lördag, november 11, 2006



The hunger!!!

Jag har verkligen en skittråkig kväll. Jocke stack ut och drack bärs med polarna och jag tänkte ha en mysig hemmakväll för mig själv men det enda jag kunnar göra är att rastlöst förflytta mig mellan soffa, säng och köksstol. Det har jag gjort i flera timmar nu.

Dessutom är jag så godissugen så att jag kan äta nästan vad som helst. Har tex redan klämt i mig 3 bitar hallonrulltårta och 3 rostade mackor med smör. Nyttigt? I don´t think so. Men jag vet inte vad som är värst med PMS, godissuget eller det svängade humöret?

Men mest av allt vill jag ha min koncentration tillbaka.

Ugly Betty

Har precis sett första avsnittet av Ugly Betty och jag vill se MER!! Serien verkar lovande kul så jag hoppas att den håller måttet.

Failytale, yes, but I´m here to be entertained!! :)

fredag, november 10, 2006


What´s the frequency Kenneth???

Idag blir det KANELBULLE till fikat. Wohoo!! :) När jag var liten så var bland det bästa jag visste kalla (läs: frysta) hembakta kanelbullar med varm O´boy. Mmmmmm.......jag kunde äta nästan hur mkt som helst, men så gick jag ju upp i vikt därefter sen också. Idag räcker det med EN bulle, promise!
Så vad gör man då en fredagseftermiddag som idag?......tja, just nu skriver jag ut kursmaterial till nästa veckas kurs här på jobbet. Detta ska sen sorteras in i pärmas snyggt och prydligt. IQ-befriat jobb, ja, jag vet, men jag är admin, det är jag som måste göra jobbet. Har miljoner saker att göra för en gångs skull. Annars så brukar fredagar vara en aningens slöa faktiskt.

Så vill jag även slänga in en liten kommentar angående H&M´s Victor & Rolf kampanj. Asså, jag menar HALLÅ!!! Jag tog en sväng förbi H&M igår när de öppnade här i Kista centrum och folk var som GALNA. Det gick inte att komma in i affärens ens. Det myllrade därinne av folk som myror i en myrstack och alla slet i plaggen som om det vore det sista klädesplagget dom nånsin skulle få tag på i hela sitt liv. Jag undrar hur många av dom som ens kände till V&R innan den här kampanjen.......hur som helst, en skådespel värt att beskåda var det och det gav åtminstonde mig en stunds underhållning utan djupa hål i plånboken. Och lika glad för det är jag.

Ikväll blir det pizza, Buzz Music quiz på Playstation 2 med Jocke och lite surf kanske.......

onsdag, november 08, 2006

Oh Lord!

Herregud vad jag har varit sugen på kexchoklad idag!!! Men jag var stark, bet ihop och tog en kopp Nescafé Red istället. ja, du läste rätt, Nescafé. Jag, som aldrig dricker något svagare än franskrostat eller espresso drack Nescafé idag. Orsak? Jo, vår kaffemaskin gick mystiskt sönder häromdagen och förutseende som jag var stegade jag direkt till ICA och inhandlade 2 stora burkar Nescafé, en ny sort som heter Red och tydligen funkar bra att ha mjölk i (enligt texten på burken) Vis av erfarenhet så visste jag att personalen hos oss inte klarar en dag utan kaffe (och det inkluderar definitivt MIG) Jag tänkte att , aha, det borde alltså vara en starkare variant. Så jag prövade en kopp morgonen efter, hade iofs inte så mkt till val eftersom jag är beroende av kaffe på morgonen och döm om min förvåning när jag upptäckte att det faktiskt smakade helt ok. Inte precis som en färsk brygd espresso men dock helt ok. Så nu funderar jag faktiskt på att köpa en burk hem också :)
Tog mig igenom ett svettigt medelpass spinning ikväll men asså det är pinsamt men nu när jag har slutat springa så har min kondition försämrats och jag orkar inte hänga med i alla positioner på spinningen längre.....men jag försöker istället att lägga på extra mkt motstånd och köra position 1 istället (sitta ner) och trampa för allt jag orkar. Och det är banne mig inte en lek!! Idag fullkomligt rann svetten av mig när passet var slut. Så nöjd med mig själv stegade jag hem, duschade och lagade mig middag (köttfärsgryta med ris) och kollade på Det Okända och Most Haunted.
Jag har låtit mina studieplaner från igår sjunka in och det känns fortfarande som en bra plan. På förmiddagen pratade jag lite med min kusin som också blev lite sugen på att testa samma kurser som jag, Medicinsk grundkurs och Människan socialt och kulturellt. Det vore jättekul om vi båda kom in så vi kan plugga och stötta varandra!! *hoppas* Och nu mer än nånsin vill jag ha min mattebok!!!!

