lördag, juli 28, 2007

Everything comes to an end....

Herrarna i familjen :)

Utsikt över den åländska skärgården (Kökar)

Blomsterprakt på min balkong


Utsikt över Orsa (Dalarna)

Peter den Store på Orsa Björnberg...

och Linnéa bakade den godaste tårtan...
Tja, en liten kort resumé över sommaren och min semester. På måndag är det back to work again. Sitter just med ett glas vitt och en massa ljus tända runt om mig. Amy Winehouse skrålar ur högtalarna och jag försöker göra det bästa av denna den sista kvällen som jag kan stanna uppe sent innan vardagen kommer tillbaka igen.
Var iofs uppe med tuppen imorse eftersom vi skulle till jätteloppisen i Spillersboda. Hämtade Jennie o Jessica i Norrtälje kl. 8,10 och vi kom fram precis innan dom öppnade dörrarna. Hittade dock inget i år. Köpte ett par böcker, Råttan i pizzan och en husmorsbok med goda husmorsråd från bl.a 1800 kallt. Alltid kul att förnöja sig med i höstmörkret senare :)
Vid 10 tiden var vi tillbaka i Norrtälje och det blev en del shopping. Jennie fyndade skor och jag hittade en fin ljuslykta och en sked (!!!) Vi lunchade på En liten Smula och fann att det faktiskt var ett riktigt urmysigt ställe. God mat och goda bakelser *mums* När jag kom hem vid 15 tiden stekte solen och jag som hade tänkt sticka ut och springa ångrade mig snabbt. Dessutom kände jag mig riktigt trött och somnade en timme istället.
Igår var jag med Caroline på Älmstanatta och gjorde reklam för Friskis nya gym som öppnar i oktober. Vi delade ut tidningar och broschyrer och traskade runt och kikade på spektaklet. Imorrn har vi bokat blåbärs och svamp plock på eftermiddagen. En av fördelarna när man bor så här på landet. Bara att traska rakt ut i skogen och plocka. Inget bök med bil i flera mil, bara att traska rakt ut :) Najs!
När det gäller träningen har jag väl egentligen legat lite på latsidan. Visst har jag löptränat med ingen styrketräning denna veckan. Dessutom både sprang jag 7 km och spinnade (heter det så?) jag ett 60 min medelpass i torsdags. Jag kan meddela att jag somade gott kl. 22 efter att ha slukat en enorm middag. Lite för mkt träning på en och samma dag men det var skönt :) Imorrn MÅSTE jag springa milen igen. Mindre än en månad kvar till tjejmilen nu!!!!!
Så en kort summering av min semester:
Första veckan-läsa, läsa, läsa, lösa korsord, vila, träna, lösa korsord, läsa, vila
Andra veckan-hem till Åland, kort visit till Kökar där vi träffade en ny och för mig okänd del av släkten, fick två nya kusiner och en farbror på köpet!! Fick uppleva sommarens värsta åskväder på Åland, bilade till Dalarna, loppis i Orsa, shoppa i Mora, sprang 5 km genom Kättbo, testade konditionen i hälsospåret med Jan-Åke, grilla, dricka vin, läsa pocket, lösa mera korsord, sola, spela kubb, utflykt till Orsa Björnberg med Inga-Lill och Jan-Åke, handlade en ny dalahäst i Nusnäs, grilla, mera kubb, TP, mera vin
Tredje veckan-städa och rensa skit hemma, tvätta, umgås med vänner, träna, leta resväska i Barkarby, loppis i Spillersboda, Älmstanatta med Friskis, förnya lite i lägenheten (gardiner, pynt mm)
Men sommaren är ju inte slut bara för att semestern är det. Närå, jag ser fram emot många sköna dagar än :)




onsdag, juli 25, 2007

Semestern snart slut...

Neeeej, jag vill inte, jag vägrar. Vill vara ledig minst en vecka till. Ville stanna på Åland och sen i Dalarna men allting har sin gång och nu sitter man här hemma igen o ugglar. Har tvättdag idag, sånt som måste göras men trist ändå. Man kunde ju önska att vädret var lite roligare men man får väl vara nöjd med att det är varmt.
Har än en gång konstaterat att jag inte vill jobba och bo i storstaden. Jag trivs såååå mkt bättre på landet, så långt bort från Stockholm som möjligt. Tempot är lugnare, man har naturen inpå knuten och frisk luft i mängder. Att kunna hälla upp ett glas kallt vitt vin och sätta sig på verandan en varm och skön sommarkväll är obeskrivligt underbart. Man umgås och pratar med varma och trevliga människor, kanske spelar lite TP eller kubb, löser korsord och läser pocketböcker i mängder. Har så himla svårt att förstå hur stressade storstads människor konstant bär med sig dator och mobil och inte kan släppa taget ens när de har semester.
Jag har iaf bestämt mig för att åka mer hem till Åland under höst och vinter för att hjälpa min bror med gården, hoppas även på att vi hinner med en sväng upp till Dalarna i vinter för att kanske åka skridskor eller skidor.
Men nog med drömmar nu. Måste hämta tvätten......