fredag, april 25, 2008

Det gör så ont

Muskelvärk och mensvärk, samtidigt. Den ena värken går in i den andra så just nu kan jag knappt särskilja dom. Jag vet bara att det gör ONT. Promenerade på lunchen men nu sitter jag här igen på kontoret, i en stol, framför en dator. Och jag stelnar sakta men säkert.

Nu blir det Ipren och sen en sväng bort till Ernesto. Här kan jag ju inte sitta.

torsdag, april 24, 2008

Stand and deliver!!

Fy tusan vad jag har levererat på sistone.

-Klarade Friskis provet med 44 rätt av 50. Godkänd! Jag går vidare till Steg 2.

-Har själv klurat ut hur vissa funktioner funkar i excel utan att bett om hjälp.

-Har själv klurat ut hur man gör ett elektroniskt nyhetsbrev på jobbet.

-Har äntligen balanserat min sneda höft.

-Har läst och fått ökad förståelse för Hopi indianernas ritualer och dess koppling till det astronomiska. (essä på G!!)

Dessutom ska jag nu plugga till tentani maj och sätta ihop ett eget joggingpass + ett stavgångspass inför diplomeringen. Jag rekar vidare så fort jag får springa igen!!

Igår var jag på sista föreläsningen på kvällskursen jag gått under vårterminen. Dessutom var det vår lärares allra sista föreläsning nånsin så vi tackade av honom med blommor och vin. Efter föreläsningen fick jag följa med upp till expeditionen och ta kopior på de bilder han visat förra onsdagen då jag missade lektionen (jag var ju i Holland, remember?). Dessutom fick jag en hel bok om de nordamerikanska indianernas syn på det astronomiska :) Jag blev nästan rörd! :)

Nu har jag massor att läsa!

Ska bli skönt med helg nu. Jag har inte varit hemma en enda kväll den här veckan. Eller någon vecka för den delen...........



söndag, april 20, 2008

Nu tog det så där lång tid igen

Jag har varit i Rotterdam på kurs. Vi ska börja med ett nytt ekonomisystem på jobbet imorgon så i onsdags eftermiddag satte jag mig på flyget ner till Holland. Min chef åkte redan veckan innan men hon ska också lära sig en hel del mer än vad jag behöver så jag slapp sitta där i fem dagar och rulla tummarna. Eftersom Espen på vårt norska kontor var på besök hos oss i Sverige och skulle flyga hem nästan samtidigt som mig så erbjöd jag honom skjuts till Arlanda. Och eftersom han är någon sorts frequent flyer och har ett sånt där flashigt guldkort eller vad det nu är så fick jag checka tillsammans med honom, fick min väska märkt med priority och kunde passera säkerhetskontrollen liten snabbare. Dessutom fick jag följa med honom som gäst upp i loungen där vi hade tillgång till gratis dryck, mat och frukt :) Värsta lyxen. Espens plan avgick lite tidigare än mitt så jag satt kvar i loungen ett tag och softade. Boardingen gick väldigt smidigt och jag fick en fönsterplats på en rad med tre stolar men med ett tomt mittensäte. Jag satt och pluggade anatomi och fysiologi hela vägen ner och tiden bara flög. (bokstavligt talat!) Vi hade fint flygväder och det var intressant att se vyn över det extremt platta landet Holland när vi flög in över land. Landningen gick bra och jag fick min väska först på bagagebandet (remember, priority?) Sen tog jag mig ut till tågcentralen på Schiphol och inväntade min finska kollega som också var på väg. När Anu väl kom letade vi upp tåget till Rotterdam och snackade sen oavbrutet hela vägen. Detta var första gången vi träffades nånsin så man kan väl säg att vi klickade :) Hon visade sig vara en supertrevlig tjej i typ samma ålder som mig. Hon har bott i England i 12 år så hennes engelska var helt perfekt!
Väl i Rotterdam tog vi en taxi direkt till restaurangen där de andra var. Vi åt egenkomponerad wok och sen åkte jag direkt till hotellet. Några skulle åka in till Amsterdam för att festa och jag var bra sugen på att följa med men inte just den kvällen. Väl hemma på hotellet tog det nordiska teamet en drink i baren och sen drog vi oss tillbaka för natten. Som vanligt passade jag på att njuta av lugnet och kolla på TV.
Första dagen på kursen var ok, vi gick igenom hur vi ska lägga upp nya distributörer och hur man lägger in olika typer av fakturor. Läraren var en ung engelsman som på ngt sätt påminde om en i BeeGees :) När den låga dagen var avslutat promenerade vi tillbaka till hoellet, vilade en timme och promenerade sen tillbaka till ett närliggande köpcentrum där vi åt middag på en mysig restaurang. Det blev dock en tidig kväll och vi promenerade hem igen vid 20,30 tiden. Skönt att få spendera resten av kvällen ensam på sitt rum med bara tv´n och två engelska kanaler med bra program som sällskap. Sista dagen var drygare än drygast. Det mesta vi gicvk igenom var sånt som varken jag eller Anu skulle pyssla med så det blev att man bara satt och försökte lyssna på läraren och sen surfa lite på rasterna. Vi gick igenom det vi lärt oss med vår F&A chef från England, samlades sen för avslutning och så kunde vi äntligen åka hem.
Vi åt middag på flygplatsen och seå på planet hem pluggade jag hela vägen. Kom hem vid 23,30 tiden och jag kom i säng vid 1 tiden, ganska rejält trött.
Gårdagen spenderades mestadels med att städa och tvätta. Tog en löptur på eftermiddagen och sen lagade Jocke middag medan jag pluggade. Somnade gjorde jag vid 12 tiden.
Imorse väcktes vi av att katterna stod och jamade kl. 6,40 utanför dörren. Bara att kliva upp och ge dom mat *suck* Låg sen kvar till 9 innan jag drog mig upp för att laga frukost. Kl 10 skulle jag stå i repan på Friskis. Det var riktigt lugnt där och 12 blev jag avbytt av Malin.

Just nu längtar jag verkligen till semestern. Vill kunna njuta av värmen, solen och det fina vädret och mest av allt, få ordning och reda här hemma.

Men då har jag iaf nåt att se fram emot.