torsdag, januari 04, 2007

I´m going through changes

På bussen hem från jobbet igår kväll satt jag och kontemplenterade över hur jag och mitt liv har utvecklats det senaste året. Jag har lämnat kursen om de nordiska språken och läst klart de 10p i medeltida konsthistoria. Kursen i medeltida liv och samhälle kom jag inte in direkt på. Jag hamnade som reserv. Då beslutade jag mig för att inte vänta kvar. Nu har mina studier tagit en helt annan riktning. Matematik och naturvetenskap. Något som jag aldrig hade kunnat drömma om tidigare. Men det funkar än så länge. 3 projekt är på G varav ett redan är påbörjat sen före jul. Jag kämpar vidare.
En annan förändring är musiksmaken. Idag sitter jag lätt och lyssnar på Dixie Chicks, Mary J Blige och Johnny Cash. Otänkbart för ett par år sedan....

Det är småsaker som dessa som faktiskt får mig att inse att jag inte alls stannat upp i min utveckling. Hur tråkigt och trist livet än kan te sig ibland så har jag ändå utvecklats och förändrats. Jag växer som människa och lär mig mer för varje dag som går.

Något som dock inte utvecklats till det bättre är min mage. Den låter och bubblar mer än nånsin nu och har gjort så i en månad snart. Jag har testat mig för laktosintolerans och fått svar att jag fortfarande tål laktos. Kan det vara gluten?? Eller har jag sk IBS, irriterade tarmar? Jag äter mkt fibrer, frukt och grönsaker. Kan det vara problemet? Kaffe dricker jag inte mkt av, endast en kopp om dagen. Känns som att jag måste gå till botten med det här snart för jag är innerligt trött på att höra min mage kvida i tid och otid......

Och så börjar det bli dags att planera för årets resa :)

onsdag, januari 03, 2007

Face it, she´s Madonna

Jag har tagit en välförtjänt paus från bloggandet över helgerna. Julen spenderades i Dalarna i gott sällskap och god mat och MASSOR av skratt och mys. Mellandagarna spenderades delvis hemma i soffan framför Star Trek och delvis ute på stan bland mellandagsrean. Gjorde jag några fynd då? Nja, en vit spets topp och en navyblå topp från MQ, en vit/silvrig duk från Indiska, en supersött halsband från Indiska med en iskall glasdroppe på silverband. En snygg olivgrön väska från Esprit. Jag har även tittat och provat en skitsnygg kappa på MQ men valde att inte köpa den......idag provade jag en skön kofta på HM men har fortfarande inte bestämt mig för att köpa den. Går även och lurar lite på ett par sockersöta örhängen från JC. Bäst är nog om jag inte köper nåt alls.
Hur blev det med nyårslöften då? Jo, efter en veckas frossande i godis, bullar och mat så är det nu slut på sötebrödsdagarna för den här gången. Jag ska träna spinning 3ggr/vecka så fort vårterminen kommer igår igen, tills dess kör jag de pass som ges på Friskis just nu, dvs tisdagar och torsdagar. Däremellan blir det mkt promenerande och vardagsmotion. Träningen kombineras med god och nyttig mat, mkt fisk och kyckling, frukt och grönsaker. Men har jag klarat detta i 2 år så går det nu också. No probs!
Minst 2 resor tänker jag hinna med i år. En till Italien och en till USA men jag är även öppen för andra förslag. Florida ligger högt på min önskelista just nu dock :)
Jag ska även jobba på min dåliga koncentration. Jag är fullkomligt USEL på att koncentrera mig på en sak i taget. Detta måste skärpas!! Dessutom måste jag ta fler VUXNA beslut själv.
Till sist så måste jag SHOPPA MINDRE.

Så en tillbakablick på året som gått.
WOW, vilket år! 2006 går till historien som året då allting hände för mig.
Jag har rest en jäkla massa:
Norge 4 ggr
Wien
Rom
USA (Kalifornien med LA och SF)

Jag har ÄNTLIGEN skaffat mig en egen kamera. Har inte ägt en kamera sen jag var typ.......15 år kanske......
Jag började trivas med mig själv. Vågade köpa en bikini och använde även den i USA. Har investerat i mig själv i form av träning, kläder och smycken.
Köpte mig ett armbandsur. Har inte haft nåt sen 1993......
Har äntligen sett Madonna in concert.
Har tagit ANSVAR för min nya bil. Mer än vad man kan säga att jag gjorde med den gamla.....
Har mognat, kommit till insikt och format den person som en dag med rak rygg kommer att kunna säga att jag är stolt över mig själv, på riktigt.
Fått nya vänner.
Har haft en jäkla massa KUL, KUL, KUL!!!!!

Fan va jag e bra!