fredag, januari 12, 2007

Dagens favoriter

Skådis:
Toni Collette (Se Muriels Wedding!!!!!!)

TV-serie:
Afterlife (visst finns det spöken....)

Bok:
Big Bang av Simon Singh (Allt du behöver veta om universums tillkomst och lite till....)

Maträtt:
Levinsky´s hamburgertallrik med pommes (mmmmm.....)

Album:
St Elsewhere med Gnarls Barkley (en fantastisk skiva när man väl börjar lyssna)

Artist:
Billie Holiday (hjälper mig att överleva långa arbetsdagar med evigt pappersarbete)

Internetsajt:
Adlibris (minst en bokbeställning i månaden)

Aktuellt intresse:
Hur funkar egentligen jorden vi lever på?

Favoritpryl:
Min iPod

torsdag, januari 11, 2007


Julens sista suck.....












På lördag ska julpyntet bort. Jag kommer sakna mitt mysiga julkök och ljusstakarnas varma sken i vintermörkret.......Men jag får trösta mig med de nya fina gardinerna jag fick av morsan som sen julklapp igår......I LOVE THEM!! (jepp, det är dom på bilden...vita och blå)
Imorgon fredag ska Jocke ut på kvällen så jag tänkte ha en egen spakväll hemma. Måste testa ansiktsmasken jag fick av Linnéa i julklapp och så behöver jag verkligen få krypa ner i ett varmt skumbad med lite skön musik i bakgrunden......
Snart helg!!
Shit pommes frites!!!

Jag kom in på Matte B kursen till slut. Nu gäller det. Ska jag klara kursen den här gången? Jag har alltid haft svårt för matte men det läsåret på gymnasiet då jag läste matte A gick det faktiskt så bra att jag fick betyget 4. Jag är optimist, det SKA gå.
Igår hittade jag ÄNTLIGEN ett par snygga vinterskor. På Wedins. Ljusbruna i mocka och hög klack. Jag är nöjd.
På lördag ska Jocke och jag till Cosmonova. Vi reserverade tickets igår och det känns kul att faktiskt göra nånting kulturellt och vetenskapligt på en lördag förmiddag för en gångs skull. Tänkte även ge mig på att baka frukostfrallor till söndag morgon som ska avnjutas med marmelad och kaffe till. Vi får väl se hur det blir med det........
För övrigt går livet sin stilla gång och jag trivs med det. Jag jobbar, tränar, pluggar, vilar och läser böcker och trivs med vardagen för en gångs skull.

Varför må dåligt när man kan njuta av livet?? :)

onsdag, januari 10, 2007

Jag är ingen mästerkock men....

Jag tänkte ändå dela med mig av ett par favoritrecept idag :)

Ostfyllda kycklingbörsar (recept från Viktväktarna modifierat av mig) 2 port.
2 stora kycklingfiléer, tinade
ca 150 g Kesella (naturell)
1 tsk rosmarin
1 tsk salvia
1/2 rödlök
2 msk flytande honung
1 tsk cayennepeppar

Blanda kesellan med örterna och löken. Skär en ficka i varje kycklingfilé och stoppa in kesellablandningen. Blanda honungen med cayennepepparn och pensla filéerna. Jag brukar ösa över honungen med en sked och jämna ut smeten över kycklingen.
Ställ in i ugnen 200 grader i ca 20 min.
Servera med pasta.


Lite "nyttigare" pannkakor.
Byt ut vetemjölet i en vanlig pannkakssmet till grahamsmjöl. Stek pannkakorna som vanligt i smör. Du får nu mer matigare, fiberrikare och även frasigare (tycker jag) pankisar. Servera med bär eller sylt och rivna morötter.


Smaklig måltid!!

tisdag, januari 09, 2007

Ahhhh.....the smell of fresh coffie in the morning.

Jag har legat lite lågt med bloggandet i år. Kan ju bero på att jag varit extra trött i kroppen och inte ägnat så mkt tid åt datorn. I fredags jobbade jag halvdag och jag var dessutom den enda perosnen på kontoret. Så jag tog en senare buss, drack en stor kaffe vid mitt skrivbord medan jag läste Aftonbladet på nätet, hämtade sen posten o sorterade den....och så var jag klar med dagens uppgifter. Satt sen och pratade med kusinen i telefon och när städerskan var färdig med sitt tog vi en kaffe tillsammans och pratade en timme. Egentligen skulle jag ha slutat kl. 13,00 men eftersom Jocke var sen så väntade jag kvar på kontoret. Vi skulle äta lunch tillsammans var det bestämt. Så jag värmde en kanelbulle från frysen och satte mig och pluggade lite istället. Jag är klar med mitt allra första kapitel nu.....i vilket ämne då?? Nä, nä, det vill jag inte avslöja än. Jag återkommer senare om mitt hemliga projekt :)
I lördags var jag totalt slut i kroppen. Jag orkade INGENTING så jag hoppades på att förkylningen äntligen skulle bryta ut. Jag höll på att somna flera ggr men höll mig vaken trots allt. Jocke var en ängel och gick och handlade och då passade jag på att slutföra de sista frågorna på mitt projekt. När han kom tillbaka lagade han tunnbrödsrullar med cabanoss till middag *mums* Vi åt som galna, så himla gott!!!
Jobbet den här veckan flyter på. Det känns faktiskt bra att ha fasta rutiner igen trots att jag inte kan neka till att helgerna är skönast :) Jag längtar till nästa vecka då spinningpassen återgår till normala tider och man kan träna 3-4 ggr/vecka istället för bara 2. Ska köra ett medelpass ikväll men nu till våren tänkte jag satsa på att köra några intensivpass också. Kanske ett varannan vecka eller så.
Till helgen ska julpyntet ner, trist men sant. Just nu är mysfaktorn väldigt hög hemma och jag vill bara inte ta bort alla ljusstakar och röda dukar......men jag kan ju inte ha jul för jämnan så bort ska dom. Dessutom visades sista delen av deckarserien "Lynley" igår kväll så nu känns allt desto mer tomt. Sicken tur då att jag har beställt en bok med ovan nämda dektektiv!!! :)
För övrigt så läser jag just nu boken "Big Bang", en mkt intressant och lärorik bok faktiskt och framförallt lätt att förstå.
Livet har sin stilla gång och jag mår faktiskt riktigt bra!