fredag, augusti 11, 2006

Äntligen helg!!

Gud så skönt! Om 50 minuter drar jag hem!! Har varit jättetrött sen jag kom hem från Italien i måndags natt och imorgon planerar jag att sova lääänge :)
Det blir en lugn helg med obligatisk tvätt och städning och sen tänkte jag läsa en hel del. Måste ju även slutföra mina skolarbeten sen förra terminen.
Dessutom har jag fixat lite studiematerial över spanska språket. Tänkte försöka färska upp mina spanska kunskaper sen 12 år tillbaka. Dom är lite ringrostiga med jag upptäckte därnere i Italien att jag faktiskt har en del kunskap kvar nånstans i huvet :)
Så istället för att slötitta på TV hela helgen tänkte jag försöka göra nån nytta :)

Så har jag även lånat hem ett gäng kokböcker av olika slag som jag tänkte bläddra igenom för att se om jag kan hitta några nya och spännande recept. Det blir lite trist i längden med att bara äta fisk o potatis eller spaghetti o köttfärssås.

Till sist kan jag även meddela att jag trots mycket god mat och vin i 4 dar i Rom så gör promenader underverk. Jag har gått ner ganska mycket under denna korta period märkte jag häromkvällen. Plötsligt passar kläder som annars suttit tajt.
Så börja promenera mera!!

torsdag, augusti 10, 2006

No se hace sueco!

Det är en sak jag inte fattar. Varför måste vi scandinaver alltid bete oss som svin när vi reser utomlands? Flera gånger har jag rest med norrmän och svenskar som innan vi ens har landat sitter och bälgar i sig sprit, vin och andra diverse alkoholhaltiga drycker. Inget fel i det men vad jag undrar över är varför dom inte kan göra det med måtta och utan skrik och skrän?
Man super sig under bordet, gör bort sig på hotell, restauranger och allmänna platser, svinar ner och gör sig till allmänt åtlöje. Sen kommer vi hem till Sverige igen och sitter och beklagar oss över hur jäkla trist vi har det här i landet och hur stel vår kultur är. Är vår svenska kultur så trist att vi måste skämmas över den? Varför kan vi inte ta tillvara på vår kultur och göra nåt bra av den? Vara stolta över den? Det är ju det som många andra länder gör. Nä, vi svenskar ska vara så hiiimla internationella och beresta men så fort vi kommer utomlands så kräver vi att allt ska fungera precis som hemma i Sverige. Det är då vi (förhoppningsvis) förstår hur jäkla bra vi har det i Sverige...egentligen.
Vad är det för fel på att bara insupa atmosfären i landet du besöker, njuta ett glas vin eller öl, fascineras över allt det vackra men samtidigt rakryggad och stolt känna att vi har faktiskt ett eget kulturarv att förvalta som faktiskt inte heller går av för hackor.......

/Den undrande turisten

onsdag, augusti 09, 2006

Mera bilder från Roma resan....






Kolla skorna jag shoppade för 10 euro!!



tisdag, augusti 08, 2006







Romresan i bilder....lite kort...

Ciao Bella!

Madonna upprörde Vatikanen!! På scenen i Rom hängde hon på ett kors med törnekrona på huvet och sjöng Live to Tell. Det var bland det bästa jag har sett och jag fick tårar i ögonen. Låten ger mig så många minnen och när tanken slog mig att jag faktiskt stod i Rom och såg henne sjunga låten live var det överväldigande!!

