lördag, mars 24, 2007

Morgonstund har guld i mun!!!!

Vakna, vakna upp och hoppa!! För att ge er en bild av hur trött jag varit denna vecka så kan jag berätta att jag somnade på soffan igår kväll strax efter kl. 21. Jag vet. Man är ingen partyprisse precis. Åldern tar ut sin rätt.......Klockradion sparkade igång imorse kl. 8.15 men jag kom inte ur sängen förrän en kvart senare. På med kaffebryggaren, diska gårdagens disk, bre en macka och så äntligen kunde jag sätta mig vid köksbordet en stund och njuta av en kopp rykande färskt kaffe *mmmmmm* Mitt livselixir :) Ska alldeles strax skutta ner till träningen, vi börjar 10 med basspinning. På radion skränar Ring så spelar vi, det har del ALLTID gjort ända sen jag var liten bebis så det är en vana jag bara inte kan bryta, hur töntigt ni än må tycka att det är :) Men det hör ihop med en lördagmorgon och kaffe. Fatta hur tryggt det kändes när jag kom upp till Jockes föräldrar i Kättbo Dalarna och upptäckte att där lyssnades det minsann också på samma radioprogram :)
Jag har dessutom blivit helt uppslukad av korsord igen. Det går liksom i perioder det där men mest är det på sommaren som jag brukar sitta med pennan i högtsa hugg. Jag har korsord med mig överallt, vid köksbordet, i handväskan och tom på toa!! :) Men det är verkligen terapi för geniknölarna måste jag säga :) Åter igen, ett tydligt tecken på att man börjar bli gammal :)

Ok, folks, ska sticka ner till Friskis nu men OM jag har lust lite senare idag så kanske jag fixar ett par bilder på mina senaste klänningsinköp. Jag e så himla stolt och nöjd. Jag måste dock vänja mig vid att ha klänning, tycker inte att jag passar i det. Linnéa, vad du än tycker så tycker JAG att du PASSAR VERKLIGEN i klänningar :) Sådeså :)

Gotta go now!
See ya!

fredag, mars 23, 2007

Is that a cat in a hat?

Jag började städa kl. 22 igår kväll. Fick en nytändning av nåt slag och kände för att göra nån nytta. Provade klänningar och lyssnade på musik, skurade badrummet och sopade golvet i köket och hallen. Somnade strax före 24 i sängen med ett korsord och katten i famnen......
Vill att den här dagen ska gå fort. Vill hem och slappa och spela Buzz Big Quiz.

Bäst just nu:
Mika-Grace Kelly
Vad blir det för mat-glatt matprogram på TV4+
Våren är på väg
Träningen

torsdag, mars 22, 2007

I made it!!!

Det var svettigt, det var trångt men jag fick det jag skulle ha, klänningen :) Jag kom precis när HM öppnade dörrarna och det bara vällde in brudar i alla åldrar. Alla började slita o riva i kläderna och jag letade desperat efter klänningen som jag bestämt mig för. Den hängde längst ner och jag hittade min storlek på direkten. Så in i provhytten där det inte hade hunnit bildas någon kö än, prova, prova, jo, klänningen satt som en smäck! Den var helt GRYM! Ingen tvekan, jag tar den. Så ut ur provhytten, nu hade en lång kö bildats utanför. En snabb titt på övriga kläder, noterade att ALLA klänningar i samma modell var helt slut. Hittade inget jag ville ha så nu till kassan. Ingen kö där efterosm alla brudar nu köade till provhytten eller fortfarande rev runt bland kläderna. Betalade och skuttade hur lycklig som helst därifrån :)

En timme senare lyckades jag ta mig in på hemsidan o beställde även en vit skjorta med puffärmar och ett svart smalt skäp :)

Vilken jäkla GAM man än!! :)

Hittade förresten ingen bild på klänningen som jag kan lägga upp här så ni som är nyfikna får väl kika in på HM´s hemsida och leta efter en svart/vit stormönstrad klänning för 298:-. Den är MIN nu!! :)
Men säg godmorgon då för fan!

