fredag, september 08, 2006

Urk

Jag är så jävla mätt.......nästan för mätt.......

Ja, ok, jag åt alldeles för mkt till lunch.

Yabadabadoo!!!

Igår fick jag veta att jag även fått VG på sista tentan i medeltida konst och kultur!!

Jag klarade kursen!! 10 poäng!

Yiihaaa!! :)

Man e ju ingen expert men va tusan, en klapp på axeln tänker jag ge mig själv iaf :)
Vi har det alleles för jävla bra här i Sverige.

Under några månaders tid har jag följt och läst några bloggar och kommit att förundras över hur mkt det gnälls över att bidrag inte kommer in, CSN krånglar och man är alltid pank. Ok, jag vet hur tufft det är att vara utan cash, trust me. Men när man några dagar senare läser att pengarna som det gnälls om faktiskt har kommit in och man rabblar upp allt som man bara MÅSTE shoppa då hänger jag inte riktigt med längre. Alltså, går man på studiebidrag/lån så lever man på en rejält snål och tjat budget. Det ska räcka till hyra, el, mat, försäkringar och andra nödvändigheter. Därför blir jag faktiskt rent ut sagt förvånad och även förbannad när folk har MAGE att klaga över att dom inte fått några pengar så att dom kan köpa kläder, resa utomlands eller något annat överflödigt som man som student borde sätta i andra hand.
Nä, jag fattar det helt enkelt inte. Hur går det ihop? För 6 år sen valde jag att läsa en termin på heltid och blev beviljad ett lån av CSN. Pengarna räckte inte. Jag hade hyra, mat och andra utgifter som skulle betalas, kurslitteratur kom i andra hand och nöjen och kläder var det bara att glömma. Jag var på bio EN gång under denna tid. Totalt blev jag tvungen att låna 7000:- av farsan för att gå runt. Varje månad fick jag sätta mig ner med farsan och gå igenom ekonomin och alla räkningar och göra prioriteringar. Hade jag sagt till honom då att jag behövde pengar för att köpa nya kläder eller till en charterresa hade han garanterat skällt ut mig efter noter.

Så sluta för guds skull att gnälla över att ni inte har pengar till nöjen och annat lyx. Bidrag och studielån är fan ingen självklarhet. Det är nåt man får för att ÖVERLEVA.

En studiekamrat berättade för några år sen om ungdomar som haft bra betalda jobb och sen blivit arbetslösa kommer upp till socialkontoret och tror att dom ska få pengar som täcker deras flådiga leverna. Ursäkta men din livssituation har faktiskt förändrats en aning och staten kan inte ge dig bidrag för att du ska fortsätta kunna resa till Ibiza och festa, punkt slut.

Kanske är det så att vi idag tar allting för givet. Alla har rätt till många prylar och dyra resor. Alla har rätt att kunna äta oxfilé varje dag.

Men nä, det funkar faktiskt inte riktigt så. Det är dags att vi vaknar och inser fakta,

vi är helt enkelt BORTSKÄMDA.

Moraltanten signar off.......

torsdag, september 07, 2006


The Joshua tree

Nu är det bara en vecka kvar innan vi reser till Sunny California. Resfebern har satt in, nervositeten ökar och hjärnan jobbar på högvarv för att fatta att det faktiskt är sant.
Jag är så nervös inför själva flygresan att jag totalt blockerat alla tankar kring den och koncentrerar mig nu mest på vad vi ska göra när vi kommer fram. Jag minns hur det kändes när vi kom till New York förra året. Det var min första gång i USA nånsin. Det första jag tänkte när vi stod på flygplatsen och väntade på tranferbussen var att "ja, det känns nästan lite grann som man är i en film".....och de första dagarna på New Yorks gator kändes som en dröm. Man kunde inte fatta att man var där. Det blir säkert samma sak den här gången också.

För övrigt så har jag nu tränat mig igenom 2 spinningpass den här veckan. Herregud vad jag svettades!! Men löpningen under sommaren har hållit mig i trim så jag orkade faktiskt trampa båda passen ut även om jag inte orkade köra postition 2 och 3 hela tiden. Idag var jag tvungen att gå och handla en stor portion lunch på restaurangen här bredvid. Den halva omeletten med crabfish som jag tagit med mig kändes inte tillräcklig så jag sparade den till middag ikväll innan kursen. Kroppen fullkomligt skrek efter näring och mat. Och jag slevade i mig ALLT, sallad, bröd, ris och kyckling. Det märks att jag börjat träna hårt igen. Men det känns även bra i kroppen. som en rejäl utrensning :)

För övrigt så har jag klippt av mig luggen och har nu kort lugg á la 50-tal :)
bild kommer senare...

onsdag, september 06, 2006


Ingen picknick i Tensta precis.