Slutligen vill jag bara meddela att jag är fullkomligt "hooked" på radiokanalerna Secret Agent och Illinois Street Lounge på http://www.somafm.com CHECK IT OUT!!

Borat är HYSTERISK rolig, kolla bara in det här underbara klippet: http://www.youtube.com/watch?v=ChzO-SaSstw
Vanilla Face!!!!!! :)

Imorgon ska jag be chefen om att få läsa en tvådagars kurs i ekonomi för assistenter. Tycker att jag kan kräva den kursen av företaget eftersomm de mer och mer för över arbete på mig som har med ekonomiavdelningen att göra. Man vill ju trots allt fatta vad det är man håller på med eller hur?
So wish me luck!!

Natti, natti!

tisdag, november 07, 2006

Ljus i tunneln??

Ok, det kanske börjar ordna upp sig iallafall. Kanske. Har nu suttit i timmar och försökt pussla ihop en vettig utbildningsplan för min del som en dag kanske kan leda till ett yrke. I 10 år har jag nu jobbat med administration, kundtjänst, telemarketing och växel.....det börjar bli ganska enformigt om jag får säga det själv. Jag har nästan bestämt mig för att hoppa av kursen i Nordiska Språk som jag läser nu. Den ger mig inget annat än huvudbry och stress just nu och dessutom leder utbildningen ingen vart. Men jag hänger med nån lektion till så får vi se......
Hur som helst, idag beställde jag en mattebok i kurs A för att repetera mina ynka kunskaper som jag tillfogade mig under en årskurs på gymnasiet för ca 15 år sen. Till våren är planen att jag ska söka en distanskurs på komvux och läsa in Matematik B för att eventuellt sen fortsätta med C osv......Dessutom har jag snosat lite på Omvårdnadsprogrammet och dess kurser. Jag har ingen direkt ambition att bli undersköterska eller liknande men jag tror att utbildningen kan ge mig en bra grund att stå på för att sen läsa vidare inom ämnet hälsa. Jag är och har ju alltid varit intresserad av människor och kost så att läsa mera näringslära och om hur kroppen funkar kan ju vara en idé att testa. Jag har ju läst arkeologi, runologi, medeltida konst och religionshistoria vilket iofs faktiskt intresserar mig mkt men jag tror att jag har kommit fram till slutsatsen att jag inte är gjord för att sitta och grotta ner mig alldeles för djupt i böcker. Kanske, kanske inte. Så därför har jag beslutat mig för att ge andra ämnen en chans och det har ju gällt att hitta nåt som jag är intresserad av och känner för. Så slutsatsen är nu då att jag i januari ska söka till 2 separata kurser inom Omvårdnadsprogrammet för att se om ämnet är rätt för mig. Nu hänger det dock bara på två faktorer: 1) Att jag har kvar intresset i januari 2) Att Norrtälje kommun accepterar min ansökan till Vuxenutbildningen i Stockholm och betalar min plats (hoppas!). Gör dom inte det så måste jag tänka om, IGEN. Men OK, då fortsätter jag med matten iaf. Men kommer jag in, lyckas läsa de två kurserna och får smak för mer så ska jag se om jag kan fullfölja programmet (ca 1,5 år) samtidigt som jag jobbar och slipper då söka CSN bidrag (vilket är det absolut SISTA jag vill).