Idag släpps Madonnas nya kollektion på HM och jag har redan spanat in en svart/vit mönstrat klänning som är så fin så fin. Tänkte ta en sväng ner lite senare för att titta lite närmare på den :) Hoppas att jag hinner få tag på en innan alla andra sliter åt sig ett ex.......eller så är det kanske ingen rusning alls........återstår att se om en timme :)

Har diskuterat böcker under fikat idag på morgonen och nu är jag jättetaggad att hitta en ny bra bok att fördjupa mig i. Håller iofs just nu på att läsa en dokumentär skildring av Gulag vilket i sig är riktigt intressant men jag vill hitta en skönlitterär bok som fångar och inspirerar. Måste leta vidare i bokdjungeln. Och apropå böcker så har jag hittat en bokhylla jag gillar och hoppas nu på assistans från farsan att åka till IKEA och handla. Detta innebär att hela vardagsrummet måste ommöbleras men det gör mig inget. Rummet behöver piffas upp for sure. Skulle vara skönt att få det ordnat till våren så att man kan gå in i sommarhalvåret med en mer städad bostad :)
Hoppas kan man ju alltid.

Alla tjejjer på Friskis har nu hälsat mig välkommen in i gänget och jag känner mig välkommen och ser fram emot att få testa på föreningsarbetet och lära känna mer folk i Rimbo. Aldrig fel :)

Och idag blir det ugnspannakaka!!! :)

onsdag, mars 21, 2007

She´s frightfully good!

London närmar sig. Jag längtar redan. I helgen ska jag börja ladda med nybakta scones och thé, en ny London karta ska inhandlas eftersom min gamla är så välanvänd att kartsidorna bara faller ur pärmarna. Längta, längta, längta!!!! :)

Kände mig helt euforisk igår efter träningen. Direkt efter stretch och avkoppling så kände jag hur livet bara rann till i kroppen på mig och jag blev otroligt pigg. Så pigg har jag inte känt mig på två veckor snart. Dessutom kände jag mig jätteglad.
Imorse var allt det där som bortblåst. Ville bara dra täcket över huvet och somna om.

Till slut, den här är suverän http://www.dagbladet.no/tv/index.html?clipid=10311
Så kan det gå i dagens stressade IT samhälle :)

Ta!

tisdag, mars 20, 2007




We´re all made of stars


Tillbaka i skolbänken igår kväll igen efter förra veckans sjukdom. Kände lite ångest över att ha missat föreläsningen om hur stjärnor bildas men det blir till att läsa i boken istället. Jag älskar verkligen universum. Så stort, så mäktigt och samtidigt så skrämmande. Vi är ju bara en liten flugskit i det stora hela. Alla problem man har, allt runt omkring oss betyder ju inte ett skit. Man får verkligen ett helt annat perspektiv på tillvaron när man läser astronomi.
(Bilden ovan är tagen från http://www.astro.su.se/~magnusg/CCD4.html)

Har nu bokat tickets till Gwen Stefani i oktober *yihaaaaa*. Jocke bjuder Linnea så om allt går som det ska kommer hon och hennes vän upp till Stockholm då. Kusinen med sällskap ska boka på fredag så vi kan nog bli ett helt gäng vad det ser ut. Kul kul!! Som sagt, jag har gillat Gwen ända sen hon tillsammans med No Doubt släppte singeln "I´m just a girl" så jag ser fram emot och hoppas på en jäkla bra show på Globen i oktober!!!! :)

Och på lunchen ska vi till IKEA idag!!

måndag, mars 19, 2007

If I could escape

Idag har jag lärt mig ett nytt ord: Lahar.

http://en.wikipedia.org/wiki/Lahar

Har tydligen skett alldeles nyligen på Nya Zeeland.

söndag, mars 18, 2007

Mr Sandman bring me a dream....

I`ll be your Dharma if you´ll be my Greg.

Gonatt, nu ska jag lägga mig och läsa om Gulag.



