lördag, september 27, 2008

Fullkomligt genialiskt!!



Orange crush

Sakta men säkert börjar jag falla på plats igen. Besparade mig en massa arbete igår kväll genom att köpa en fryspizza till middag och medan den tillagades i ugnen tog jag hand om det enorma berget med disk som börjat lukta lite....
Jag kände energin återvända till kroppen men var inte beredd på att börja slösa den riktigt än. Jag åt min pizza medan jag kollade på Simpsons och lagom till Family guy tog jag fram min nyinköpta Ben & Jerrys glass och njöt av choklad/nöt blandningen i schäslongen. Världen utanför var utestängd, det vara bara jag, katterna och tvättäkta amerikansk skräpkultur på TV´n, och jag älskade varje minut av det!! :)
La mig sen i soffan för att njuta av ett avsnitt av Stargate Atlantis (varför tittar jag inte på det oftare?) och måste sen ha somnat in för jag vaknade av att Jocke ringde vid 22, 40 tiden.
Katterna fick sova i hallen inatt för att jag skulle få en hel natts ostörd sömn och det var nog det bästa jag kunde ha gjort eftersom jag inte vaknade förrän kl. 10 imorse. Ok, jag erkänner, jag var skittrött. Men nu är jag superpigg!!
Efter frukost slängde jag på en skiva med Povel Ramel (som jag för övrigt har totalt snöat in på just nu) och sen gick städningen som en dans, bädda, skura badrum, dammsuga, städa köket.
Sen dusch och lunch framför datorn. Gjorde en heeelt crazy beställning på Ellos alldeles nyss men Hey! man kan ju alltid skicka tillbaka varor man inte vill ha sen eller hur?
Hur som helst så beställde jag en hel höstgarderob med tunika, skjorta, kjol, stövlar och brallor. Fick även lite rabatt :)
Sitter nu och lyssnar på REM och mår hur bra som helst!! Lite längtar jag efter att få se dom live igen och lite längtar jag efter att få åka till USA igen men jag tröstar mig med att det är fint väder ute och jag ska snart ut och springa en timme för att sen läsa hela kvällen.
Jocke beslutade sig för att inte gå ut ikväll så han e på väg hit just nu. Slut på friden med andra ord men å andra sidan är det också skönt med lite sällskap. (även om jag hade räknat med att vara ensam i helgen och få lite mer gjort....)

En annan sak som känns riktigt kul är att jag i år är tidigt ute med julklappsplanering. Förra året var en total katastrof. Min ekonomi var ju fullständigt raserad hela hösten och jag kan nu erkänna att jag i december hade 300:- på kontot efter att ha betalat räkningarna. Inte kul att handla julklappar då med andra ord. Är nu tillbaka på fötter igen och första julklappen handlade jag i augusti :) har nu kommit halvvägs och vi är inte ens i november än. Bra planering eller hur? :)

Måste nog byta skiva nu, REM ger mig alltför många minnen och alltför stor längtan........vill till Kalifornien, Arizona, Nevada......NU!!!!!

Så det får bli Povel igen.

Med en kopp the! :)

fredag, september 26, 2008

Vad jag som löpare/ledare behöver













Det är inte "bara" att ge sig ut och springa nuförtiden..........
(bilder från http://www.stadium.se/)


Jag har inte tid med sånt tjafs!

Min plan för gårdagen var ju att läsa hela kvällen. Det gick totalt i stöpet. På bussen hem från jobbet somnade jag in i en djup sömn och väl framme så kunde jag inte skaka av mig tröttheten. Det brukar alltid kännas bättre efter en kort tupplur men inte igår. Hela kroppen var bara TRÖTT. Jag orkade inte laga mat, inte diska, inte läsa. Kokade färsk pasta med ost och spenat och la mig i schäslongen och bara glodde på TV. Men efter en timme orkade jag inte ens det.
Jag kan inte ens beskriva hur trött jag var, både fysiskt och mentalt.
Misstänker att det var en effekt av gårdagens yogapass. Troligtvis har jag fört en ganska stressad tillvaro den senaste tiden och yogan triggade nåt i kroppen som hjälpte den att slappna av. Jag bäddade slutligen ner mig vid 21,30 tiden efter att desperat ha försökt göra nån nytta utan att lyckas. Sov som en klubbad säl och vaknade med lätt halsont imorse. Fan. Inte förkylning. Jag vägrar bli sjuk nu.
Så jag beslutade mig för att inte träna idag. Kroppen ska få vila ut, äta ordentlig mat och eventuellt kanske få njuta av ett varmt bad när jag kommer hem. Ska bara UNNA mig goda och bra saker idag.
Om det är en sak jag har lärt mig så är det att ALLTID lyssna på sin kropp.

