fredag, mars 17, 2006


I know we could live tomorrow.....

Ta en titt på bilden ovan. Det är jag och Jocke på en koreansk restaurang i New York. Har du sett filmen The Ring eller Ringu som den heter på japanska? I så fall borde du förstå vart jag vill komma. Ganska creepy att allting på bilden är fokuserat utom våra ansikten.......men trots allt så har det snart gått ett år och vi lever fortfarande så det finns hopp :)
För övrigt så summerar bilden ganska bra hur jag mådde just den kvällen. Jag hade sovit dåligt ett par nätter på hotellet eftersom Jocke o jag var tvungna att dela på en 90 säng och dessutom hade vi gjort det stora misstaget att sova med AC´n på.....så jag blev naturligtvis störtsnorig. Just den här kvällen skulle vi fira Jockes födelsedag med en god middag men vart vi än gick så hittade vi inget bra ställe. Efter några timmars trampande runt på gatorna runt Times Sq så hittade vi äntligen den här koreanska restaurangen. Och den var verkligen koreansk. Vi var de enda västerlännignarna där och servitrisen fick hjälpa oss med menyn, ganska kul iofs. Men som jag snorade. Kändes jättepinsamt att sitta där vid bordet med rinnande näsa och tungt huvud. Men äta måste man ju så......

torsdag, mars 16, 2006


You can take my word for....this place is haunted....

Jag ska vara helt ärlig. Ja, jag tror på en andevärld bortom vår "normala" värld. Jag tror att när vi dör så lever själen eller snarare vår energi vidare. Alla våra tankar och känslor försvinner ju inte bara ut i tomma intet. Det är ju i grund och botten energier vi talar om. En del har starkare energier än andra och blir av någon anledning kvar här bland de levande.

Många jag känner har upplevt oförklarliga fenomen, inklusive jag själv. Jag har aldrig sett ett "spöke" men jag har hört fotsteg i trappor, fotsteg på en tom övervåning och hemma knäpper det i lägenheten ovanligt mkt. Men jag känner mig trygg hemma. Jag känner inte av något obehag eller så och jag är stormsäker på att mormor finns där ibland eftersom jag tänker på henne ofta och drömmer mycket om hennes gamla hus som inte finns kvar längre.

Jag följer varje vecka programmen Det Okända och Most Haunted och läser en del böcker som jag kommer över. Men trots mitt intresse så har jag märkt att det är viktigt att jag inte blir överengagerad. Varje gång det har hänt så slutar det med kaos. Jag mår dåligt och mitt liv blir en enda soppa. Kan vara en bra indikation på att man inte ska ta så lätt på övernaturliga fenomen. Låter man det ta över ens liv så är det kört.

Jag är och kommer troligtvis alltid vara en sökare. Det fanns en period i mitt liv då jag sökte bland New Age och jag har inte insett förrän idag att jag kommit ganska lindrigt undan. Mina skyddsänglar har fått jobba hårt på att hålla mig borta från seanser, uijaboards och annat flum som kan vara skadligt. Det har varit så nära flera gånger att jag deltagit i sånt men det har alltid kommit nåt emellan. Det kan inte vara en slump.

Så jag söker vidare men känner mig trygg i vetskapen om att det finns någon eller några som faktiskt vakar över mig där jag minst anar det!!

onsdag, mars 15, 2006

I need some peace of mind.

Vaknade imorse till en äkta urdalmas som pratade på radion. Så var den sömnen över då....
Masade mig ur sängen o in i badrummet. Duscha. In i köket. Ge katten mat. Laga gröt. Sminka sig. Bädda sängen. Äta frukost. Klä på sig. Springa till bussen, som vanligt försenad.
Hade ingen matlåda med mig idag så jag gick ut o åt en räkmacka med chefen...sådärja, 70:- fattigare. Äger typ 70:- nu.......måste nalla på sparkontot om jag ska överleva till lön.
Har spanat på en resa till Dublin. Finns finfina flygpriser för 800:- t/r nu men Jocke är inte intresserad och jag har ingen annan att åka med. Trist.
Hur som helst, ska snart sticka hem o handla kattsand och yougurt till middag. Sen träna, hem o duscha. Äta och kolla Most Haunted. Sova.
Skola imorgon. Det går inget bra för mig med min slutuppgift. Har inte ens skrivit en sida än. Fan. Att det ska va så jäkla svårt. Men nu har batterierna till min bärbara Cd spelare dött så jag blir tvungen till att läsa skolmaterialet på bussen hem. Om jag inte hinner somna innan dess det vill säga.
Fan, jag vill plugga på heltid. Varför ska det vara så svårt?

Wrestle with your darkness, angels call your name.......

tisdag, mars 14, 2006


Push the button, don´t push the button.

