torsdag, december 18, 2008

Ute i god tid i år!!

Hallelujah! Jag är färdig med alla julklappar!! Såklart eftersom jag började köpa klappar redan i augusti :) Har fixat två julklappar var till alla berörda så jag känner mig riktigt nöjd till skillnad från förra årets katastrof. Hoppas bara nu också att alla blir glada och nöjda :)

I helgen blir det julklappsinslagning, glöggdrickande och godisfabrik (och kanske även kakfabrik) men övrig tid ska jag njuta av julsemestern. Imorgon är ju sista dagen innan jag går på SEMESTER!! :) Sova länge är det första jag ska göra på lördag morgon.

Prio två under julen är att jobba på mina fyra historieuppgifter, skriva klart allt och skicka in. Nu har jag en månad på mig att slutföra innan allt ska vara klart. Men med gott om tid och inget fokus på jobb och annat kommer det att gå bra. Jag är ju ledig dryga två veckor!!

Prio tre är att vila, sova ut och äta godis :)

Prio fyra, läsa lite mer skönlitteratur, börja med mina avslappningsskivor och lyssna på skön musik.

Inget betungande med andra ord. Bara livsnjuting till 100%

måndag, december 15, 2008

Min livscoach och mentor!

Oj! Stora ord där men Mia har på många sätt och viss påverkat och inspirerat mig en hel del under det senaste året. Som en frisk fläkt susade hon in här på jobbet för drygt ett år sen och så har det bara rullat på. Hon har löptränat mig, vi körde Nordic Military training provpass tillsammans och när jag föreslog att vi skulle köra ett Friskis danspass på företagskonferensen i januari backade hon upp all the way, trots att hon inte är ett stort Friskis fan ;)
Mia är som en bandvagn som rullar över stock och sten. Ingenting kan stoppa henne, varken marathon eller brutala tränings camps. Man hittar henne alltsomoftast springades i löpspåret i skogen eller på Kungsholmen och ni som var och strövade i Nackareservatet i lördags kan ha sett henne även där med karta och kompass i handen.
Mia har fått mig att göra saker jag aldrig trodde jag klarade. Jag är den försiktiga, Mia bara kör.
Men på nåt underligt sätt tror jag att vi kompletterar varandra perfekt. Vi är varandras raka motsatser ibland, tycker helt olika men vi debatterar om det, lyssnar och tar in.
På nåt underligt sätt så funkar det :)

Hoppas nu på ännu ett inspirerande träningsår och nya utmaningar.....vi kan väl börja med Camp Brutal i januari? ;)
Oj! Vänta, jag hinner inte med!

Lucia kom och gick :) Jag älskar Luciadagen. Det är nu det riktiga myset börjar.
I fredags stack jag tidigt från jobbet för att hinna baka lussekatter. Det blev en hektisk kväll, handla, sätta lussedeg, ner till affären igen för att handla middagsmat och hämta paket på posten. Baka ut bullarna och grädda, sen in med pizza i ugnen. Efter middagen var det dags för paketinslagning. Brorsan och farsan skulle komma på lördagen så det var liksom enda chansen att hinna fixa deras julklappar. Äntligen vid 22 tiden kunde jag slappna av och kolla lite på TV. Somnade dock nöjd och glad vid tolvtiden.
På Lucia ringde klockan 06,45. Upp och koka thé och sen bänka sig i soffan med kuddar och filtar och mysa till firandet på TV. Det har jag gjort sen barn och den traditionen bryter jag inte.
Efter frukost var det dags för städning och sen kom brorsan och farsan från Åland. Jag hade bett pappa ta med en LITEN gran från Åland men när jag öppnade dörren stod han där med en gran som var bra mkt större än min största plastgran. Oups!
Nåja, efter en del ommöblerande och trixande gick den slutligen in i vardagsrummet och står där nu med fina ljus och röda/gula kulor, glitter och mina härligt röda juläpplen :)
Brorsan och jag åkte sen till IKEA i Uppsala för att handla och väl hemma igen var det dags för middag och efterrättspyssel. Fläskfilé med potatisgratäng och pepparkakscheesecake till dessert. Enkel och god Lucia/födelsedagsmiddag :) Och det räckte gott och väl med Jocke, brorsan och farsan som gäster. Min lägenhet är inte så stor.......

Efter ytterligare handlande och jäkt på söndagen var det skönt att få bänka sig framför TV4+ och titta på Poirot två timmar innan läggdags. Enda chansen att få pusta ut och vila......

Bakade dessutom Leilas mjuka pepparkaka som jag ska bjuda mina kollegor på idag till kaffet och det som blir över ska med till Friskis där jag ikväll ska leda mitt Tomterace :)

Det här ska nog bli en fin födelsedag iallafall! :)