Halsontet har som tur är försvunnit nu och jag är lite piggare men inte till 100%.

Bara en halv arbetsdag kvar nu tills helgen börjar!!

torsdag, september 25, 2008

We are all in the gutter, looking at the stars

Äntligen yoga! Har inte kunnat delta på två veckor så idag var det äntligen dags! Jag behövde lugnet, styrkan och energin.
Ikväll blir det ingen träning. Måste vara hård mot mig själv nu. På sin höjd en kvällspromenad för att fylla lungorna med syre men sen ska jag läsa, läsa, läsa.

Joggpasset igår kväll var superkul! Fyra deltagare ville vara med och vi flåsade oss igenom 60 min med långsamt tempo och avslutade med fyra snabba ruscher och stretch. Hoppas nu att dom kommer tillbaka nästa vecka!! :)

Och imorgon har Mia planerat in ett lunchpass jogg för mig medan hon själv flanerar runt gatorna i Berlin ;) Ingen som peppar eller pushar, det blir nog att jag tar med iPoden kanske.

Jocke ska ut fredag + lördag så jag får lägenheten för mig själv HELA helgen. Jag tänker utnyttja tiden till fullo. Först obligatorisk städning och sen läsa, dricka te, läsa, dricka lite mera te.
Kanske hinns det med en sväng till IKEA också :) På söndag är det äppelmarknad på Skansen med eftersom jag ska på ansvarigmöte på Friskis på kvällen blir det inget Skansen för mig. Jag får spara mig till Rimbo marknad nästa vecka istället.

Till sist så hörde jag på radion imorse några tänkvärda ord om självförtroende. Har man bra självförtroende om man måste fixa hår, naglar, ögonbryn och smink innan man vågar visa sig bland folk eller är det något man får efter att ha fixat iordning sig?

onsdag, september 24, 2008

När orken tryter

Hade tänkt köra jympa på lunchen idag men kroppen ville bara inte. Mentalt hade jag kunnat tvinga mig att gå men jag beslutade mig för att inte göra det. Så det blev lunch med kollegorna, lite historiesnack (om Perserna och deras erövringar) med Ernesto över en apelsin och sen en runda nere i centrum. Hittade faktiskt en skön stickad långtröja i ljust grått på Lindex för ett rimligt pris så jag slog till. Är väldigt kinkig med mina inköp nuförtiden. Håller gärna i pengarna än slösar runt men ibland måste man, tex hårklipp, nya skor mm.
Måste iaf ge mig en klapp på axeln då jag de senaste månaderna haft med mig matlåda i stort sett varenda dag. Det har blivit några enstaka luncher ute men det kan jag faktiskt bjussa mig själv på. Har nog sparat in nån tusenlapp bara där skulle jag tro.

Ikväll blir det sista renodlade joggpasset och jag väntar tre glada motionärer. Hoppas dom kommer också. Nästa onsdag börjar jag med joggcross istället. Ingen större skillnad egentligen förutom att jag slänger in tre styrkestationer där vi tränar armar, mage, rygg och axlar.

Blir så trött på tidningarnas snedvridna artiklar. Nu senast handlar det om dödsskjutningen i Finland. Killen som gjorde det lyfts fram som en kille som bl.a gillade skräckfilmer och lyssnade på nån sorts hård synt. Jag fasar för hur många människor det sitter ute i stugorna nu och beklagar sig över alla andra ungdomar som har samma intressen. Blir man automatiskt en mördare om man gillar skräckfilmer? Jag gillar skräckfilmer, är jag en potentiell risk då?

Killen i det här fallet hade uppenbarligen djupare mentala problem som fick ett tragiskt utlopp.
Vi ska väl inte behöva gå igenom samma debatt som på 80-talet om videovåldet?

Nej, mitt råd är: Lägg mer resurser på barn i tidig ålder. Utbilda lärare att bli mer lyhörda och observanta och ge stöd, stöd, stöd. Då har vi iaf kommit halvvägs, resten är upp till föräldrarna.

tisdag, september 23, 2008

Som poesi

Igår kom det totalt 11 motionärer på mitt pass!!! Stavcrossen växer i Rimbo for sure!!
Det börjar även hända grejjer med joggen. Jag uppdaterar as we go along.

