fredag, april 20, 2007

Men se det snöar, det var väl roligt hurra!!!???

Man tar tre steg framåt och två steg bakåt. Imorse retirerade jag helt och plockade fram vinterjackan igen. Tillsammans med en varm halsduk var jag rustad att möta snålblåsten därute. Det hade snöat och allting var grått, grått, grått.
Suck.
Hur som helst så fick jag arslet ur vagnen igår och jag höll mig faktiskt vaken hela vägen hem på bussen, trots att jag satt och läste. Det brukar vara som bästa sömnpillret för mig i vanliga fall. Halvvägs hemma började nån snubbe några säten längre fram att störa sig med övriga passagerare och det hela slutade med att en annan snubbe fick tokspel, reste sig upp och började gapskrika på den andre att han skulle sätta sig ner och hålla käften och bete sig dom en civiliserad människa. Herregud vilken cirkus. Tanten bredvid mig började skruva på sig och sucka djudligt. Hon blev så nervös att hon tog till en påse bilar som tröst. Själv orkade jag inte ens bry mig om detta utspel utan fortsatte att läsa i min bok som nu hade blivit extra spännande. Väl hemma tog jag direkt tag i middagen, ugnspannkaka. Perfekt val av mat eftersom den i stort sett sköter sig själv en halvtimme i ugnen så att jag får tid över till annat. Jag bäddade rent i sängen, städade ut badrummet och kattlådan, plockade undan prylar som låg och skräpade och rensade bland reklam och post som kommit den senaste veckan.
Jag kollade på Dr Phil medan jag åt och sen tog jag hand om disken, ringde brorsan och kröp till sängs vid 22 tiden. Skönt när man äntligen får nånting gjort!!!

Just ja, jag glömde berätta att Intersport igår öppnade en tillfällig "outlet" i Kista centrum och jag råkade knata förbi den när jag skulle hämta posten. Utförsäljning skor och kläder. Allt ska bort för 50:- till 200:-. Jag hämtade Ernesto på jobbet och vi knatade ner tillsammans. Det var KNÖKFULLT med folk men vi lyckades faktiskt fynda. Ernesto till sin familj och jag till mig själv. Hittade ett par snygga Adidas pjuck för 50:-, ett par Puma mjukisbrallor för 50:- och en fin tee för 50:-. Jag var faktiskt riktigt nöjd med mig själv och det visade sig sen när jag kom hem att allting passade som en smäck!! :)

Det har även blivit dags för mig att klippa mig igen. Frågan är bara om jag ska klippa luggen igen eller om jag ska spara den och låta den växa ut?? Måste snart bestämma mig för jag blir galen på min slitna kalufs......

Nu är det lunch!

torsdag, april 19, 2007

A fine selection of....

Fick plötsligt sån lust att göra en "bäst just nu" lista so here goes:

  • Grönt thé/rooibos från Lipton
  • Best of Elton John (goodbye yellowbrick road.....mmmm)
  • Författaren Philippa Gregory
  • Det Okända Tv4+
  • Agatha Christie på dvd
  • Fisk
  • Att knopparna faktiskt brister
  • Mina senaste halsbandsfynd
  • Längtan till London och den kommande resan till Prag om 2 veckor
  • Gröna vindruvor utan kärnor
  • Scones med marmelad till söndagsfrukost
  • Dr Who på torsdagar (även fast jag redan sett alla avsnitt....)

Så, nu känns mitt hjärta lite lättare när jag fått dela med mig lite av mitt liv till er andra......

Dreaming of the Queen



Det började med att jag spontant lånade hem en bok från bibblan. Det var tänkt att bli en lätt läsupplevelse, utan tänk, bara ren och skär underhållning. Boken hette "Den andra flickan Boleyn". När jag hade läst hälften var jag fast. På vägen till London köpte jag den andra boken i serien (I drottningens närhet) och måste snart inhandla den tredje.