Gud vad jag är godissugen. Jag har en påse naturgodis i lådan bredvid mig men jag kämpar hårt för att inte falla för frestelsen. Åt precis en apelsin men vad hjälper det när kroppen skriker efter socker. Det är dags för sockeravgiftning. Bara jag klarar mig en timme till så kan jag äta en frukt till och sen apcka ihop och åka hem.
För första gången igår lyckades jag sitta ner och faktiskt koncentrera mig på att plugga hemma. Satt nog åtminstonde 2 timmar sammanlagt och även fast jag inte fick så mkt skrivet så har jag iaf gjort NÅNTING till skillnad från INGENTING.
Inatt hade jag en så jäkla skum dröm och jag vaknade tvärt vid fyratiden och kunde inte somna om. Jag trodde jag var kissnödig men vågade inte kliva upp utifall någon skulle stå i mörkret och titta på mig. Bizarrt, ja, jag vet. till slut klev jag iaf upp och gick på toa. Så vaknade katten naturligtvis och jag befarade att han skulle börja jama efter mat men han var för trött för det. Så jag tog han under armen och gick o la mig igen. Somnade på en gång. Men imorse när jag vaknade av klockan så kände jag att nåt var fel i kroppen. Rosslig i halsen och ett irriterat öga....hmm.....låter som en begynnande förkylning. Jahapp. Men träna ska jag ikväll iaf. Så länge jag inte har feber och ont i halsen så.......Men jag har gått omkring och nyst hela dagen så nåt är väl på gång.
På lunchen idag var jag ner till centrum och fönstershoppade. Provade en rutig, söt skjorta och en virkad kofta men eftersom jag är pank så blev det inget. Får nöja mig med beställningarna jag har gjort på H&M och Josefssons på nätet istället.
Dessutom, lo and behold, har jag bokat tid för klippning nästa vecka! Äntligen! Det behövs verkligen. Håret är så himla slitet nu. Hade nog tänkt klippa av en rejäl bit den här gången så att håret blir jämt + att man får en frisyr ;) Funderar även på att färga men det beslutet tar jag sen.
Om bara den här dagen kunde gå lite fortare så man kan få gå hem nångång........

måndag, mars 13, 2006

You push me...


You push me
To go the extra mile
You push me
When it's difficult to smile
You push me
A better version of myself
You push me
Only you and no one else
You push me
To see the other point of view
You push me
When there's nothing else to do
You push me
When I think I know it all
You push me
When I stumble and I fall
Keep on pushing like nobody
[Chorus]Every race I win
Every mood I'm in
Everthing I do
I owe it all to you
Every move I make
Every step I take
Everything I do
It's all because you push me
You push me
When I don't appreciate
You push me
Not to lie and not to hate
You push me
When I want it all to end
You push me
When I really need a friend
You push me
All I wanna do is cry
You push me
When it's hard for me to try
You push me
When I do it for myself
You push me
Only you and no one else
Keep on pushing like nobody
[Chorus]You push me
Keep on pushing like nobody
[Chorus]To go the extra mile
When it's difficult to smile
A better version of myself
Only you and only you and only you
To see the other point of view
When there's nothing else to do
When I think I know it all
Only you and only you and only you

Madonna-Confessions on a dancefloor

söndag, mars 12, 2006

Jag kan inte hjälpa att jag surfar med ett modem hemma och därför ligger lite efter med alla uppdateringar o så till datorn.....kan tyvärr inte göra nån flashig intro till dagens blogg bara därför.....

Nåja, hur som helst. Helgen är snart över. har inte pluggat ett skit. Fan. Försökte igår men kom på en massa undanflykter...en bra film på TV, Det okända, middag, för sent att plugga mm.....idag har jag städat halva jävla dan men det behövdes. Förra helgen blev ju katastrof iom att jag inte orkade ett skit. Så nu låg det katthår överallt, hela köksgolvet var täckt av brödsmulor och jocke hade i vanlig ordning smulat ner matten vid soffbordet. Så jag höll på här hemma i 3 timmar innan jag gav upp. Gick sen ner till Konsum o handlade. har bestämt mig nu för att vara extra nyttig så det blev fisk o kyckling. Sen hem och käkade mellanmål innan träningen, yougurt o knäckemacka o äpple. Borde ha pluggat sen men icke, inspirationen var som bortblåst. Så jag låg på golvet o lyssnade på musik istället. jag tror att det var det jag behövde. Det var länge sen jag faktiskt satte mig ner o verkligen lyssnade på musik. Stack ner till träningen vid 16 tiden och körde ett pass till 17.30. Kom hem o duschade, snackade med morsan i telefon och värmde ärtsoppa till middag. Satt sen o löste korsord en timme. Nu har jag åtminstonde satt mig vid skrivbordet för att plugga men det går inte. Det tar emot. Synd, för jag har verkligen så jäkla mkt att göra. jag fattar inte vad som har hänt. Imorgon är det iaf ingen lektion så det blir till att åka direkt hem o försöka åtminstonde läsa nåt.
Fick hem mina skivor jag beställt i fredags. Robyn, Gorillaz och Timbuktu. Dessutom fick jag Madonnas nya av jocke o den har snurrat hela helgen nu. En fantastiskt bra platta måste jag säga!! Lyssna på You Push me så förstår ni vad jag menar!!
Jag längtar så det gör ont efter att våren ska komma nu. jag vill fixa min bil så att jag kan åka bort nån helg och uppleva nåt nytt, byta miljö. Jag e så less på att sitta instängd här hemma medan kylan biter sig fast där ute. På samma sätt så biter sig ångest och ilskan fast i mig och jag vill bara skrubba bort dom i duschen men det går inte. Så jag vankar av och an här hemma, mumlar för mig själv, brusar upp, vill slå sönder nåt men finner mig snabbt igen. jag FÅR INTE låta det här äta upp mig. Det sker en del obehagliga saker just nu i mitt vardagliga liv och jag hoppas på att det snabbt blåser över. Det har tagit så mkt energi och tid ifrån mig att det är sorgligt. Och jag är inte en person som bara kan skaka av mig sånt. Det går bara inte. Det fastar som klister på mig direkt.
Men jag får inte låta det vinna över mig. Då är jag förlorad. Jag kämpar vidare och en dag så går jag segrande ut striden. Det är bara så. Det finns inga tvivel längre....