torsdag, april 13, 2006


No more monkey business!!!

Skärtorsdag idag och det betydet halvdag på jobbet :) Står vid mitt bord just nu och lyssnar på Timbuktu och letar flygresor åt chefen. Idag är stora godisdagen!! Ska köpa mig ett ägg lite senare o proppa det med GODIS!! :) Slutar kl. 13,00 och ska på bio med Jocke sen. Vi hade tänkt se Ice Age 2 och efter det blir det några bärs i glada vänners lag på en pub inne i stan.
Är på så himla bra humör idag, troligtvis för att det är påsklov nu. Är motiverad till att plugga och läsa mkt men det återstår att se hur mkt av det som blir gjort. Hade tänkt försöka ta en joggingtur också om vädret tillåter. Det börjar bli dags att damma av dojjorna nu och börja träna. Snart är vårterminen på spinningen slut och det blir färre pass att välja mellan. Jag vägrar sluta med träninge dock så löpning är det perfekta alternativet.
Jag börjar med och mer inse att vi faktiskt ska flyga till Los Angeles snart också. Det har liksom sjunkit in under ett par månader nu och jag börjar faktiskt längta. Har börjat planera med reskassan och funderat på platser att besöka. Första natten ska vi sova i Holloywood har vi bestämt :) Dessutom har Jockes kompis Maja lovat oss en äkta amerikansk BBQ i deras trädgård uppe i San Francisco så det ser jag verkligen fram emot!!! :) Stora feta korvar, bärs och mycket softande :)
Så med nyvunnen energi kastar jag mig in i påskens underbara värld och glömmer allt vad arbete och ansvar heter.......
Tack och hej leverpastej ;)

onsdag, april 12, 2006

Alla vill till himmelen....

Som en käftsmäll slog det mig igår att jag är på väg in i en återvändsgränd. En av mina bästa vänner serverade en sanning (?) om mitt liv som verkligen sved. Fan. Är det verkligen så jävla illa? "Det är inte försent än" sa han. Nä, kanske inte men jag är ju för fan handlingsförlamad. Jag vet inte i vilken ände jag ska börja. Inte en dag går förbi utan att jag tänker på alternativa lösningar och vägar ut från denna enkelspåriga vardag. Jag har nästan förlikat mig med faktumet att jag är fast i livet som det ser ut nu.
I förrgår hittade jag en annons på Arbetsförmedlingen om jobb på Island. Plantera trädplantor i ett år för 14000:-/mån. Ja, varför inte? Ny miljö, lära sig nytt språk och en erfarenhet för livet. "Men du är ju inte riktigt 20 längre" kontrade Jocke. Nä, men jag är inte död än heller tänkte jag.
Ibland känner jag mig så himla värdelös. Jag bidrar inte med nånting till samhället, är mest en börda. Lat, ansvarslös, dum, naiv och korkad. Passar bra in på mig. Det blir aldrig nånting av mig. Kanske konstigt att tänka så men det är inte lätt att bryta mönstret när detta är vad man fått höra under hela sin uppväxt tid. "Men, det är är inget för dig, det klarar inte du". men tydligen så kan alla andra........

måndag, april 10, 2006

Are we the last living souls?

Halleluja. Mitt samtal med läraren i fredags gick bra och jag har ett färdig PM att lämna in. Skönt.
Vaknade imorse till ett gråkallt Stockholm. Det har snöat inatt. Idag är det 10 april. Och det har snöat inatt. Hur mycket mer ska man orka ta? Dagarna rullar på, man äter, sover, åker till och från jobbet, glor på TV. Känns inte speciellt meningsfullt faktiskt. Något saknas. Ett liv kanske?
Hur som helst så beslutade jag igår att jag måste göra nånting åt min lägenhet. Ska börja med att rensa bort all skit från garderober och förråd. Jag har samlat på mig så himla mycket skräp som bara tar plats. Sen ska soffan ut. Den har gjort sitt nu. En stor fåtölj ska inhandlas och ett par bokhyllor. I sovrummet ska det stora skrivbordet ut och ett mindre ska in. Det handlar helt enkelt om att göra en yttre rensning och ansiktslyftning. Mera luft måste in så jag slipper känna mig så kvävd hela tiden. Kanske är det dags att börja leta efter en ny lägenhet? Börja om på nytt? Finns det nånting som kan rädda mig överhuvudtaget nu?