fredag, mars 09, 2007






















I´m such a poser I am...













.....men jag är värdelös på webdesign...
Se bastasse una canzone

Äntligen fredag. Kan inte säga nåt annat. Jag kunde åka tidigare från jobbet igår och fick då lite tid över till lite husliga sysslor hemma. Var och handlade, lagade fläskpannkaka och diskade upp all disk som legat sen i söndags (jag vet, jag diskar inte så ofta....I´m a busy woman I am). Satt sen och löste korsord en stund, åt middag och hade ju sen planerat att plugga matte.....MEN, jag hamnade framför TV´n, svag som man är. Dr Who, Vad blir det för mat och Law and Order blev kvällens förströelse. Däremellan hann jag även snacka med morsan och brorsan i telefon. Somnade totalt utmattad till Skenet bedrar.......Vilket liv man lever.
Hur som helst. Idag blir en lugn dag på jobbet. Vi är för tillfället endast tre personer här och jag räknar med att vi mot eftermiddagen endast kommer att bestå av två eller bara jag. Så jag har bokat bio sent på e.m, En natt på museet. Och har jag inget arbetsuppgifter kvar att göra innan dess så har jag med mig matteboken.
Jag var så sugen på att gå och träna igår. Jag hade ju två möjligheter, ett baspass kl. 18,30 och ett intensivpass kl. 19,30. Men jag insåg att jag måste låta min kropp vila efter två dagars spinning. Det är ju trots allt ganska påfrestande träning. Men jag var så nära att gå ner ändå igår kväll. Det är så kul att se hur ens kropp hela tiden förändras. När jag började träna såg man tydligt och snabbt hur jag blev smalare och smidigare men efter ett tag så kom den där berömda platån. Jag hade dock kommit så långt i min träning då att jag inte deppade ihop totalt utan bara fortsatte. Och nu undan för undan så märker jag de små förändringarna. Överkroppen är så smal nu att det inte finns nåt mer fett att ta därifrån men däremot låren, rumpa och höfter. Men nu smalnar höfterna av mer och mer och det både syns och känns. Byxor sitter lösare och underkläder sitter bättre och bättre. Mitt mål är ju att ha vältränade muskler och bli smidigare i kroppen och jag känner nu att jag utmanar mig själv mer och mer när det gäller träning. Samtidigt så har jag insett att högt motstånd inte alltid hjälper. Det var när jag drog ner på motståndet som resultaten visade sig. Jag orkade liksom mer.
Nu skulle jag aldrig kunna leva utan motion.
Och vet ni vad det konstigaste är? Jag kom på mig själv häromdagen då jag upptäckte att jag faktiskt LÄNGTAR att få komma ut i skogen igen. Nu måste det snart bli vår. Jag vill ut och springa igen!!!!

torsdag, mars 08, 2007

Today is pancake day!!!

Ikväll blir det pannkaka till middag. Fläskpannkaka. Jag fastnade för ett nytt recept jag hittade på ICA förra veckan och längtar efter att få pröva det igen.
Här i Stockholm (iallafall där jag befinner mig just nu) öser regnet ner och ALLT är GRÅTT.
Imorse vid frukosten kom jag på att jag hade uppfattat sista fråga på geologitestet FEL!!!! Fan va sur jag blev. Men det blir väl så när man är trött i skallen och inte läser/tänker ordentligt. Hur som helst så är nog skadan inte så stor. Jag misstog mig på östafrikanska riften och Röda havet......de ligger ju ganska nära varandra och har vad jag vet bildats på exakt samma vis vilket faktiskt är det viktigaste i frågan. Just det där med "rift". Så jag hoppas på att få åtminstonde 3 p av 4...........hoppas kan man alltid.

Och snart bär det av till London :)

onsdag, mars 07, 2007

A pat on the shoulder

Ikväll kan jag faktiskt för en gångs skull gå och lägga mig med gott samvete. Ingen TV på hela kvällen och jag har ÄNTLIGEN efter en månad lyckats få iväg svaret på mitt fjärde geologitest. Jag kände mig faktiskt piggare idag och jag ville verkligen göra det bästa av kvällen istället för att sitta och glo på meningslös TV. Så jag stack från jobbet en kvart tidigare, hann därför med en tidigare buss hem. Sov nästan hela vägen hem, hade tid att förbereda middagen hemma innan träningen. Körde ett medelpass spinning som faktiskt gick jäkla bra om jag får säga det själv. Orken kommer tillbaka sakta men säkert. Svetten sprutade och jag kände mig väldigt nöjd när jag gick hem. Duschade och fixa sen iordning mat (värmde på) och satte mig ner för att äta och nöjessurfa en stund. Sen satt jag i två timmar och BARA arbetade med geologin. Det kändes så skönt när jag väl hade svarat på alla 8 frågor, läst igenom svaren tre gånger för att försäkra mig om att jag svarat rätt och sen tryckte på SEND knappen. Hoppas, hoppas, hoppas nu bara att jag har tillräckligt många rätt att jag blir godkänd. Hur som helst så kan jag nu gå vidare till kapitlet om stenar och mineraler. Jag fick för några veckor sen en ask med mineraler hemskickat från skolan till mig. Dessa mineraler ska jag använda mig av de resterande 5 kapitlen för att kunna slutgöra alla test. Ska bli riktigt spännande!! :)
Imorgon är dett Matte B som gäller. Måste slutgöra veckans uppgift och även räkna färdigt kapitlet. Och eftersom jag inte har nån träning imorrn så räknar jag med extra bonus tid till det imorgon kväll :)

Men nu ska jag sussa......