Battle of tastes

Jag blev väckt imorse, söndag morgon kl 8.30 av att grannen spelade musik på hög volym och städade så det bara smällde i väggarna. HALLÅ!! Jag menar, SÖNDAG morgon!!!!!!! Vill man lyssna på radio då får man göra det på LÅG volym.........inte så hela huset hör.......dessutom har du en jävla usel musiksmak.......(så var det sagt också)
Det har varit tyst hela dagen men strax efter 17 var det dags igen så jag tröttnade och slog på min stereo för att överrösta. jag ville bara slippa höra dessa sliskiga smöriga äckligt dåliga rockballaderna han lyssnar på.
Hittade en mix av Dr Who låten och kom då på att jag faktiskt skulle vilja ha en stor Dr Who plansch på väggen i vardagsrummet. Jag har ju letat och funderat länge på vad jag vill ha där och det skulle passa perfa!! :)
För övrigt så var fredagen en lång pina. Jag var så trött att jag nästan mådde illa. Jag stack från jobbet kl. 14.15 och då tryckte och spände det i mitt huvud så mkt att jag ifrågasatte om jag verkligen skulle träna. Men jag somnade på bussen hem och vaknade något piggare hemma. Hämtade ut ett paket från Adlibris, stack hem och bytte om och sprang sen ner till Madonna spinningen. Ett riktigt KANONpass!! Det var fullsatt och ledarna hade verkligen fått ihop en bra kombination av Madonna låtar som inspirerade och peppade. Det var skönt att få svettas och ta i hårt på en fredag eftermiddag. Men efter stretch och vila böjde jag mig framåt för att plocka upp nåt från golvet o kände då att jag mådde illa. Fick lite smått panik, rafsade ihop mina saker och stack fort hem. Nej, jag kräktes aldrig, det gick över. Jag duschade och fixade iordning en lätt middag. Honungsyougurt med valnötter, banan och kanel och ett par rågmackor till. Till det kollade jag på ett avsnitt av Time Team på datorn vid köksbordet (mitt favvoprogram!!!) Somnade senare på kvällen totalt utmattade framför Stargate Atlantis. Är lite irriterad på mig själv som aldrig lyckats hålla mig vaken till Stargate Atlantis fast jag gillar serien. Efter morgonträningen igår lördag for jag till morsan och hjälpte henne med att handla och fixa lite hemma. Kom hem vid 23.30 och tog bilen ut till ett stort fält där jag stängde av bilen och klev ur. Det var ganska kusligt. Alldeles kolsvart ute, mitt ute på ett fält, mitt i natten och alla dessa stjärnor ovanför mitt huvud. Jag stod där i kanske 5 minuter men sen blev det hela alldeles för övermäktigt för mig så jag hoppade in i bilen igen och åkte hem. Idag har varit en halvt slappdag, halvt städdag. Var på intervju hos Friskis på dagen angående funktionärsjobb och jag blev anställd, till att börja med på prov i 2 månader. Jag ska börja till hösten är det tänkt och man jobbar ideellt 2 timmar/vecka. För det får jag träna gratis i hela kommunen vilket jag tycker är skitbra deal! :) Det var så länge sen jag varit på "ansträllningsintervju" och jag var skitnervös. Det hela gjorde inte saken bättre när jag inte kunde svara på hennes fråga om tre bra och dåliga egenskaper med mig. Det blev bara totalt svart i skallen. Pinsamt!!!! Hon måste tro att jag är en person som tycker att jag är perfekt på alla sätt och vis........vilket jag absolut inte tror.....jag har bara aldrig rannsakat mig själv på det viset.........Hur som helst, jag är anställd :)

Nu borde jag egentligen laga mat och plugga men allt jag vill är bara att vara ett tag. Lyssna på musik, surfa, glo på TV och slappa........

Och 4 dagars spinning denna vecka har totalt slimmat min kropp och jag har dessutom lagt på i vikt.....måste vara muskler för fettet rinner av mig...fullkomligt :) Så jävla SKÖNT!!!