fredag, juni 09, 2006

Det går inge bra för mig just nu...

Ok, först huvudvärk, som gick över i komplett stel rygg och nacke. Följdes sen av sträckning av höft/rump muskel vid avklivning av buss igår morse (fattar inte hur jag lyckas) och idag är det tandvärk o fettkomplex som gäller. Jag är så urbota trött på att jag inte kan träna bort fläsket på rumpa/lår/höfter. Varför, varför, VARFÖÖÖÖR???
Någon som har bra träningstips, give it to me fast för jag är desperat nu. Tog på mig mina ljusa byxor imorse i tron på att det såg ok ut men då jag var på väg till jobbet i sista sekund bestämde jag mig för att kolla i spegeln. Herregud, arlset är brett som en lagårdsvägg och ALLT fläsk syns så väl. JA, jag har komplex men pröva o lev själv med övervikt i 30 år så får du se hur det känns......Fatta hur svårt det är att hitta kläder, inga brallor sitter bra i midjan, klänningar och kjolar likaså, det är helt enkelt omöjligt att få kläder att sitta snyggt på min kropp. Jag är inte skapad på nutidens mode. En säck kanske skulle passa bättre.......men jag tvivlar.

Fy fan vad jag hatar min själv just nu.

torsdag, juni 08, 2006

Ghost hunt

Såg Most Haunted igår igen. Kröp ner i sängen med en filt över mig för att försöka slappna av en stund (hade frukstansvärd huvud o rygg värk under dagen) och myste till programmet. Jag älskar spökjakter. Skulle vilja delta i någon nån gång. Det ultimata vore ju om man kunde åka till England för att göra det. Helst på något gammalt, dunkelt stenslott med medeltida anor och lång historik. Jag är övertygad om att spöken finns. Andar eller själar kanske man kan kalla dom efter människor som en gång levat och som satt sin speciella prägel på stället. Våra kroppar innehåller en stor mängd energi och tänk alla drömmar och tankar vi har, också energi. Jag har svårt att tänka mig att all den energin bara skulle försvinna när vi dör. Energi försvinner inte bara så där. Den måste ta vägen nånstans, omvandlas if you wish. Därav, spöken.
I augusti ska jag på storseans med några kompisar. Ska bli spännande att se vad som kommer ut av det. Jag längtar redan.....

Så har sommaren kommit (?) eller är åtminstonde på väg och med den kommer lusten att läsa engelska deckare. Som vanligt. Det slår aldrig fel. Och jag njuter av det. Brukar sluka ett gäng böcker varje sommar. Och då ska deckarna faktiskt också utspela sig i ENGLAND. Och ja, jag tittar även på Midsummer murders :)
England har varit, är och kommer nog alltid att vara ett av mina favoritland. Jag har ju för guds skull bott i landet i två år!! Men jag har bara sett en bråkdel........London förstås, Brighton och så har jag bilat genom landet upp till Birmingham och Manchester (där vi stannade i några dar) och ner till London igen. Bara det en fantastisk upplevelse :) Det är nu snart 8 år sen jag var i England och jag VILL, VILL, VILL tillbaka ganska snart. Och hittar jag ingen att åka med så åker jag själv! :)

Och då tänker jag minsann åka på en äkta ghost hunt ;)

onsdag, juni 07, 2006


Den heliga madonnan

Vet ni hur många olika Maria motiv det fanns under medeltiden egentligen?
Många.
Alla lika vackra så man nästan skulle kunna bli katolik bara för att kunna be till dom :)
För övrigt så är livet precis som vanligt.
"Firade" nationaldagen igår med att gå på medeltidsmarknad i Gamla Stan och sen en sväng på Medeltids och Medelhavsmuseet. Lunch på Bagdad café (lammbullar med ris och sallad) och sen en glass i Gamla stan. Det kändes bra att komma ut och göra nånting i sällskap med andra men när kvällen kom och jag satt ensam hemma så kom tankarna igen.
Jag MÅSTE göra nån drastisk förändring i mitt liv. Jag kan inte gå vidare så här. Ser liksom ingen ände på eländet just nu.
Vad vill jag göra med mitt liv? Vet inte
Vad vill jag helst jobba med? Vet inte
Vad vill jag äta till middag ikväll? Vet inte
Vad vill jag helst göra på semestern? Vet inte
Vad vill jag helst göra på lunchen idag? Vet inte

Hopplöst jävla fall man e.......

måndag, juni 05, 2006


It´s not easy growing up....

Vaknade som vanligt med huvudvärk o stel nacke. Börjar bli allvarligt orolig över att jag kanske fick en whiplash skada i nacken när vi körde Go-Cart i Wien för 3 veckor sen. Nacken fick ju ta en ordentlig smäll faktiskt. Men oavsett vad så är jag iaf stel på vänster sida snett bakåt på nacken.......gud, jag hoppas verkligen att det bara är spänningshuvudvärk........

Idag är det halvdag på jobbet så jag sticker härifrån kl. 13. Ska hämta min bil hos Pärnilla och sen dra hem. Har inget planerat inför imorrn (förutom att plugga) men vem vet. Jag kanske åker in till medeltidsmarknaden om jag får lust.

Tänkte också se om jag kunde hitta nån bra sommarklänning i centrum.
Fick superångest igår över min träning. Jag springer, spinner och springer men just nu känns det som att fläsket på låren har kommit för att stanna för evigt. Jag får inte bort det. Jag ser nästan anorektisk ut på överkroppen men tro inte att jag smalnar av över rumpa o lår, nej då. Fan. Toppar är inga problem att hitta men desto värre är det med kjolar och brallor. Allt sitter som korvskinn och det sitter allt utom bra. Skit oxå.
Life´s a bitch.

söndag, juni 04, 2006

Skönhet ligger i betraktarens öga
Jag vaknar med huvudvärk varje morgon men den är inte lika intensiv på dagarna längre. Jag har sprungit både fredag och lördag och jag har vilat hela dagen idag=kollat på film, slappat på soffan och inte gjort ett skit. Veckan som gått var en intensiv, jobbig och krävande vecka. Det fanns stunder då jag tvivlade på min mentala hälsa och det fanns stunder då jag peppade mig själv att bara fortsätta och göra det jag skulle göra. Uppenbarligen finns det en gnista kvar i kärringen. Allt jag behöver nu är en gnutta inspiration att slutföra min konsttenta.
För övrigt så har jag haft min vanliga "Suss-stund"=bad, musik, kontemplation, stärkande tankar och självpepp. Det brukar hjälpa...för stunden....
Ju mer jag funderar, ju mer jag läser och ju mer jag umgås med folk, desto mer inser jag hur viktigt det är för mig att lära känna mig själv. Jag har lagt ner massor med tid på att försöka förstå andra människor men jag förstör fortfarande inte mig själv. Men jag jobbar på det nu. Läser, ifrågasätter och lär mig varje dag.
I´ve been to paradise but I´ve never been to me......
Till sommaren har jag laddat med en del böcker.
  • Den dynamiska medeltiden
  • The portrait of a lady
  • Medieval art
  • Psychology
  • Mists of Avalon (har läst den förut)

Och så tänkte jag avsluta med några väl valda ord:

Underskatta inte ängeln bakom din rygg, du har alltid någon som ser efter dig.