Så, låter inte det som en bra plan eller vad?
Stora hatar dagen

Jag hatar att åka till ett tråkigt jobb, hatar att behöva diskutera meningslösa saker med jobbiga kollegor, jag hatar att jag lever ett så himla trist liv, jag hatar att jag inte gör nånting åt det, jag hatar att vara så himla arg, jag hatar att inte ha nån lust till att göra nåt vettigt.

Varför kan inte allt vara så som i somras??

måndag, november 06, 2006


Oh misery......















Hela denna dag har varit SKIT. Vaknade imorse och ville absolut inte kliva upp och framför allt inte åka till jobbet. Sen började eländet, jag har tappat saker, spillt, snubblat, gäspat, varit grinig, gnällt, skällt och avskytt att vara ute överhuvudtaget....
Har dock försökt bita ihop och gjort mitt bästa.
Igår kväll tog jag mig en stor funderare över mitt liv. Nån jäkla ordning måste det bli snart. Utbildning kan ju vara en bra start. Så nu funderar jag på att åtminstonde BÖRJA med att plugga in matten. Jag läste ju bara en årskurs matte på gymnasiet, mer än så ingick inte. Därför har jag ALLTID känt mig superkorkad när det gäller ekonomi och siffror antar jag. Så jag tänkte börja med att repetera A-kursen själv för att sen läsa in B-kursen via komvux eller nåt.........men vad vill jag bli sen då? Ingen aning. Och det är just det som irriterar mig MEST.
Dessutom har jag totalt tröttnat på kursen jag läser nu. Visst den ger mig nåt att göra men nu har vi kommit till en punkt då den svenska grammatiken har nåt såna okända höjder för min del att jag faktiskt tvivlar på om det är värt att fortsätta. Kanske är det bättre att jag lägger energin på nåt mer vettigt? Eller?
Jag vet faktiskt inte just nu.
Jag känner mig TOTALT förvirrad.......skit också.

Ok, ska gå och kolla på den nya serien Supernatural nu på SVT1. Såg ett avsnitt i Norge i våras och det verkade ballt så.......

söndag, november 05, 2006

Snooooor

Äntligen har jag fått mitt bredband inkopplat hemma!!!! Wohoooo!!! Hela kvällen igår och morgonen idag har vi suttit och surfat, plockat fram sköna radiokanaler och trixat lite. har hittat en superskön radiokanal som heter Secret Agent som nu står på hela tiden.
I fredags hade jag tagit halva dagen ledigt. Vi slutade ändå kl. 13 så jag tänkte att då kunde jag lika gärna vara ledig hela dagen o utnyttja den för mig själv istället. Så, jag klev upp 06.30 och givck till badhuset där jag simmade i 45 min, det var inte mkt folk där, typ 3 pensionärer så det var superskönt. Man kunde simma i lugn och ro. Duschade sen och fixade håret och traskade hemåt för att äta frukost. 9.20 tog jag bussen till stan och gick till Naturhistoriska Riksmuseet där jag tillbringade ca 1,5 timme med att lära mig mer om Sveriges djur och natur + att jag såg en superifn fotoutställning om apor som befriats från fångenskap eller räddats från vanvård. En mkt tänkvärd utställning. Åkte sen till stan för att gå på Stadsbibblan men halvvägs dit träffade jag en gammal jobbkompis och vi snackade säkert i 20 minuter. Så sen drog jag istället direkt till Kista där jag mötte Jocke, vi gick o käkade lunch på Levinskys och sen drog vi på bio och såg Pirates of the Carribean 2, äntligen. Sen lite shopping innan vi drog hemåt. Resten av helgen har jag bara vilat. Har fått nån skum förkylninjg och näsan rinner konstant.......vi tog en promenad till ICA igår men det var allt jag orkade. Kroppen sa ifrån. Så jag ordnade en kopp varm choklad och en ostmacka till mig själv och la mig sen på soffan....

Jag räknar inte med att få speciellt mkt gjort idag heller, förutom tvätten då.......men är man förkyld så är man, då får man slappa :)

Signing off med mitt brasilianska cocos thé...... :)