festar. Och självklart hon också......vi hade noterat att hon inte hade ätit så mkt under dagen och att hon alltid var den som skulle ha special, special hela tiden, mat, dryck mm. Blir ni förvånade om jag säger att hon precis när vi skulle gå in i slottet dagen efter helt plötsligt blev "dålig" och ville stanna utanför? Hon skyllde på att hon ätit nåt med gluten som gjort henne sjuk....jag har bara ett ord...baksmälla. Men hon gjorde sitt yttersta för att få all uppmärksamhet, som vanligt och självklart sprang alla killar efter henne och servade och erbjöd sina tjänster. Suck. Jag slår vad om att hon innerst inne är en liten skiträdd snorunge som blivit bortskämd hela sitt liv och som måste klistra på en fasad av ytlighet för att överhuvudtaget klara sig i den här världen.
Men nog om detta. Jag är nöjd med resan. Har blåmärken efter go carten, armarna värker och lite trött är jag. Men nu är det iaf slutrest på ett tag.
Bilder kommer lite senare :)