Själv vaknade jag imorse med en känsla av att inte ha sovit på 100 år. Matt i kroppen och yr i huvet. Inga förkylningssymptom än iaf. Vägrar bli sjuk!!

Om en månad ska jag springa Åland Fun Run (1 mil) och jag ligger i hårdträning nu för att förbättra tiden på min milrunda.

Tänkte börja med att hämta posten :)

måndag, september 22, 2008

Jag har verkligen inte tid!

Sprang en mil igår eftermiddag medan solen var på väg ner. Balsam för själen kan man säga att det var. Totalt ensam ute i skogsspåret, vindstilla och tyst. (förutom mitt tunga flås) Lite ledsen blev jag när jag upptäckte att ett stort område på min favoritdel av spåret hade blivit ett kalhygge. Måste ha hänt alldeles nyligen för träden låg kvar och allt såg ut som spillrorna av ett slagfält. Jag drog en djup suck och konstaterade att "det var väl ändå ganska onödigt gjort" och joggade sen vidare.
Efter dusch och matlagning fann jag äntligen lite tid över att läsa. Skulle vilja vara ledig 2-3 veckor nu på hösten bara för att kunna njuta av färgade löv, klar luft, många och långa testunder med bra böcker och varma bad. Mina veckor är fullproppade med "måsten" och jag hinner knappt andas. Har slutat att titta på TV under vardagarna, lyssnar hellre på radio, läser och pysslar. Sätter jag mig i soffan blir jag sittande där tills jag somnar. Resultat=inget gjort.

Slutligen, vad är det med Bilprovningen egentligen? När jag besiktade bilen för 3 veckor sedan slog dom ner på mitt högra dimljus, sa att det måste justeras och sen var jag tvungen att komma tillbaka. Suck. Förra veckan tog jag bilen till en verkstad där dom konstaterade (mycket förbryllat dessutom) att dom inte kunde hitta något fel på dimljuset. Det fanns inget att justera!! Men va f.... Så imorse tog jag bilen åter igen till Bilprovningen och ja, nu konstaterade dom att "det här ser ju fint ut". När jag ifrågasatte deras första bedömning och förklarade vad verkstaden hade sagt till mig fick jag bara till svar "ja, men nu ser det ju bra ut, det bli 200:- tack".

Sammanfattning: jag har betalat 250:- (50:- till verkstaden och 200:- för återbesiktning) för ett fel som egentligen inte var ett fel. Och hur lätt är det att få rätt mot Bilprovningen? Har dom verkligen ALLTID rätt??? Svar: NEJ!

Nu måste jag ha en kopp thé.

söndag, september 21, 2008

Helgens kommentar


"Nämen, vilken FIN bok!! hade du tänkt läsa den också eller köpte du den bara för att den var så fin?"

Nä, såklart jag köper böcker enbart för att dom är fina att ha i bokhyllan. I själva verket är jag analfabet och INTE ett dugg intresserad av historia.
Inget hjälper

Jag är fortfarande på dåligt humör. Verkar inte finnas nånting just nu som kan få mig på bättre humör. Vill inte se på TV, inte träna, inte läsa, inte äta, inte åka nånstans.
Brorsan ska börja ta upp potatis imorgon och hade det inte varit för mina Friskis pass så hade jag dragit över dit och hjälpt honom istället för att sitta på jobbet och uggla. Känns som jag faktiskt skulle göra större nytta på päronmaskinen än framför en dator. Som det ser ut nu så kanske jag åker torsdag morgon istället.
Igår kväll gjorde jag iaf en ny Jotex beställning, en pärlfranslampa till sovrummet, en svart tunn gardin med snöstjärnor i silver och en svart smyckeshållare i form av en korsett. Allt på rea såklart. Det har inte funnits tid att åka till IKEA så jag har inte fått hit byrån och spegeln än. Hoppas på att jag hinner fixa det nästa helg. Mina mattor ligger iaf på plats i hallen. En lång och en kort, ljust gröna med vitt mönster, också från Jotex. Jag är supernöjd eftersom färgen ger en skön och lugnande känsla.

Om jag nu bara kunde hitta samma stämning och känsla i själen..........