Gonatt!
Vad är det som är så jävla roligt med det?????

Det finns vissa små egenskaper hos människor som jag verkligen avskyr.
Scenario: Jag berättar om en företeelse eller nån händelse som skett. Någon annan kontrar då (helst skrattande ironiskt) med att fylla i information som jag uppenbarligen borde ha vetat angående detta. Och det är just där vi har det. Istället för att på ett vänligt sätt förklara vad jag har missförstått/inte haft någon vetskap om osv så måste man göra sig så jävla lustig över en istället. Jag förstår faktiskt inte vad det är som är så jävla roligt???
Scenario: Du sitter på bussen, det är rusningstrafik(morgon eller e.m spelar ingen roll). Personen som sitter på sätet bredvid dig (inne vid fönstret) ska av en station före dig. Det är fullt med folk på bussen och självklart trångt. Naturligtvis så bara måste folk börja förbereda sig för avstigning låååångt innan bussen stannar för Gud förbjude, de kan ju bli kvar på bussen eller inte hinna kliva av. Så resultatet blir att man medan bussen fortfarande rusar fram i trafiken, genom rondeller (alltid en rondell vid såna här tillfällen) måste resa sig upp med kassar, väskor och annat man kan tänkas bära på för att ge plats dels åt personen som ska kliva förbi dig från fänstersätet och dels de personer i gången och från andra säten som känner sig tvugna att göra detsamma vilket resulterar i en ännu mer jävligare trängsel+ att man far runt som en liten vante nr bussen gör en skarp sväng. Man fastnar i säten, i andra människors väskor mm och får bara en massa jävla sura miner för att man råkar står i vägen.
Varför inte vänta tills bussen stannat och då kliva av? Det hela skulle gå så mkt smidigare då.....
Scenario: Någon kommer upp till dig eller vid nåt annat tillfälle som en fikarast eller vid lunchbordet ställer en fråga om nåt helt vanligt eller ovanligt. Du gör ditt bästa att svara på frågan och faktiskt förklara vänligt för personen i fråga just för att du vill vara vänlig och faktiskt dela med dig av information som du sitter på. Uppenbarligen fattar inte personen hela resonemanget fullt ut utan börjar istället göra narr av det hela och lyckas även dra med sig andra okunniga som inte heller förstår. Så istället för att uppskatta att någon tagit sig tid och på ett hyfsat och moget sätt försökt förklara och ge dom ett svar så får svarar man tillbaka genom ett hånflin och helst att göra sig lustig över det hela.

Är jävligt trött på sånt nu. Om du inte vill ha ett vetigt svar så fråga inte. Det finns säkert nån lekskola du kan gå till och lattja istället. Själv har jag inte tid för såna som dig.

tisdag, mars 06, 2007

Min "tycka synd om mig själv" stund....

Just nu skulle jag nästan ge vad som helst bara jag fick åka hem och bädda ner mig i sängen med en kopp thé och en varm filt, ett avsnitt av vilken såpa som helst på TV´n och tända ljus. Jag gör inget annat än gäspar idag, ansiktet är alldeles svullet och ögonen rödsprängda. Trösthandlade en tröja på Indiska på lunchen men det hjälpte inte. Jag vill åka hem. Kanske skulle jag ta ut en semesterdag på fredag istället och bara vara hemma ensam med katten. Kliva upp tidigt och simma, sen äta frukost, köra spinning vid lunch och sen promenera en stund innan jag kryper ner under täcket igen och myser......mmmmmmmmmmmmmm....
Låter som en deal.

Men mest av allt vill jag spela CSI.


(Linnéa, vi glömde kolla den där CSI frågan du hade........)
En cheesycrust med extra vitlök

Helgen har varit supermysig. Linnea och Kalle kom upp från Skåne på fredag kväll och vi bjöd på Viktväktarmiddag och godis :) Lite TV och Buzz hans med innan vi somnade. Lördag morgon knatade Linnea och jag ner till Friskis och drog ett bas spinning pass. Visst man är skittrött på morgonen och man orkar inte lika mkt men det är så jäkla skönt efterråt och extra gott med frukost. Efter dusch och påklädning drog vi alla in till stan där vi promenderade i flera timmar gata upp o gata ner, kollade i affärer och shoppade även en del. Det blev ingen lunch så när vi väl stapplade in på Pizza Hut vid Hötorget var vi alla utsvultna. Jag, Jocke och Kalle beställde varsin värdemeny (vitlöksbröd, valfri pizza och god glass med chokladsås till efterrätt) och Linnea körde viktväktaralternativet och fick in en riktigt budget variant av Caesarsallad.........typ 5 kycklingbitar och ett ton isbergssallad. Såg väldigt torrt ut :)
Efter maten var det filmdags och vi bullade upp med godis o popcorn. Vi såg Pans Labyrinth och alla var helt tagna efterråt. En verkligt kusligt bra film! Den ska inhandlas på DVD sen!!
Efter filmen drog vi hem och han precis i tid till månförmörkelsens början. En riktigt maffig och magisk upplevelse. Det hela var över ca 1,30 och vi kollade film och käkade godis (mera!!!) under tiden.
söndag var en riktigt slapp dag. Men såna behövs ibland också. Vi såsade runt hemma i mjukiskläder och spelade Buzz. Vi var och handlade på ICA, hyrde Omen filmen och Linnea o Kalle fixade supergod middag :)
Igår var jag skittrött. Vädret är den stora faktorn men även förkylningen som bara vägrar lämna min kropp. Jag orkade dock samla tillräckligt med energi för att kunna koncentrera mig på föreläsningen iallafall. Men jag somnade på bussen hem.......