fredag, februari 02, 2007

Snacka om i-lands problem...

...när vi gnäller över hur feta vi är
....när vi gnäller över att det inte finns nåt bra på TV en fredag kväll
....när vi stör oss på folk som tränger sig före i en kö
....när vi gnäller över hur jävligt vi har det här i Sverige
....när vi tom gnäller över sånt vi får gratis....
....när vi gnäller över att inte ha råd att åka på semester
....när vi gnäller över snö, regn, sol och vind
.....när vi gnäller över mat
....när vi gnäller över att vi inte har råd att köpa mera prylar
....när vi gnäller över att samhället inte tar ansvar över våra egna barn
....när vi gnäller för gnällandets skull


problemet är nog att vi faktiskt har det alldeles FÖR bra.

Vi skulle inte överleva ens en dag i tredje världen.
Skratt är bästa medicin

Du kan träna hur mkt som helst, äta grönsaker tills du spyr, stoppa i dig vitaminer, mineraler, koraller och annat skumt men du kommer aldrig nå maximal effekt utan skratt. Punkt slut.
Utan skrattet så stannar ditt fysiska välmående skulle jag vilja påstå....eller, nja, kanske inte stannar helt då......Positiva effekter för min del sen jag hade min "skrattfest" hemma förra helgen är att min mag och tarmfunktion plötsligt fungerade mkt bättre, jag blev piggare, mer avslappnad och mindre stressad. Det stämmer nog att ett gott skratt förlänger livet.

torsdag, februari 01, 2007

Energy flows where attention goes..

Trött, trött, trött.....det blev inte så sent igår. Jag åkte från restaurangen kl. 21 och var hemma ca 23. Kom inte i säng förrän kl. 00,00 dock. Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.
Idag har det varit svårt att koncentrera sig. Nånting har jag iofs fått gjort men det kunde ha varit bättre.
Ska träna ikväll så jag måste ladda med kolydrater alldeles strax. Tänkte ta en stor macka och en banan.
Chefen slutar även idag. Fick en superfin orkidé (lila) som jag har på mitt skrivbord nu :)

Bara en dag kvar den här veckan nu......snark.

onsdag, januari 31, 2007

Kluriga mattefrågor och grekisk middag

Måndag kväll var det dags igen för mitt lilla projekt ;) Naturligtvis missade jag bussen hem och kom en timme senare hem än vanligt. Mattekursen började samma dag så jag ville liksom koppla upp mig asap för att delta i eventuella uppgifter. Men det visade sig att det inte var ngn panik alls. De första två veckorna ska vi bekanta oss med First Class, lära känna varandra och repetera tidigare mattekunskaper. Självklart får vi börja med uppgifterna i boken och till helgen tänkte jag ta mig lite tid till det. Tills vidare har vi dock fått 4 kluriga mattenötter att klura på och eftersom jag alltid har haft svårt för siffror och logik så kan jag säga att mitt tankearbete går inte fort men det går framåt :) Dessutom satt jag i 2 timmar igår kväll och skrev färdig testet för kapitel 3 i geologin. Sista frågan var ingen lek......det tog mig en dryg timme att faktiskt komma fram till ett bra svar och då hade jag verkligen ansträngt mig och klurat, räknat, kalkylerat, spånat och vändit o vridit på problemet. Nu är svaren inlämnade och jag väntar spänt på att min lärare ska återkomma med rättningen :)
Ikväll är det utgång med jobbet. Grekisk restaurang *mmmmmmm*. Jag är hungrig redan. Detta innebär också att jag har bytt träningspass på spinningen från idag till imorgon och då blir det ett intensivpass *gulp*. Men som alltid så gör jag så gott jag kan och tänker inte trampa ihjäl mig utan helt i min takt så mkt jag bara orkar. Passet igår gick alldeles glänsande! Kändes superskönt att orka hela vägen! Inför vårterminen har jag bestämt mig för en "omstart". Höstens spinning kändes inte alls balanserad o jag hade svårt att faktiskt bygga upp min förmåga på samma sätt som tidigare. Nu har jag insett att jag nog tagit i lite för hårt och lagt på för mkt motstånd. Så vad jag gör nu är att börja om igen med lättare motstånd och långsamt klättra uppåt till en högre nivå. Och det funkar finfint!

Och nu är det klart!!! Vi har bokat en ny resa till LA California!! Wohooo!!
Den här gången ska vi bl.a till Las Vegas, Grand Canyon, Bryce Canyon, Death Valley, Yosemite och San Fran igen :)

Det kan bli ett nytt fantastiskt år vad det verkar!

måndag, januari 29, 2007

Whose line is it anyway??

Hela lördagskvällen blev en enda stor skrattfest för mig. Efter att ha städat, tränat, promenerat o handlat under dagen så bänkade jag mig framför TV´n kl. 19 för att se AFV. En timme senare hamnade jag framför datorn och av en slump hittade jag klipp ur programmet Whose line is it anyway på Youtube. Jag ÄLSKADE det programmet när jag bodde i London. Jag satt tom med i publiken ett avsnitt. Vad jag däremot inte visste var att man har gjort samma show i USA med två av de samma skådisar som var emd i England. Jag skrattade så tårarna sprutade. Det gick inte att sluta och jag satt uppe till 00,30.
Här är ett smakprov på detta underbara underhållningsprogram, och kom ihåg, allt är improviserat!!
http://www.youtube.com/watch?v=LwQnlZIAfg4

Igår sov jag ut till 09,30, åt en lång och god frukost och satt sen resten av dagen vid datorn och pluggade, surfade och ordnade med sånt jag aldrig annars har tid till. Borde kanske ha gått ut en sväng men det gråa vädret lockade inte. När det sen började snöa på e.m bestämde jag mig för att DEFINITIVT INTE gå ut.

Hade en riktig Kalle Anka morgon idag. Vaknade totalt förvirrad av klockradion, släpade mig upp och fick som vanligt stressa med ytterkläder och sopor o springa till bussen. Upptäckte att jag hade glömt köpa nytt busskort så det var bara att vända om och gå o hämta pengar. Missade såklart den bussen och kiosken var inte öppen. Väntade en halvtimme och när kiosken ännu inte hade öppnat (fast det stod 07,30 på dörren!!) så tog jag bussen till stan och köpte biljett. Kom till jobbet kl. 9.
Måste komma ihåg att köpa busskort idag, mattekursen börjar ikväll men jag är inte hemma. Hoppas att det inte blir några problem. Bläddrade lite i kursboken igår och det är banne mig inte lätta uppgifter. Men har jag gett mig in i leken så.......

Avslutar med ännu ett clip från Whose line is it anyway, håll till godo!!
http://www.youtube.com/watch?v=DDaeph3fr8Y