Igår hade vi golftävling för våra kunder på jobbet.
Vi hade hyrt Stockholm GK hela förmiddagen och i vanliga fall så brukar dessa tävlingar innebära lugn och ro på kontoret en hel dag när alla säljare är borta men i år tvingade min chef mig att följa med för dom behövde nån som kunde köra en golfbil runt banan och servera kaffe och läsk till spelarna i fem timmar. Visst, sure, jättekul.
Så jag blev upphämtad i Mörby 7,30 igår morse av min chef och vi var på golfbanan före de andra. Och snacka om golfklubb, snobb galore!!!
Frukost ute på verandan med utsikt över vatten och gröna golfvidder. Sure, det var fint, det var det. Kl. 09,00 drog spelarna iväg ut på banan och jag o chefen tog en fika till. En halvtimme senare hämtade vi ut elbilen och lastade den full med dricka och förtäring. Först ville jag inte köra men chefen insisterade så jag fick ge mig och upptäckte att det var faktiskt riktigt kul. Så vi körde runt hela förmiddagen, surrade på spelarna och njöt av solen och framförallt åt en jäkla massa CHOKLAD! :)
När vi kom tillbaka till klubbhuset var det proppfullt med TV4 folk som skulle spela efter oss men även en o annan överklasssnobb gled runt i korridorerna. Not my cup of tea......but who cares?? Så vi åt, hade prisutdelning och sen äntligen kl. 15,00 kunde vi dra därifrån.
Så, ja, det finns en chans att jag följer med nästa år igen för att köra elbilen men att spela golf...

ALDRIG!
Grattis Ankeborg....

nu öppnar vi en ny Dressmanbutik i er stad.....

Asså imorse när jag kom med bussen till jobbet så körde vi förbi tre killar i 30 års åldern, på väg till kontoret tillsammans, klädda i typ nästan identiska stickade tröjor med rutor (de har säkert nåt fint namn men jag vet inte det just nu). Det första jag tänkte på var "Aha, det måste vara rea på Dressman igen". Men fatta, det är verkligen inget fel på Dressman, ärligt, jag tycker inte det men när jag såg dessa tre killar imorse så blev det liksom lite för komiskt....

Krävs tydligen inte mkt att roa mig.....

måndag, september 04, 2006

Up in the sky..

Ok, here´s the story. Jag blev ombedd att putsa vår golfpokal på jobbet inför golftuneringen imorrn. Så jag struttade (!!??) ner till ICA, införskaffade silverputs och efter fikat satte jag igång med att gnugga......och jag gnuggade, gnuggade och gnuggade. Lite resultat blev det men jag vill inte påstå att pokalen glänser......hur som helst så mår jag nu illa som fan av putsmedlet och huvet snurrar.......kan inte vara bra det där.....

Urk.

Och imorrn ska jag köra golfbil hela dan.
Jamen så BRA då......

söndag, september 03, 2006

Själv är bäste dräng...

Asså, jag hade så himla mkt att göra i helgen men det hela slutade med att jag tvättade, diskade, cyklade o handlade och la mig sen för att läsa, slog på TV´n och resten av helgen har jag spenderat framför Top Model. På nåt sätt kändes det ganska befriande att bara ligga under täcket och gotta sig åt andras lycka/olycka. Hade en middagsdejt i fregas ;) Skulle ha blivit bio också men vi hittade inget kul att se. Så jag mumsade i mig en pastarätt som var gudomlig, lite snack hans med och sen ett varv runt Kista centrum. Fick skjuts till Danderyd och sen drog jag hem. Det mest ansträngande jag har gjort är att springa en mil totalt.
Vaknade kl. 3.00 natten mot lördag av ett jävla liv på gården. Slagsmål och folk skrek åt varandra högt och ljudligt. Kul. Det gick fan inte att sova förrän dom hade lugnat ner sig och gått därifrån en halvtimme senare. I lördags gladde jag mig åt att Kvarteret Skatan är tillbaka. Störtskön humor med glimten i ögat. Mera, mera!!

För övrigt inget nytt.....