fredag, januari 23, 2009

Projekt platt mage!

Ok, nu tänkte jag lyfta min träning ett snäpp och försöka jobba på att få en platt och fast mage till sommaren. För att lyckas måste jag lägga in en del core och jympaträning samt lägga in mer magövningar på mina crosspass hade jag tänkt.
Men svårat blir nog att minska på bröd. Brödet, har jag märkt, är en stor anledning till att jag lägger på mig mer hull. Minskar jag brödintaget så minskar omfånget.

Vintern har åter slutit sitt grepp om Stockholmstrakten och snön faller på hus och hem. Imorse när jag åkte till jobbet (jag tog bilen) så slog det mig hur vacker vintern faktiskt kan vara. Det behöver ju inte alltid vara så grått och trist. Snötyngda granar och vintervita åkrar, frostbitna buskar och ljusslingor i trädgårdarna, det är riktig vinter det! :)

tisdag, januari 20, 2009

I might have been queen

Så fick jag äntligen betyg på sista medeltidsuppgiften, ett VG :) Känns oerhört skönt nu och självklart är jag riktigt nöjd. Ärligt talat trodde jag att åtminstonde nån av uppgifterna skulle underkännas men jag hade nog ansträngt mig tillräckligt ändå vad det verkar.

Hade tänkt mig en läskväll och jag tjuvstartade på bussen med att läsa igenom alla skriftliga föreläsningar inför nya kursen och sen fortsätta med boken Alice i Underlandet som är mitt senaste skönlitteraturval. Men när jag kom hem och äntligen fått i mig middag var huvet så trött att jag faktiskt blev sittande i soffan framför Dr Phil och Top Model. Och det mål vara hänt då. Jag kanske behövde en totalt fri kväll med soffsittande.

Ska alldeles strax hoppa ner i snarklådan men först lyssna lite på Tina Turner skivan jag beställde från cdon. Hade glömt hur bra TT faktiskt är. Det är krut i gumman och även om jag inte gillar ALLA hennes låtar så har jag faktiskt sett henne live på Globen för en herrans många år sen, något jag är väldigt glad över eftersom det förmodligen var sista chansen att se henne live. Visserligen turnerar hon nu igen men tyvärr kommer hon inte till Sverige. Så nu blir det Private Dancer och sen sova.

Eller åtminstonde göra som Asta, se bild nedan :)



Snö och tö

Näe, nu får väl ändå vädergudarna ta och bestämma sig. Ska det vara snö och minusgrader eller regn och mildväder? Det här varannandagsvädret känns mest tragiskt och sorgligt.

Imorse fick jag så äntligen mina telefoner och bredbandet att samarbeta. Efter två års svärande och suckande över att det inte går att prata i telefon när man surfar så tog jag slutligen tjuren vid hornen, gick mot mitt nederlag och ringde Telia för att boka en reparatör. 900:- kostar hela kalaset men nu funkar allt som det ska. Det var precis som jag misstänkte. En felkoppling i första jacket. Nåja, nu slipper vi iaf bråka om modemet ska vara av eller på.

För att strö lite mer salt i såren så har min stereo börjat ge upp. Den är bara fyra år gammal men nåt är fel med lasern. Spelar man cd skivor så hackar det och hoppar typ hela tiden så man blir tokig! Har försökt med rengöringskiva XX antal ggr men det gör ingen skillnad. Igår försökte jag blåsa rent inne i själva stereon med hårfönen i hopp om att kanske kunna blåsa bort allt eventuellt damm inuti. Det blev inte alls bättre.
Så nu står jag med en stereo som jag inte kan spela cd skivor på och är minst sagt irriterad.

Roligare besked är dock att jag nu fått tre av mina medeltidsuppgifter godkända. Behöver bara få den sista godkänd också så är jag klar med drygt halva kursen. Känns så bra att jag faktiskt kan åstadkomma nåt om jag bara anstränger mig lite :) Men vägen dit var kantad av många koppar thé, godis och långa dagar. Och nu är det ju dags för nästa moment. Jag är taggad till tusen!

Nu blir det snart hemgång och jag har en lång läskväll att se fram emot. Måste bara bestämma mig för vad jag ska äta till middag.
Ett ganska överkomligt problem i den annars så ganska komplicerade värld vi lever i :)

måndag, januari 19, 2009

Full fart redan!

Första riktiga arbetsveckan på året och jag hade fullt upp! Men med mycket sparad energi i bagaget så rullade allt på finfint. Farsan hade tagit semester och åkt till Teneriffa en vecka så jag blev ansvarig för att hans katt fick mat och omsorg. Tisdag, torsdag och fredag kväll var jag där och pratade, kliade, matade och gjorde rent lådan åt henne. Satt och tittade på TV medan katten strök sig konstant kring mina ben. I fredags hade jag Jocke med mig och vi plockade upp lite McDonalds mat på vägen. Måndag och onsdag ledde jag som vanligt mina Friskispass och trots slemhosta så fungerade det riktigt bra. Övrig tid, när jag inte jobbade då förstås, gick åt till att skriva färdigt mina uppgifter på medeltidskursen. Igår söndag var sista inlämningsdag och jag satt uppe till tolv på natten med de sista texterna. Jag skrev verkligen så tangentbord och penna glödde. Nu är allt inskickat och klart men jag känner nog att jag kunde ha lagt ner lite mer krut på vissa texter. Men det blir väl så under julledighet och semester, man lägger gärna papper, penna och studieböcker åt sidan en stund. Nåja, bara jag blir godkänd så är jag nöjd.
Idag börjar så moment 4 på kursen. 1500-1870. Reformationen är en mycket intressant tid och 1800-talet vet jag inte lika mycket som som de andra epokerna så det ska bli extra intressant.
Årets första lopp är så gott som bokat. Jag ska springa vårruset med Friskistjejjerna i maj. 5 km mjukstart blir perfekt. Har även börjat att smått fundera över om jag ska ta och anmäla mig till Springcross 6 km på Djurgården. Har till april på mig att fundera :)

Min beställning av reavaror från Ellos kom ju när jag var sjuk och nu har jag hängt upp mina superfina gardiner med rosmönster för endast 49:-. Dom e så fina, så fina! Jag passade även på att beställa lite nya sängkläder på rean bl.a hittade jag ett mönstrat med japanska trädockor. Först tyckte jag den var lite grotesk men nu gillar jag verkligen motivet :) 69:-/st, inte illa!
Idag ska det köpas tulpaner som ska pryda sin plats på köksbordet och ute faller snön nu.
Åh vad jag gillar vintern!! :)