Jag älskar historia i alla dess former som den kan berättas eller framföras. Men framförallt så är historia på film att föredra framför allt. Jag har sett filme Elisabeth med Cate Blanchett i huvudrollen så många ggr att jag tappat räkningen (needless to say så äger jag den på dvd) och när jag läste att även Helen Mirren gjort en egen gestaltning av the Virgin Queen så ville jag naturligtvis även se den.
Jag köpte mig dvd´n i London nu i helgen och ser fram emot en tre timmar lång njutning framför TV´n inom kort. Fatta, Helen Mirren som Elizabeth!! Kan bara bli perfekt!! :)
/Anglofilen

onsdag, april 18, 2007

A fat day

Känner mig som en stor fet blob idag.

Märkligt hur man ena dagen kan känna sig och uppleva sig själv som smal och smärt och nästa dag upplever man sig själv som en blåval med dubbla valkar överallt.

Som grädde på moset verkar jag ha hamnat i nån sorts vårdepression. Inget känns kul, allt är jobbigt. Är ständigt trött, orkar inte ta mig för nånting.
Jag vill verkligen inte vara deppig. Jag försöker så hårt att vara positiv och få nånting gjort.

Kanske behöver jag en lång semester????

tisdag, april 17, 2007

Mind the gap






Trött är ett sätt att beskriva mitt tillstånd just nu. Likgiltig ett annat. Det kanske går över med en kopp kaffe. Kanske inte.
Kanske lämnade jag kvar nåt i London istället?

måndag, april 16, 2007

London lives.....


Den klassiska utsikten från hotellet


Big Ben från Trafalgar Sqare


Söndag i Hyde Park.....




Kensington palace



Fika på Starbucks, espresso och nåt kladdigt onyttigt





En supermysig dold pärla till gata vi hittade
Herregud vad jag längtar tillbaka. Det mesta känns ganska trist just nu......................






Walking slowly by the Serpentine...

"If you´ve done nothing wrong you´ve got nothing to fear
If you´ve something to hide you shouldn´t even be here....."

