torsdag, juni 22, 2006

Konsumgubbarna

Gubbarna är övermogna och äckliga och gummorna bara griniga.......

Someone please save me.
...och så glöm inte att vidarekoppla telefonen....

Sista arbetsdagen innan midsommar. Vad ska jag säga? Mensvärken molar, kroppen känns som om den var storlek valross, jag tog på mig helt fel kläder imorse o sitter nu med en tröja som är alldeles för liten för mina svällande valkar. Men i övrigt är allt bara tiptop.

Bilreparationen kostade mer än väntat så nu gapar ett stort hål i plånboken. Perfekt inför den stundande semestern.......

onsdag, juni 21, 2006

Men va fan säger du?

Jag vet att det är fult att svära men just nu bara måste jag säga det:

Jävla SUBBA!!!!

Så nu känns det mycket bättre!!
Global fussball.. ok....??

Det lät som om min granne hade bjudit 20 personer och en elefant igår kväll. Javisst, det var fotboll på TV. *suck* Själv la jag mig och läste och mumlade surt över att cigarettrök sipprade in från balkongen under och in genom min vädringslucka i sovrummet.
Jag fattar inte den här fotbollshysterin.......nä, faktiskt inte. Alla gnäller om hur dåligt lagen spelar men va fan spela själv då............ eller håll käft.

Vet fortfarande inte hur läget är med bilen men jag tolkar telefonens tystnad som ett bra tecken. Skulle han inte ha fått tag på reservdelar så borde han väl ha hört av sig...eller?

Ikväll är det planeringskväll inför USA resan. Vi tänkte käka koreanskt och försöka komma upp med en fungerande resplan. Damn, det finns så mkt jag vill se men så lite tid.......

Och så har jag hittat en busfin medeltida klänning på Tradera.
Bjuda eller inte bjuda??

tisdag, juni 20, 2006


Folk och rackare

Fick just veta av farsan att det inte går att tillfälligt laga avgasröret på bilen. Hela bakre delen måste bytas ut. Med lite tur och flax så kommer detta att ske senast onsdag kväll. Hoppas nu bara på att de rätta reservdelarna finns inne.
Fortsättning följer.......

Som jag kanske tidigare nämnt så är jag sugen på att skaffa mig en medeltida eller vikingatida dräkt. Hittade några olika mönster och så men jag kan ju inte sy själv så.......men nu stötte jag på en tjej på Gotland som syr upp finfina kläder och på hennes hemsida fann jag klänningen här på bilden. Supernajs! Finns på www.kmggotland.se
Och priset, 1695:- var inte alls så farligt tyckte jag!
Helst skulle jag vilja ha med snörning av läderremmar bak på ryggen men jag vet inte om den deteljen är specifikt medeltida.....men det skulle vara fint tycker jag :)

Men mest av allt vill jag ha en påse cashewnötter i choklad!!

Du är värd en glass!

Nu har jag fått två glassogram inom en vecka! Schyrre!! Älskar glass, speciellt tiptop :)

Lämnade in bilen imorse och får väl besked under dagen om killen kan göra nåt åt mitt avgasrör. Åtminstonde temporärt. Hela ljuddämparen måste ändå bytas sen innan augusti och besiktingen. 2000:-. Vilken fröjd. Håller tummarna idag iaf.

Var ute och sprang 5 km igår och det var så skönt. Kanske lite för varmt och jag fick kämpa mer än vanligt men det var värt besväret. Springer nu ca 1,5-2 mil/vecka beroende på hur mkt jag hinner/har lust med. Spinningen ligger nere för tillfället. Kommer att bli slitsamt när jag ska börja träna det igen sen men till semestern blir det bra läge att börja igen. Just nu så har dom lagt om tiderna så knasigt så jag hinner aldrig till träningen men då är det ju toppen att kunna snöra på sig ett par dojjor och springa istället och samtidigt få frisk luft :)

Och för er som inte vet det så är det en åländsk midsommarstång på bilden. För mig så ska en midsommarstång se ut så. Inte på nåt annat sätt. Ni svenska är så märkliga........;)

Men mest av allt vill jag kunna sluta shoppa kläder. Självklart kunde jag inte hålla mig igår och köpte en vit tunika med broderier, 150:- på rea.....men den var fin.

måndag, juni 19, 2006

Are you gonna go to the Sodom and Gomorra show????









Jag kan inte beskriva det men det inger en viss trygg känsla att bli hälsad på med orden: "Men är flickan hemma på besök!!" (hemma=Åland) Jag har en identitet, rötter.

Det har varit en helg fullpackad med aktiviteter. I fredags konsert, lördag tvätt och shopping och sen till Åland. Hjälpte moster med att torka av köksskåpen igår, ägnade sen några timmar till att tvätta bilen både in och utvändigt. Kollade även hur läget var med mitt avgasrör. Det är värre än vad vi trodde. Ett av fästena har rostat sönder och lossnat så ljuddämparen hänger en aning löst. Kan jag inte få det fixat till fredag blir det ingen Dalarna resa garanterat. Skulle avgasröret ramla av på vägen så är jag totalt rökt. Men farsan har pratat med en kille han känner som skulle ta en titt på bilen imorrn. Hoppas han kan fixa en tillfällig lösning så jag kan köra. Annars blir det midsommar på Åland helt enkelt......Frågade brorsan igår om jag inte kunde få låna deras Nissa Micra över midsommar men den är tyvärr inte försäkrad om man skulle krocka med den så jag förstår att han inte ville låna ut den. Dessutom vete tusan hur reglerna är för mig med svenskt körkort att köra en Ålands registrerad bil i Sverige........jaja. Har man inga problem så kan man skaffa sig.....

För övrigt är jag sjukt trött idag.

Men mest av allt vill jag flytta hem till Åland.


If you´ve done nothing wrong you got nothing to fear
If you´ve something to hide you shouldn´t even be here......
(PSB 2006)