fredag, februari 22, 2008

Open up the gates

Igår på Yogan hade jag himla svårt att koppla bort tankar och fokusera. Trots det gick alla asanas mkt bättre att genomföra än tidigare. Mina fötter somnar inte heller nu när jag sitter i meditationsställning vilket är ett stort framsteg. Nu andas jag även automatiskt genom näsan utan att tänka på det. Dessutom under den sista meditationsövningen så spelade ledaren en så himla skön låt vilken förde mina tankar till Grand Canyon och andra öken platser jag besökt. Det var så skönt att bara flyga bort för en stund. Dessutom har jag förbättrat balans, styrka och smidighet på dessa 5 veckor jag tränat.
Bokade av spinningen på kvällen. Kände att kroppen behöver få återhämta sig efter 4 dagars hård träning. Onsdagspasset på jympan var verkligen tufft! Vikaren körde skiten ur oss och jag svettades floder. Mkt skönt! Räknar nu med att antingen köra ett medelpass spinning imorgon eller en löprunda på dryga 5 km.
Jag önskar att jag hade all tid i världen till att träna, plugga och resa istället för att sitta här som en Luther slav. Varför kan man inte bara få göra saker man mår bra av i livet?

Jag har nu valt en essäuppgift på kursen. Jag ska skriva om Hopi indianernas syn på stjärnhimlen. Kändes som ett bra val eftersom jag efter senaste USA resan fattade stort intresse för dessa indianer. Dessutom rörde vi oss i Hopi områden under resan och jag har tom köpt en bok om Hopi mytologi.
Jag fullkomligt älskar skivan vi köpte i Bryce Canyon. Native American soft medidation.......mkt naturljud, trummor, röster. Helt underbar helt enkelt.
Kan ju även stoltsera med att ha skakat hand med en Navajo :)

Så hur ser nästa veckas upplägg ut då?

Måndag: Medeljympa med styrka 35 min (på lunchen)
Tisdag: Vila
Onsdag: Löpning 60 min (i Windsor!!)
Torsdag: Löpning 60 min (i Windsor)
Fredag: Medeljympa med styrka 35 min
Lördag: Medelspinning 60 min eller stavgång 60 min
Söndag: Löpning 60 min

Keep the fighting spirit alive!

Miss Hiawatha

tisdag, februari 19, 2008

Every planet we reach is dead

Det är så himla segt och slitsamt att kliva upp på morgnarna nuförtiden. All kämpaglöd och träningslust är precis som bortblåst när jag släpar mig upp till badrummet och det sista jag vill göra är att springa. Men efter morgonfikat på jobbet är jag som förbytt. Energin kommer långsamt krypande i kroppen och vid lunchtid vill jag springa milen, boxas, göra armhävningar och svettas. Efter en månads förkylning med efterföljande hosta och trötthet har jag nu bestämt mig för att lägga i en högre växel. Den här veckan ska det spinnas, jympas, gymmas, springas och yogas. Jympapassen på måndagarna är perfekt start på veckan. Tuff rockmusik peppar att göra en armhävning till och fortsätta nöta situps med benen i vädret trots att magen värker och svetten rinner. Det är då det känns som BÄST!
Nu är jag även sugen på att testa Ki Box på Friskis. Behöver bara en tränings buddy........

Dessutom, nästa vecka, är det planerat att Mia och jag ska morgonjogga i Windsor onsdag och torsdag. Jepp, du läste rätt, i Windsor :) Räknar med härliga engelska landskap att vila ögonen på under joggingturen :)

Tills vidare får jag nöja mig med en svettig lokal.....

måndag, februari 18, 2008

In bloodred ink

Har kollat en del på Miami Ink de senaste veckorna och fascinerats av hur jäkla snygga tatueringar de kan fixa. Speciellt fastnade jag för Kat och hennes "verk".
Har länge varit sugen på en egen tatuering, men bara en liten. Är för feg för att våga tatuera in en stor.........men jag är nästan helt säker på vad jag vill ha.... :)
Kan man inte åka till Miami/LA och fixa en tatuering av Kat?




http://tlc.discovery.com/tv/la-ink/la-ink.html