torsdag, oktober 12, 2006

Storseans med Terry Evans

Igår var det dags. Jag var på storseans i Norrtälje och kvällens medium var Terry Evans också känd från TV4+ programmer Det Okända. Han har länge varit min favorit bland deras medium och gladde mig därför åt att nu ha en chans att se honom live. Tre timmar satt vi alla som fastklistrade på stolarna inne i den lilla salen. Luften var laddad och det var knäpptyst. Seansen varade i ca 1,5 timme, sen fika paus och efter det var frågan fri. Jag passade på att fråga Terry om det verkligen finns "Onda andar" och om han nånsin stött på en ande som inte förstått att han är död. Tänker inte utveckla hans svar här just nu men det finns egentligen inga onda andar utan det handlar om människor som varit arga. ledsna, deprimerade när de gått bort och sen inte kan eller vill gå vidare. Jag hade hoppats på att få kontakt med min mormor under kvällen men det ville tydligen inte hon. Eller så kom inte fram....eller nåt. Så lite ledsen var jag när jag åkte hem men glad över att få ha varit med om denna upplevelse. Jag tänker gå igen när jag får chansen.
Inatt hade jag dock vilda drömmar, vaknade ofta och vred o vände mig och imorse vaknade jag med en helt ny känsla i kroppen. Allting kändes så himla mysko. Kan ju iofs bero på mens men jag har gått omkring hela dagen med en kropp som fyiskt varit totalt avslappnad men med en psyke som är fullkomligt förvirrat och utmattat. Borde egentligen inte åka till skolan ikväll men jag måste.
Så gårdagens upplevelse drog tydligen mkt energi av mig.


Dessutom LÄNGTAR jag efter att över en kopp fika få ha ett ärligt, inlevande och berikande SAMTAL med någon som känner som jag. Imorse ringde jag direkt till Mette som spontant och ärligt pustade ut när hon hörde min röst "Oh, Sussie,du lever!"( OBS, ska uttalas på danska!)
Hon lyssnade spänt på det jag hade at berätta och det kändes skönt att få prata med en människa som faktiskt tror på samma sak och själv har upplevt underliga saker. Synd bara att vi bor i olika länder :(
Så nu hoppas jag på en fika med Patrik snart, vi kan iaf snacka i timmar........
För PRATA, det är vad jag VERKLIGEN BEHÖVER just nu.
Utmaning från Linnéa

Personfakta:

Namn: Susanne
Kön: Female
Ålder: 32
Längd: 173 cm
Smeknamn: Sussie, Suss, Maja
Hårfärg: Just nu all natural mörkblond
Ögonfärg: Ett grönt och ett blått

Har du nånsin:

Ätit sushi: Hai! Sushi o tabemashite!
Stått på scen: Jo, vill minnas att jag har det...
Varit ihop med ngn som varit otrogen: Ja, jag har mina misstankar...
Klättrat på berg: Ja, alltså inget avancerat eller så men klättrat, ja.
Sett vita huset: Nope, not yet

Antingen eller:

Kallt eller varmt: Ljummet
Spets eller satin: Spets
Svart eller rött: Svart
Regn eller snö: Hm, regn
Rosor eller tusensköna: Rooooooosor
Vår eller höst: Båda årstider har sin charm. Just är det höst som är inne...
Matte eller engelska: English please!

Motsatta könet:

Gillar du någon just nu av det motsatta könet: Yep!
Vet den om det?: Öh, ja han borde veta efter 5 år tillsammans :)
Vad tittar du på hos en man: Asså, ytligt i all ära men humor och ömhet är nog viktigast för mig. Sen ögonen..själens spegel...

Inom de 48 timmarna:

Kramat någon?: Nope, tyvärr.
Kommit sammsmed dina föräldrar?: Vem skrev frågan? Ta en svenska kurs snälla....
Bråkat med en kompis: Nä, inte ens det.

Gillar du att:

Ge kramar: Oh yes!
Ge massage: Nä, si d e jag inge bra på....
Gå promenader i regnet: Härligt, härligt!!

