lördag, april 25, 2009

Lazy lördag

Vaknade imorse av att Asta kom trampande. Klockan var halv åtta och jag tänkte att det faktiskt var dax att kliva upp. Solen sken för fullt och knopparna på träden var sprängfärdiga och......fullt med pollen i luften.
Mitt huvud kändes som det skulle sprängas, ögonen kliade som sjutton och ansiktet var totalt svullet. Jahapp! Allergisk reaktion!
Och jag som hade tänkt städa balkongen idag.........men det har gått förut så det bara måste funka idag också.
Igår köpte jag nya kuddar till korgstolarna, Hemtex hade jättefina i amerikansk stil. Så jag köpte en röd och en blå, båda med vita stjärnor på :) Och så en vit lykta att ställa på bordet.
Pelargonen ska inhandlas på Ulriksdal om ett par veckor. Röda och vita för att matcha det amerikanska temat på balkongen i år :) Sen är det bara flaggan som saknas.......men jag får nöja mig med min Ålandsflagga tills vidare :)

Har just betalat räkningar och skickat in deklarationen och ska snart ta hand om disk och städning. Än så länge känns det ok och motivationen verkar faktiskt ha infunnit sig.
Planen för idag är att städa balkong, badrum och dammsuga lägenheten. Så ska jag springa en timme och sen gå stavgång ikväll. Måste passa på att vistas ute i solen så mkt jag kan nu.

Jag har ju även försökt forska lite i det här med mitt sköldkörtel problem. Det är tydligen ärftligt men när jag frågade morsan visste hon ingen i släkten som haft liknande problem. Så fick jag tag på farsan igår och när jag frågade honom svarade han, "Jo, jag opererade sköldkörteln på 70-talet, vaddårå?". Så jag berättade om min låga ämnesomsättning och hur det hörde ihop och alla pusselbitar föll på plats. Jag har ärvt det av farsan. Ännu mer intressant var när farsan sa, "jaha, då är det därför du alltid har varit så trött". Och då slog det mig, jag har alltid varit trött, frussen och pendlat upp och ner i humöret sen tonåring. Fatta att jag alltså har gått med dessa problem i ca 20 år.........
jag vet att man inte ska tänka på det som varit men jag kan inte låta bli att tänka på alla möjligheter som jag gått miste om bara för att jag mått så dåligt under åren. Alla kurser som jag försökt läsa men misslyckats med bara pga koncentrationssvårigheter och humörsvängningar, alla psykologbesök jag lagt ner tid och pengar på. Och alla som bett mig "rycka upp" mig...........det är så lätt att säga.......Jag har ju även haft vissa dagar då jag varit så trött i kroppen att jag knappt orkat gå uppför en trappa eller ta mig för nåt överhuvudtaget, jag kan inte ens beskriva den känslan men om någon då sagt att nu ska vi göra det och det och det så har det alltid tagit emot både mentalt och fysiskt för mig. Det har inte varit så att jag bara kunde rycka upp mig, jag kände mig totalt utmattad.
Träningen har hjälpt mig mkt på traven men mina mjölksyreproblem har också fått en förklaring nu. De sista två åren har jag inte klarat av spinningen på samma sätt som i början. Mjölksyran har kommit på en gång. Och tröttheten.

Och jag som alltid trott att det inte var nåt fel på mig utan att jag bara var lat.....jag har verkligen fått nåt att tänka på nu.
Ett enkelt blodprov har för alltid förändrat livet för mig. Förhoppningsvis till det bättre.

fredag, april 24, 2009

Zombie diaries

Är inne på dag fyra med Levaxinet och jag känner mig......som en zombie. Likgiltig, bara är, lugn i kroppen men liksom utan känslor på nåt sätt. Helmysko. Men det kanske måste gå ner först innan det kan gå upp?
Igår grät jag när jag satt framför TV´n och åt choklad. Bara för att jag helt plötsligt behövde gråta. Sen gick det över.
Imorse vaknade jag och ville bara inte kliva upp. Mensvärk, trött och ville inte jobba.

Men jag kan inte säga att jag är nedstämd eller deppig. Närå, det känns bara som att nåt håller på att hända i kroppen och jag har inte energi att lägga på det som händer omkring mig.

Det stora provet kommer nog imorrn när jag ska städa. Kommer jag att kunna ta tag i uppgiften utan att känna ångest och trötthet eller kommer jag att totalt bryta ihop? Det visar sig.

En sak är iallafall säker. Min mage har blivit så mycket bättre och bara det har gjort mig mer avslappnad och mindre nervös. Tidigare gick jag ju omkring på helspänn hela tiden.

Jag tror att Levaxinet jobbar i kroppen och skapar nya känslor i mig som jag inte riktigt vet hur jag ska hantera. Jag har ju mått dåligt så länge........
Men jag hyser stort hopp till att bli återställd.

Och igår såg jag en kvinna på bussen som åt sitt eget öronvax!

onsdag, april 22, 2009

En ointressant onsdag

Är lite nere idag.
Tänker på allt jag borde göra och på det jag har fått gjort.

Irriterar mig på att folk inte orkar ställa ner disken i diskmaskinen och är fullkomligt less på att höra den ständiga ursäkten: "Jamen det är ju så folk är, det är bara att acceptera".

Är arg över att ha utfört ett ansvarsområde i snart ett år utan att vara berättigad till nån form av arvode medan mina medansvariga kan håva in minst 2000:-
Slutsats: Jag har lagt ner för gott. Hur det går kunde inte intressera mig mindre. Faktiskt.

Mitt nya körkort har kommit och jag måste planera in tid för att kunna hämta ut det. Hoppas mitt gamla körkort gäller som identitetshandling för det är det enda jag har.

Och nu sitter jag och mumsar chokladdoppade jordnötter för dom är helt galet goda!

Bara fyra timmar kvar på jobbet nu.

tisdag, april 21, 2009

Diagnos fastställd

Läkaren ringde för en stund sen. Nu jäklar gick det snabbt!

Man har nu konstaterat att jag har en något låg ämnesomsättning.
Så idag ska jag hämta ut medicin och om två månader ska jag tillbaka och kolla ämnesomsättningen igen.

Hoppas nu att jag kan ta mig ur detta helvete jag levt i under så många år.
Status:

Preliminär diagnos: Något låg ämnesomsättning

Diverse symptom: Trötthet, frusen, koncentrationssvårigheter, minnesrubbningar, tröghet, dålig mage, svårare att bli gravid, nedstämdhet, viktökning.....osv.

Hur botar man det?: Medicinering resten av livet.

Fick ta ett extra blodprov igår för att dubbelkolla diagnosen.

På ett sätt känns det skönt att få en diagnos ställd och att man kan göra nåt åt det men samtidigt så känns just den här diagnosen lite läskig.......
Jag gillar inte att äta medicin men har väl inget val.

Jag får svar nästa vecka.