fredag, april 07, 2006


Feel good Inc.

Jag har lite smått panik. På måndag ska mitt PM vara inlämnat och jag svävar fortfarande i ovisshet om hur jag ska lägga upp mitt arbete. Jag har iaf bestämt mig för att skriva om ortnamn på Åland men sen tar det slut. Jag har ingen frågeställning, inget problem som ska lösas. Jag kan bara kallt konstatera fakta att allt jag har är rena fakta från några biblioteksböcker jag har hittat. Inte mycket kött på benen alltså.
Så jag kapitulerade idag och ringde min lärare för att be om hjälp. Han visste först inte ens vem jag var. Wow. Vilket intryck jag måste ha gjort på lektionerna......suck.
Hur som helst så hade han inte tid med mig nu utan ska ringa tilbaka senare idag. Bra iofs för då hinner jag samla mig och rafsa ner några punkter och frågor på ett papper jag kan ha som stöd när jag pratar med honom sen. Till viss del får jag ju skylla mig själv eftersom jag inte lagt ner speciellt mycket arbete på det här men jag har faktiskt en bra anledning också, kontorsflytten i Norge som jag jobbat med i en dryg månad nu. En människa orkar bara upp till en viss gräns.
Men jag måste ta tag i det här nån gång och bevisa för mig själv att jag faktiskt kan. Så jäkla dum i huvet är jag bara inte.......hoppas jag. Känns bara just nu som att min lärare tycker det....

onsdag, april 05, 2006

Noia


Igår hade jag fått nog. Så jag gick o tränade. Körde ett baspass spinning och det gick skitbra. Orkade faktiskt trampa hela passet men jag tog det lugnt med slutspurten eftersom jag kände att kroppen inte riktigt hängde med. Ville inte riskera nåt dumt.......men vatten drack jag och jag mådde så jävla bra efteråt. Så avslappnad och fräsch på nåt sätt. Har fått en nytändning känns det som. Jag behövde nog bara vila upp mig helt enkelt och eftersom jag inte tänkte stanna upp självmant så tog kroppen till en förkylning och tvingade mig till sängs. Kanske lika bra det.
Har jobbat undan det mesta på jobbet nu, det låg en diger hög här när jag kom tillbaka i fredags.
Förra fredagen passade jag även på att gå och klippa mig. Har lite kortare nu och om jag skulle anstränga mig med mousse, hårfön o spray kan jag få en sk Madonna frisyr. Vet inte om det ger en klarare bild.
Har även shoppat lite kläder. Ett par militärgröna brallor på Indiska, en vit broderad, långärmad skjorta på Indiska, en svart kortärmad, broderad skjorta på Indiska, en virkad vit sjal på Indiska. En rosa top med puffärmar på H&M, en svart vårjacka på H&M, 2 balconette BH på Lindex. Var en sväng i centrum idag och hittade en snygg svart/vit randig topp på MQ för 250:-. Ska fundera innan jag köper........behöver även ett par vårdojjor........och mera pengar att shoppa för!!!!

Skolarbetet släpar efter så inåt h...e.
Jag har ingen inspiration alls men igår arbetade jag iaf på läxan till torsdag. Ett framsteg. Har fortfarande inte skrivit klart slutarbetet på senaste delkursen och på måndag måste jag lämna in ett PM om mitt projektarbete......och jag har fortfarande inte bestämt mig för vad jag ska skriva om. Fan.

Och så har jag fastnat för en norsk hip hop låt.........

måndag, april 03, 2006

Long time no see.....


Det var ett tag sen jag skrev i min blogg nu men så har det också hänt en del. Jag har varit i Norge 2 ggr och legat sjuk hemma i feber och snor :(
Drog till Norge själv den 22/3 för att rensa bort en massa skräp inför flytten av det norska kontoret. Flygningen gick bra med tanke på att jag är flygrädd och jag tåg sen tåget från Gardemoen in till Lysaker där jag blev upphämtad av det norska gänget och Mette från Danmark. Vi var upp o tittade på det nya kontoret och sen drog vi till Sandvika för att spisa lunch. Mackor.....sen drog Mette och jag igång. Herregud vad mkt skit det fanns på kontoret. Vi släpade kartonger och burar upp och ner i flera timmar och jag lovar att det var bättre träning än värsta supergymet nånsin. Sen körde christen oss till hotellet så att vi kunde checka in och så drog vi in till Oslo där vi mötte upp Curt på en restaurang. Killarna bjöd oss på en supergod trerätters med vin :) *mums* Sen var det bara att åka tillbaka till hotellet där jag låg och glodde på TV till 23,30 innan jag somnade. Nästa dag mötte jag upp Mette i frukostsalen, vi åt, pratade och gick sen till kontoret...eller snarare försökte gå till kontoret....gångvägen var avspärrad så vi fick ringa Christen som kom och hämtade upp oss nånstans mitt på bilvägen..... :)
Resten av dagen fortsatte utrensningen, vi släpade kartonger, lådor, prylar, kastade i containern och så om från början. 17,30 gav vi upp, sa hej då till alla och åkte ut till flygplatsen. Vi pratade hela tiden på vägen in och vi upptäckte att vi hade en del gemensamt. Mette har nu blivit en god vän till mig vilket känns bra. Jag känner inte så många tjejjer här på företaget och trots att vi sitter i olika länder så har vi bra kontakt med varandra nästan dagligen :)
Så vi shoppade lite, Mettes plan gick 20,30 och jag satt kvar o väntade på mitt plan som gick 21,15. Jag var hemma igen strax innan 23. Stupade i säng och somnade på en gång.
Fredagen...hmmm.....jag skulle ha tagit sovmorgon men instisterade på att åka till jobbet tidigt ändå. Big mistake. Jag mådde skit. Kroppen skrek av trötthet. Jag gjorde ont när jag skrattade och jag kunde somna på stället. Det hela slutade med att jag jobbade hela dagen ut åkte hem och blev sjuk. Vaknade på lördag morgon med halsont och på den vägen är dete. Vilade lördag-söndag och på måndag var det dags igen. Flög till Oslo, övervakade kontorsflytten och flög hem igen på tisdag kväll, ännu mera slut i kroppen. På måndag kvällen var jag ut med min chef och Ernesto vå datakille och käkade på ett ställe som hette Egon, skitgod mat, riktiga grillbiffar med country fries, öl, vin och självklart en oreocake till dessert (alltså en kaka gjord på oreokakor)
När vi kom tillbaka till hotellet på kvällen hade jag ont i hela kroppen. Febern hade satt in men jag stod ut hela tisdagen eftersom jag inte behövde göra något fysiskt kroppsarbete och på onsdagen valde jag att stanna hemma. Jag kom knappt ur sängen. Så trött var jag. Så jag var hemma onsdag och torsdag. Jobbade i fredags vilket visade sig vara ännu ett misstag eftersom jag blev ännu sjukare så nu i helgen har jag typ såsat runt hemma o inte gjort nåt ansträngande alls. Har inte tränat på 2 veckor så kroppen känns som en aladob, det dallrar överallt.... :(
Siktar in mig på att kunna träna igen på tisdag men jag får se. Vill inte överanstränga kroppen och man har ju hört skräckhistorier om folk som börjat träna igen alldeles för tidigt efter sjukdom....

Hur som helst. Jag har tusen saker att göra på jobbet idag så jag sätter punkt här nu.