Övrigt:

Vad gjorde du förra sommaren?: Det vanliga, Åland, Dalarna, hemma......och New York.
Svär du för mycket: Jo, gör nog d. Borde snygga upp mitt språk faktiskt.
När duschade du senast?: Imorse
Vilken färg är det på dina byxor just nu?: Mörkblå
Vilket låt lyssnar du på just nu?: Samuel Barber-The school for scandal. Nåt klassikt på SR Klassiskt
Vad är bredvid dig just nu?: En datormus, en telefon och en mapp med fakturor
Saker på skrivbordet?: Se ovan
Hur ser ditt skrivbord ut?: Trä, höj&sänkbart, receptinsdisk actually....
Vad var det sista du åt: Ett äpple
Vem vill du spendera resten av ditt liv med?: Good question......
Har du en lavalampa?: Har aldrig ägt nån
Hur är vädret just nu: Grått
Vad gjorde du igår kväll?: Var på en storseans i Norrtälje ledd av Terry Evans från Det Okända.
Vem pratade du sist med i telefon?: En kund till företaget
Vad gör dig glad?: Humor, böcker, resor, fina vänner, harmoni, upplevelser, kärlek, god mat, en bra film, livet.
Vart skulle du vilja åka?: USA igen, Thailand, Japan, Korea, Spanien, Italien......
Vill du ha barn?: Ja
Vad ska dom heta?: Mayumi, Yumi, Amanda.......hoppas det blir en tjej!


Jag utmanar: Du som känner dig manad... ;)

onsdag, oktober 11, 2006

The fine art of combining interests...

Ok, det närmar sig tiden då jag slutligen måste bestämma mig för vad min B-uppsats ska handla om. Åländska ortnamn? Nej, tack, det tröttnade jag på förra terminen.
Så jag har funderat på vart mina intresseområden EGENTLIGEN ligger och hur man kan kombinera dom till någe bra:

Svensk historia (medeltida)
Kyrkohistoria (svensk)
Folktro och magi (svensk)
Konst och kultur (medeltida)
Näringslära (!!!)
Kriminologi
Psykologi

Hm, blir nog svårt det här misstänker jag.......

Men jag tror det lutar mot att skriva om runor i kyrkomiljö under medeltiden.....eller kanske språkband i medeltida kyrkomålningar, eller svenskan på medeltida dopfuntar.......

Måste nog ta ett snack med min lärare....
Storseans

Ikväll ska jag på storseans i Norrtälje. Det är Terry Evans, känt medium från bl.a Det Okända som ska hålla i det. Jag har ingen aning vad jag kan förvänta mig men vad det än blir så tror jag inte att det kommer bli så som jag tror det kommer bli.
Hur som helst, vad som helst kan hända och jag är jättenyfiken.

Kommer med en rapport imorrn!! :)

tisdag, oktober 10, 2006

You want fries with that?
Var på stan igår med morsan efter jobbet. Hon skulle shoppa en ny tröja och jag följde med som stöd. Först, obligatorisk sväng in till Indiska där jag hittade lite smått och gott. Det blev inget handlat dock men morsan fastnade för en stor ljuslykta för 99:- och gick sen resten av tiden o suktade efter den. Vet inte hur många affärer vi var in i men många blev det och ingenstans hittade hon nåt som hon tyckte passade. Fel färg, fel storlek, för stor urringning mm.......till slut, på Kapp Ahl 5 min innan stängning hittade hon den, ÄNTLIGEN!! Så när den var betald bestämde morsan helt resolut att nu skulle vi minsann ha varsin ljuslykta, den från Indiska som jag nämde ovan. Och det blev det. Jag valde en röd och morsan likaså. Tänkte att det blir bra till jul eller varför inte till de lila gardinerna som jag ännu inte köpt på IKEA. (men jag ska)
Sen en sväng på Åhléns men tack vare det så missade jag tunnelbanan och som följd missade jag bussen hem. Nästa gick en timme senare. Hungriga var vi och jag började få huvudvärk. Vad gör man då? Jo, fast food. Burger King i detta fall. Att få sätta tänderna i en ordentlig Whopper smakar ganska bra just när man är så desperat hungrig. Men hela tiden malade tankarna i huvet om hur jäkla mkt socker o fett man matade i sig för varenda jäkla pommes man plockade upp. Dessutom åt jag upp ALLA pommes.....uäck. Nåja, jag blev mätt för stunde iaf.

