fredag, februari 09, 2007

You live and you learn

Ibland så ramlar insikter ner på en från himlen och slår en i huvet som en bomb. Detta hände mig idag på lunchen. Jag strosade runt i centrum och stannade till i en affär där jag hittade ett två pack trosor för 99:-. Jag bestämde mig för att köpa men frågan var bara, vilken storlek skulle jag ta? S eller M? Jag stod o funderade över frågan en kort stund och beslutade mig sen för att helt enkelt fråga expediten som stod en bit ifrån mig och vek tröjor. Jo, en M är ju ungefär detsamma 38-40 så det borde passa. Dessutom var detta en stor storlek också men hon använde själv M och tyckte att dom passade. Men...hon var ju så smal... Då, för en kort sekund kände jag mig som den forna tjejjen som vägde ca 26 kg mer än idag. Vem lurar jag med att säga att jag drar storlek 38-40?? Men det är ju just det jag gör.........Jag insåg just där och då att det spelar egentligen INGEN roll hur många kilon jag går ner. Nånstans långt inom mig kommer jag alltid vara den överviktiga människan som skäms, skäms, skäms........

Men ärligt talat så känns det samtidigt himla kul att jag nu idag drar storlek 36-38 i tröjstorlek :)

torsdag, februari 08, 2007

Apatisk torsdag

Koma är ledordet för dagen. Jag tappade lusten att jobba nånstans på vägen tror jag. Svinkallt ute så nån prommis på lunchen blev det inte heller. Mensvärk gör inte saken bättre.
Trots det motiga i tillvaron just nu så har jag ändå fixat påminnelser och annat småplock på jobbet idag. Har även skrivit upp mig på väntelistan för ett skåp i husets omklädningsrum (här på företaget). Jag tänkte nämligen börja träna medel-jympa på lunchen en gång i veckan på Friskis här i området och jag hörde att det brukar oftast vara kö till duscharna där efteråt. Skönt om man då kan traska iväg till en "egen" dusch istället.
Men just nu är allt jag önskar att få åka hem, krypa i pyjamasen och raggsockorna, mysa i soffan med en kopp thé under en filt till nån lagom underhållande film eller TV-serie.

Gäääääääsp.

onsdag, februari 07, 2007

Schokolate Schip!!!

Fy fan va kallt det är!!! -15 igår kväll *burr* Jag hade tänkt gå ut på kvällen för att spana efter månen men det föll på två faktorer:
1) Månen går upp så himla sent på kvällarna nu. Den hade knappt nått trädtopparna vid 22,30 tiden... :(
2) Kylan!!

Jag väntade till 23,30, kollade månen genom fönstret o konstaterade att den fortfarande stod alldeles för lågt för att kunna göra en vettig observation. Jag kunde inte se en enda stjärna i närheten av den stora guldglänsande disken...... :(
Vad värre är att det kommer dröja ca 2 veckor innan månen börjar visa sig under längre och bättre perioder på kvällarna.........men jag har ju ett par månader på mig att göra mina observationer så det ska nog gå.........
Bättre går det med det Sideriska dygnet. Har spikat stjärnorna Betleguise och Sirius och planen är nu att jag ska spana efter dom om exakt två veckor igen... :)
Och om ca 3 veckor kommer jag (förhoppningsvis om vädret tillåter) få se på stjärnhimlen genom ett riktigt teleskop!!! Jag berättar mera sen! ;)

Dessutom kan jag åter igen konstatera att TV är ett GIFT!! Efter träningen igår sprang jag hem, duschade, fixade middag och bänkade mig framför TV4+ och Det Okända. Tanken var att jag skulle stänga av efter programmet och göra nånting annat men icke. Har man väl satt sig i soffan så kommer man inte därifrån. Det är fakta. Så jag blev sittande till kl. 22,00 då jag insåg att jag borde nog faktiskt förbereda vissa saker inför onsdagen. Ikväll är det TV förbud hemma hos mig. Efter träningen ska det lagas mat och sen pluggas, punkt slut!
Och apropå träningen, nu går det bara bättre och bättre. Jag har vridit ner på motståndet en aning och känner direkt hur orken varar genom hela passet. Dessutom känner jag mig inte lika sliten dagen efter. Jag bygger uppåt, sten efter sten :)

Vid närmare reflektion över tillvaron så är det första gången på mååånga år som jag faktiskt känner att vinterhalvåret inte är så tokigt och trist ändå. Det beror faktiskt mest på att jag nuförtiden har så många aktiviteter att fördriva tiden med att livet känns meningsfullt ändå trots det gråa och kalla och att jag faktiskt "odlar min trädgård".

Il faut cultiver son jardin.

tisdag, februari 06, 2007

I am a very stylish girl

"-How do I look?
-Very good, I must say I am amazed....."

Jag kan berätta att läran om ljud och ljusvågor inte är en lek. Satt igår kväll och försökte förstå vad läraren sa samtidigt som jag skulle notera och rita av illustrationer. Det hela blev en enda röra i mitt huvud men min stora räddning blev dock ändå att jag hade läst om detta för inte allt för länge sen. Ska välan sätta mig en stund ikväll igen och gå igenom allt. Nåt mer ska väl ändå fastna.
För övrigt blev jag nödgad att ta till en kortare springsträcka igår för att försökra mig om att hinna med bussen. Det är nu ca 5 månader sen jag löptränade så det gjorde ju inte saken bättre. Jag kände hur varenda muskel i ben och höft jobbade då jag slet mig fram och uppför den snöslaskiga backen. På 6 minuter var jag framme. *pust*. Uthålligheten är det inget fel på, bara vanan att springa.

Men efter 2 knäckemackor hemma kändes allting mkt bättre.

måndag, februari 05, 2007

I hate to say I told you so....

Jisses va fort helgen rusade förbi. I fredags kom brorsan över från Åland o farsan passade därför också på att komma upp o hälsa på. Han hämtade mig vid jobbet kl. 17,00 vilket passade mig ALLDELES utmärkt. Jag bar på en matkasse, en stor orkidé i kruka och två väskor. Skulle aldrig ha funkat på bussen........
Väl hemma slängde jag ihop en köttfärspaj och en fetaostsallad (tomat, sallad, gurka, oliver o röd paprika....å så feta förstås) och till detta skar jag upp franskt lantbröd. Behöver jag säga att det var riktigt jävla skitgott??? :)
Lördag, träna kl. 10,00, duscha, frukost, sen handla i Norrtälje, hem, dricka kaffe, skotta fram bilen och sopa bort snö, laga middag, grekiska färsbiffar med fetaost(Igen!!) och egna potatisklyftor i ugn kryddade med rosmarin o sallad till :)
Efter middagen och disken kollapsade jag helt på soffan. Jag ville inte göra ett skit mer än att bara ligga o glo på TV och så blev det. Igår var det ännu värre. Då gled jag runt i pyjamas nästan hela dagen, vi kollade på två dvd filmer medan jag pendlade mellan tvättstuga och soffa.
Och så börjar allting om igen idag. Måndag.
Skola, spinning, kurs, jobb, träning, fika, shopping, träning, skola, jobb............
Jag längtar till sommaren då jag kan börja löpträna igen.......mmmmmmm......