torsdag, april 02, 2009

OJ! Shit! Det bara rasslade till och så föll flera bitar på plats!

Ibland går saker och ting så snabbt att jag knappt hinner blinka och fatta vad som hände. Någon däruppe (mormor) måste ha knixat med knäna för från att ha känt total maktlöshet så vände min ekonomiska situation totalt.
Bilen kommer att få stanna kvar. Jocke och jag ska ha "delad vårdnad" från och med nu. För trots allt så kommer vi att behöva den i framtiden. Summa summarum= en stor lättnad för mig.
Dessutom har jag fått en del tips och råd som jag definitivt ska se över vilket kan resultera i billigare bilkostnader.

Och som om inte det var nog så föll lyckans rosa spö på mig igen och jag fick en valmöjlighet gällande min lön. Mitt slutgiltiga val har resulterat i klirr i kassan :)
Nästa månad kommer jag inte bara kunna betala räkningar OCH ha pengar över, jag kommer även kunna dryga ut mitt sparande med en stor fin slant.
Känns så himla gött!!!

Första april får bli en milsten det här året. Det var dagen då våren kom, jag klippte håret kortare och för första gången i år riktigt längtade jag ut att jogga i kvällssolen.

onsdag, april 01, 2009

Dags för vårrensning i ekonomin!

Nu har jag snart gått i 1,5 år och gnällt på min dåliga ekonomi. Men nu jävlar är måttet rågat. Nu har jag knapp råd att betala varken försäkring eller bensin till bilen. Något måste göras.

Jag måste helt enkelt sälja bilen.

Jepp. Så är det. Ingen mer bil.

Morgontidningen ryker också och eventuellt fryser jag telefon och internet tills Jocke flyttar in.

Det blir för jävligt men jag har inget var just nu om jag ska överleva.

Finanskrisen har nått mitt hushåll.

måndag, mars 30, 2009

Djurplågare

Igår kväll fastnade jag framför TV2 och dokumentären om hundavel i England. Visste ni att människan håller på att toalt avla sönder flera hundraser?

Det skrämmande är att hundavlarna själva inte vill erkänna att så är fallet. Dom accepterar att hundarna knappt kan gå eller knappt kan andas. "Vaddå? Det är ju så hunden ska vara. Våra hundar är anatomiskt korrekta"

Jag satt där framför TV´n och blev mer och mer uppretad över hur fullständigt KORKADE vissa människor är. Dessa IDIOTER borde inte få ha djur och vadmer så tycker jag att dessa DJURPLÅGARE ska registreras och sen för all framtid förhindras att nånsin mer ha djur.

FY FAN.

Jag grät när jag såg de hemska bilderna på hur hundarna lider och det värsta var nog att se hunden som vann första priset i den högt aktade hundtävlingen i England för nåt år sen. Det var fan ingen hund, det var ett DET. Platt ansikte och en jäkla massa päls. Hundstackarn kunde knappt andas och fick stå på en islåda för att den inte skulle bli överhettad. Och sånt premierar man!!!!!!!!!!!!! Och så sitter Kennelklubben och vägrar ändra reglerna för hur hundar ska se ut och så har man mage att säga att inavel mellan hundar inte är farligt alls!!!!

Nä, usch, nu e jag så arg och upprörd........

Man kan ju undra vart mänskligheten är på väg. Men en sak är säker. Jag skulle knappast vilja kalla människan för världens smartaste........iaf finns det helt klart individer som drar ner människoarten i skiten......

söndag, mars 29, 2009

Sköna söndag

Inatt drömde jag att Linnea kom till mitt jobb och klampade rakt över vårt nypolerade golv :) Jag hade just skällt ut en av säljaren för att han dragit med sig sin cykel in och drällt ner hela golvet med snö och helt plötsligt står Linnea där också. Men jag tror att min hjärna hade svårt att hålla isär henne och min kusin Milla som bor i Rom för Linnea i min dröm ville hela tiden prata om Italien :)
Hur som helst, idag har jag spenderat hela förmiddagen i sängen. Jocke var ute igår kväll så han stack vid tretiden igår. Jag passade på att gå på Melodifestivalspinningen på Friskis och trampade friskt på i ca 80 minuter. Ganska så jobbigt eftersom jag ingte tränar spinning så ofta numera. Men uthålligheten är det iaf ingen fara med så att trampa så länge gick bra. Väl hemma fyllde jag på med ProViva och lite frukt, kollade på reprisen av Det Okända och åkte sen ner till ICA. Det fick bli thai take away till middag och så handlade jag en massa olika frukter så jag kunde laga en fruktsallad till efterrätt.
Väl hemma njöt jag av kvällen i min fåtölj. Thaigrytan vad himmelskt god och Discovery visade för en gångs skull riktigt bra program.
Idag åt jag frukosten i sängen, gröt och fruktsallad och klev inte upp förrän strax efter 12. Jag vet att jag måste försöka skriva mer på mina skolarbeten så därför har jag satt mig i sägen igen med dator och böcker och ska alldeles strax göra ett försök.
Ute är det grått, grått, grått. totalt oinspirerande. Men temperaturen är uppe i strax under 10 plus.
Jag räknar intge med någon omvälvande dag idag. Det blir plugg, träning och sen slapp i soffan och ikväll tänkte jag försöka ge mig i kast med ännu en stor klassiker, Krig och Fred. Jag köpte den på bokrean med en tanke om jag att jag borde ge den en chans. så det tänker jag göra, ikväll.
Och om knappa 1,5 vecka är det äntligen påsk!