Det var nästan som att komma hem igen, faktiskt. Jag visste inte riktigt vad jag skulle vänta mig av resan när vi checkade in på Arlanda och satte oss ner för att ta en fika innan flygresan. Jag kände mig lugn och sansad, allt var under kontroll. Vi småpratade lite under resan om vilka ställen vi skulle besöka och vad vi helst ville göra i London men det kändes hela tiden som att det bästa alternativet var att bara låta slumpen avgöra vart vi skulle hamna. Vi landade på Gatwick ca 19,00. Det var inga problem att ta sig igenom passkontrollen och bagaget hade också kommit med. Vi köpte biljett t/r Gatwick-Victoria och letade oss ner till flygtåget. Väl på tåget började jag insupa atmosfären. Jag var äntligen tillbaka i England. Välbekanta vyer rusade förbi fönstret när vi snabbt åkte genom det gröna landskapet. Träden och buskarna hade nästan helt slagit ut sina gröna blad och luften var varm och fuktig. Plötsligt åkte vi förbi Clapham Junction och minnerna kom tillbaka. Där hade jag bott ett år. Mataffären var kvar, köpgatan, husen. Allt var sig likt, fast ändå inte. Vi rusade vidare över Themsen och in på Victoria station. Sen gick allting automatiskt, som om jag var programmerad. Genom stationen, ner i tunnelbanan, köpa biljett, till tuben, kliva på Circle line eastbound, åkte till Paddington och så av där. Vi hittade hotellet ganska snart, det låg ganska nära. Vi checkade in och fick ett rum nästan högst upp på tredje våningen (ingen hiss), vi släpade oss uppför de smala trapporna och när vi öppnade dörren till rummet fick vi till vår förvåning se att vi hade fått ett rum med fem sängar!!!!! Vi packade upp och slog på TV´n (det första jag alltid gör på hotellrum) och det första programmet vi hittade var Morden i Midsummer :) Jag var i London igen :)
Hungern gnagde i våra magar så vi traskade snart ut igen och hittade en steakhouse där vi åt vitlöksmarinerad kyckling för dyra pengar. Sen hittade vi en mataffär och försåg oss med vatten, cookies och en What´s on (tidning) Vi kom i säng runt 23,30 och sov gott.
Nästa dag var vi tidigt uppe och vi åt en sk kontinental frukost i hotellets källare, rostat bröd me ost och marmelad, ägg och kaffe. Det fick duga. Sen traskade vi ut i stan. Vi höll oss runt Oxford St, Covent Garden, Leicster Sq, Picadilly och Trafalgar Sq, solen sken och vädret var kanon. Vi kollade bok och musikaffärer, njöt av storstadslivet, åt lunch på Pret a Manger,tog en fika på Starbucks och lyckades även få tag på teaterbiljetter till Woman in Black. Pjäsen började kl. 16,00 och vi var på plats redan 20 min innan. Det var en gammal och vacker teater med extremt trånga säten. En person med Jockes fysik skulle ha stora problem att sitta bekvämt vilket Jocke faktiskt hade, men det gick bra ändå. Pjäsen var ca 2 timmar med paus och när vi kom ut sjöd gatorna fortfarande av liv och vi strosade runt ett tag till tills vi styrde våra steg hemåt hotellet. Middag åt vi McDonalds, något vi ångrade eftersom burgarna var riktigt slabbiga. Väl tillbaka på hotellet vilade vi en kosrt stund innan vi gick ner till den lokala puben och tog nåt att dricka. Eftersom vi hade gått hela dagen var vi rejält trötta i kroppen så efter puben gick vi tillbaka till hotellet och låg och kollade på TV från kl. 22,00. Söndag morgon var vi uppe med tuppen igen kl. 07,00, duschade och åt frukost, packade ihop allt och checkade ut kl. 09,00. Sen drog vi upp till Baker St och tog en sväng på Sherlock Holmes museum. Sen promenerade vi ner till Oxford St och köpte lunch på Pret a Manger. En sandwich med ham/cheese/mustard/lettuce, vatten och så ett äpple. Vi tog med oss maten till Hyde Park där vi slog oss ner på en bänk nära The Serpentine (en liten sjö) och vi satt länge och njöt av sol, värme, lunch och att bara vara. Vi tog en promenad längs med sjön och det kändes så avslappnande att bara gå där. Fåglarna sjöng, solen stekte och allt var grönt, blommorna stod i full blom och det luktade vår! Vi köpte en glass och fortsatte sen ner mot Kensington palace där Diana bodde. Vi strosade runt i trädgården utanför, fotade lite och begav oss sen upp mot Queensway. Efter nån timmes promenad var vi tillbaka vid Paddington och vi hämtade ut vårt bagage. Det var dags att bege sig mot flygplatsen. Naturligtvis var just den tunnelbanelinje vi skulle åka med avstängd så vi fick krångla lite extra med byten men eftersom vi hade gott om tid så blev det aldrig stressigt. Vi kom till Victoria Station, åt middag på stående fot (Burger King) innan vi satte oss på tåget till Gatwick kl. 15,45. Det var skönt att åka tåg men trist att lämna London. Just då och där beslutade jag mig för att nästa gång jag åker till England ska jag ta tåget från London till Bath eller nån annan ort. Jag vill åka tåg genom det engelska landskapet.
Vårt flyg var försenat 1,5 timme men vi kände oss aldrig stressade på nåt sätt. Vi pratade igenom helgen och allt vi sett och kom hem ca 00,30 inatt.
Det var en välbehövd helg. Batterierna är lite mer laddade nu och jag känner mig lite annorlunda på någe sätt. Precis som om jag tog nånting med mig från London som jag inte hade tidigare. Kanske har jag gjort upp med spökerna från förr......
Men jag hade rätt iallfall, jag behövde komma bort och den här helgen var helt perfekt.

Bilder kommer lite senare.....

Ta!