torsdag, december 27, 2007

Tomten har tassat ut.....

Vill först passa på att tacka för alla fina julklappar jag fick. Det kommer lika fina julklappar i retur inom kort ;)
Det har varit en julhelg i slapphetens tecken. Hela förra veckan var ett enda ekorrhjul. Varje dag var det nåt som skulle göras efter jobbet. Hann varken städa, baka eller laga mat. I lördags sov jag till 10 och släpade mig sen trött upp och åt frukost. Sen iväg och handla. Kattprylar på Granngården, mat på Willys och annat stuff på ÖB. Sen hem och städa, städa, städa. Jocke satt i soffan och sov som vanligt. Jag däckade i fåtöljen vid 20 tiden framför Tv´n och Shrek som sen följdes av Elf och SNL Will Ferrell specialen :) Middag blev ugnsbakad falukorv med potatis. Enkelt och gott. Söndag. Sov till 10, sen upp och avsluta städningen från lördagen. Vid 14 tiden kom tjejen från katthemmet med lilla Asta. Vi fikade, pratade och lekte med missarna till 18 tiden. Sen fixade jag en köttfärspaj och däckade i soffan igen. Vid 21,30 stack jag ner till Friskis för att delta i uppesittarspinningen :) Väldig skum känsla att träna spinning kl. 22 på kvällen. Men det gick bra och vi fikade efteråt. När jag kom hem hade Asta vågat sig ur sin bur. Missarna fräste och var sura på varandra hela natten och vi somnade inte förrän kl. 4 på julaftonsmorgon :)
Julafton, upp kl 10, frukost och sen satte jag igång igen. Bakade en saffranskaka som nu är ett måste för mig till jul. Drog sen till affären för att handla det sista och så hem igen. Bakade tårtbottnar till Leilas maffiga chokladtårta, Jocke stekte köttbullar, jag gjorde chokladtryfflar och revbensspjäll. Jag stod vid spisen totalt 6 timmar. Kul...i jul. Missade därför halva Kalle och var totalt slut när middagen var färdig. Farsan kom över och vi åt vid 18 tiden, sen blev det fåtöljen för mig resten av kvällen. Efter julklappsutdelningen stack farsan hem och jag försökte se på en film på Tv. Det misslyckades totalt och jag retirerade i säng vid 00,30 tiden.
Juldagen. Den stora slappar och ätardagen. Vaknade vid 10 och bänkade mig i fåtöljen fram till 15 tiden. Orkade inte duscha, klä på mig eller göra nånting förutom glo på TV. Så vi passade på att se Grey Gardens :) Äntligen :)
Sen pissade Asta i sängen och det var slut på friden. Som tur var så var det ledigt i tvättstugan.
Hon hann dock pissa en gång till i sängen innan dagen var slut och filmen Bad Santa som jag hade tänkt se fick bli till sitt öde. En annan gång.......
Annandagen var också den en slappardag men nu med ett öga öppet för att Asta inte skulle kissa i sängen igen. Ringde katthemmet och fick några tips av dom men det verkar faktiskt som att missen har börjat löpa.......jahapp. Hur som helst så får båda missar sova ute i hallen numera på nätterna. Hon är ju iaf rumsren i vanliga fall, det är bara sängen hon har dille på av ngn anledning.
Sitter på jobbet idag och imorgon men här är tyst som i graven. Inte en kotte förutom jag o chefen....telefonen är tyst även den. Ska väl ta en titt på rean under lunchen men annars så räknar jag med att kunna åka hem tidigare. Ikväll träning igen och bus med katterna :)

Jag vill ha mer jul!