För övrigt så har jag haft en jävla kul resa!
Jag var jättenervös i torsdags kväll när jag skulle flyga ner ensam men flygresan gick bra, jag hittade rätt transferbuss på flygplatsen och naturligtvis började det att spöregna när jag klev ut från terminalen så jag var alldeles dygnsur när jag klev på bussen. När vi kom fram till rom hittade jag en taxi och fick en rallyartad sightseeing tur runt stan av den kvinnliga chauffören. Hon hittade iaf till rätt adress (som Milla hade messat till mig) och sen ringde jag upp Milla så hon fick guida mig in i rätt portuppgång och upp till lägenheten. Där inne var det BASTU!! och det fläktade inte nåt fasän alla fönster var öppna Det åskade och det var superkvavt. Jag somnade iaf vid 12 och klev upp vid 9, lyckades fixa lite gröt och macka och satte mig sen o läste tills Milla, Jennie o Wenche kom kl. 11. Resten av dan var det shopping på stan och vi la 20 euro var och handlade hem lite mat. På kvällen lagade Milla en jättegod pastarätt och vi satt uppe till sent och snackade skit och drack vin. Lördag. Millas kompis Jonkan kom kl. 11 och vi drog iväg till ett ställe utanför Rom som heter Tivoli. Där fanns en jättestor trädgård med massor av fontäner och annat fint. Vi gled runt där hela dan i stort, käkade glass och njöt av utsikten. På kvällen gick vi ut och åt på en riktigt mysig italiensk restaurang. Sen skulle vi dra vidare till ett annat ställe där man kunde röka vattenpipa men dom hadr tyvärr semesterstängt så vi bestämde då att åka hem istället. Söndag. Marknad. Och jag menare verkligen marknad. Där kunde man köpa ALLT och jag vet åtminstonde en person som skulle älska att shoppa där, Linnea :) Där fanns smycken, väskor, kläder, prylar, köksprylar, elektronik, loppisar, ALLT!! Efter marknaden skulle vi dra till en kyrka som omnämns i boken änglar och demoner. Den var tyvärr stängd när vi kom fram så vi bestämde oss för att åka hem o fixa lunch istället. På vägen till tågstationen sprang vi på en stor folkmassa som stod på gatan utanför ett hotell. Självklart var det hotellet där Madonna bodde så vi ställde oss också där med kameran i beredskap o väntade i 1,5 timme. En smärre hysteri utbröt när ngn plötsligt ropade från andra änden av hotellet och vi alla sprang rakt ut i gatan för att få en skymt av Madonna, trodde vi. Det var inte hon men i samma ögonblick så skrek ngn annan på det stället som vi sprungit från så vi alla sprang tillbaka igen, skrikandes och med kameran redo. Falsk alarm IGEN. Gud man kände sig som 18 igen men kul hade vi. Vi tröttnade sen o drog hem, lagade pasta med tomater och mozarella och drack vin. Sen drog vi in till konserten. Arenan tog 70 000 personer, ni kan ju tänka er hur stort det var då!!
Som förband var det DJ´n paul Oakenfold och vi dansade och skrek på bänkarna uppe på läktaren och hade skitkul. Hela arenan var på G och jublade varje gång en ny bra låt kom :)
Madonna började ca 22. Då var både Wenche o Jennie ganska dragna och dom försvann i folkmassan. Jonkan hade hittat en italienare och stod o hånglade nånstans. vi hade lyckats ta oss från läktaren ner på själva golvet och Milla o jag trängde oss så långt fram det gick. Hela konserten var 2 timmar och det var verkligen SHOW!! Madonna är så himla liten o smal, som en liten pinne men jag lyckades iaf se henne. Sen fanns det också storbildsskärmar som gjorde allting mkt lättare, annars hade man missat en hel del.
Efter konserten köpte vi obligatoriska t-shirts och sen åtföljdes det av en massa tjafs och fyllesnack om hur vi skulle ta oss hem. Fastän Milla hade förklarat att vi måste gå in till stan eftersom bussarna hade slutat gå och taxi var omöjligt att få tag på så envisades de andra att vi skulle hitta en taxi eller lifta. I 1,5 timme tjafsade vi. Tid som vi kunde ha använt till att gå in mot stan istället. Suck. Jag var trött och less på allting och det hela slutade med att jag och Milla gick och lämnade de andra. Vi sket i hur det tog sig hem. Vi tänkte inte vänta. 03,30 kom vi hem, då låg de andra i en stor hög utenför porten. Det visade sig att de hade liftat till tågstationen o därifrån tagit nån nattbuss. Nåja, vi kom ju iaf alla hem ordentligt.
Nästa dag stack jag iväg ensam för att köra lite sightseeing. De andra var bakis och stannade hemma och när jag kom tillbaka kl. 15,00 var de på väg ut för att shoppa. Jag städade köket, skurade golv o bänkar, packade väskan och åt lunch. Sen var det dags att sticka. Tog tåget till Termini o därifrån transfer till flygplatsen o sen flyget hem.
Jag kom hem 00,45 inatt. har sovit 4,,5.

Men det var en jäkla lyckad resa!!!

Ska lägga upp bilder inom kort.