Och jag som skulle köra en "avgiftning" den här veckan. Endast grönsaker och kokade/ugnsbakade råvaror, vatten och rågbröd.

Det sprack.

Big time.

För idag köpte jag även naturgodis.

måndag, oktober 09, 2006

Avfallskvarn

...och för att återknyta till ett tidigare inlägg i min blogg angående cravings så är jag just nu enormt sugen på varm Oboy och ostfrallor. Varför? Who can tell......

Hämtade ut mina beställda filmer på ICA i lördags. Jocke kunde tänka sig att se Big Trouble in little China men Snuten i Hollywood och Breakfast Club fick jag behålla för mig själv. Bra! Ska köra en slapp e.m nån helg framöver, ligga i sängen o mysa med en kopp thé och film :)

Vaknade förresten imorse och var öm i vänstra njurregionen. Kan bero på att jag igår kväll bälgade i mig två stora glas vatten när jag pluggade och avslutade det hela med en stor kopp thé, 2 timmar innan läggdags. Resultat: hjärtklappning, sömnsvårigheter, pissnödig hela natten och ont i magen.......I should slow down I guess.

Förresten, prova viol thé, en riktig hit jag lovar!! Både luktar och smakar gudomligt!! :)

Idag blir det kycklingfilé och kokta grönsaker till lunch, sen iväg till bibblan för att hitta en tysk ordbok. Förargligt nog så måste jag traggla mig igenom en tysk bok(!!!) för att kunna svara på första hemtenta frågan.....ok, att jag har läst tyska, men det var för typ 15 år sen!! Fattar inte hur skolan tänker ibland....
Utmaning från Linnéa:

Here goes.....

Berätta om första fyllan: Jag var nog typ 18, deppig, ensam o i stort behov av sällskap på nyårsafton. Mina föräldrars äktenskap var på bristningsgränsen, farsan stack ut och morsan jobbade natt. Kvar var jag ensam hemma med en flarra vin som jag lyckades bälga i mig. Spydde som en gris senare och var totalt urbakis dagen efter........höll på spy i tvättmaskinen när jag skulle tvätta....har aldrig supit mig så full nånsin igen. Blä.
Vem är ditt snyggaste hångel? Ja, ehm, lite känslig fråga där då liksom, för Jocke är ju min boyfriend nurå sen drygt 5 år tillbaka så han är ju först på listan :) Men mitt första strul Dave i London kanske dårå........har iofs insett nu efteråt att han faktiskt påminde en hel del om Hugh Grant som jag absolut inte tycker är snygg men what the fuck?......
Yngsta respektive äldsta hångel. Dave var minst 10 år äldre än mig vill jag minnas. Har aldrig hånglat med ngn som varit yngre......känns inte rätt liksom...
Har du hånglat med fler personer under en 24-timmars period. Nope, that´s not my cup of tea faktiskt.
Säg något du är nöjd med i ditt utseende. Har aldrig varit nöjd med nånting när det gäller mig själv men efter dryga 1,5 års fysisk och mental träning så kan jag faktiskt ärligt säga att jag gillar mina händer.....(!!!)
Nämn en detalj i andras utseende som attraherar dig. Hm, svår fråga men oftast brukar en snygg frisyr och fina ögon göra tricket.
Favoritsexsoundtrack. Ehm, vem hinner planera, plocka fram o sätta på en favoritskiva??
Vilken är den pinsammaste skivan du äger? Har köpt mååånga pinsamma skivor i min ungdom men de flesta är borta nu. Nuförtiden köper jag inga pinsamma skivor ;) Jag väljer med omsorg....
Har du ljugit för att få någon i säng? Nä, så desperat har jag aldrig varit.
Har du strippat för någon? Så desperat har jag VERKLIGEN inte varit.
Har du stoppat upp BH´n nån gång? Nope.
Har du snattat? Ja, en kajalpenna på H&M för många år sen. Den bara låg där på golvet i affären, jag plockade upp den och traskade ut.......så idiotiskt egentligen för jag har aldrig känt behov av att snatta nånsin faktiskt. Det här handlade enbart om att vara ball inför andra.....som sagt, idiotiskt.
Har du moonat? Herregud, nä!!!