tisdag, maj 08, 2007

I should be so lucky

Och NEJ, trots att vi hade lyckats pricka in vårt Prag besök samtidigt som Brad Pitt o Angelina Jolie var där så så vi aldrig skymten av dom.......

Kanske lite långtsökt att förvänta sig att de skulle dricka bärs på samma ölstuga som vi.
Kafka i Prag


Vanlig gata i Prag
Vackert fönster i katedralen

Inne i katedralen

Vinprovning i en fuktig slottskällare

Bohemisk specialitet

Billig öl, 30:- glaset!!!

Vacker vy

Mera utsikt


Dold trädgård


Katedralen


Lunch i Borgen
En intensiv men rolig helg i Prag. Vi flög till München i fredags morse där vi mötte upp norrmännen. Sen vidare till Prag i ett litet skraltigt italienskt flyg. Turbulensen var inte att leka med!! Väl framme mötte vi upp Mette och guiden som redan var där. Vi åkte buss in till Borgen där vi åt lunch och fortsatte sen till fots genom staden tillsammans med guiden. Ett stopp för öl hanns med såklart. Själv höll jag mig till isthé. Vi blev upphämtade av bussen igen för att åka vidare till hotellet där vi hade en kvart på oss att checka in och byta om inför kvällen. Sen vidare till en ölstuga/bryggeri inne i stan där det var meningen att vi skulle få en visning av bryggeriet. Istället blev vi placerade vid ett bord med varsin öl innnan vi blev slussade vidare till restaurangen där vi åt middag. Självklart dracks det mer öl under kvällen. Det var ju gratis dricka hela kvällen!!! Vid 23 tiden stängde stället vi var på och vi var tre som valde att åka med bussen tillbaka till hotellet. De andra fortsatte ut på stan men hade gett upp relativt tidigt och åkt tillbaka dom också. Själv tyckte jag att det fick räcka för den dagen. Jag var trött och risig i halsen och visste att vi skulle upp tidigt igen nästa dag så jag ville verkligen försöka få lite sömn. Det bästa var att vi alla hade fått varsitt rum den här gången och jag som älskar att kolla vilka TV-kanaler man kan se på hotellrum slog naturligtvis på TV´n. Sen ringde jag Jocke och gjorde mig iordning inför natten medan jag kollade på italienska glittershower, den spanska versionen av Sikta mot stjärnorna och en tysk musikfrågesport. Jag somnade gott in strax efter tolv. Nästa morgon var jag uppe vid 7, jag hade ingen röst kvar bara ett hest kraxande. Jag gjorde mi iordning, tog det lugnt och begav mig sen strax efter 8 ner till frukostbuffén. Alltså, frukostbröden som serverades dör måste ha varit pumpade med luft för de vägde absolut ingenting. Det var som att äta luft! Vi checkade sen ut från hotellet och begav oss med buss och guide till en liten by utanför Prag som heter Melnik. Där fick vi en visning av slottet och deras konstsamlingar, sen vinprovning av deras egenproducerade vin i en riktigt fuktig och möglig gammal vinkällare som anor från medeltiden. Vi satt två våningar under marken i mörker förutom två stora kandelabrar som gav en gnutta ljus. Vi smakade flera vinsorter i enkla glas och mellan provningarna serverades ett mustigt och riktigt gott bröd. Det var nog den bästa och mest stämningsfyllda vinprovning jag har varit på nånsin. Det enda som saknades var bara greve Dracula men han lär ju hålla till i Rumänien enligt legenden.
Efter vinprovningen begav vi oss ner till en krypta under bykyrkan där man kunde beskåda skelett delar efter ca 15000 människor. Skallar, lårben mm staplat i högar. Lite makabert men ändå intressant. Ger ett visst perspektiv på döden när man står där faktiskt. Efter det var det dags för lunch, trerätters och sen bar det av in till Prag igen och några timmar frit tid. Alla delade snabbt upp sig och försvann åt olika håll. Själv gick jag o någrfa andra till den judiska kyrkogården för att beskåda gravarna, sen vandra vi upp till Borgen igen för att försöka ta oss in i katedralen. Det var lite kö men det gick snabbt att ta sig in. Därefter begav vi oss ner till Gamla Stan igen. Vi vandrade förbi Kafka museet men hur mkt jag än vill gå in där så fanns det bara inte tillräckligt med tid kvar. Så vi letade upp norrmännen som satt sig vid en uteservering nere vid floden och tog oss nåt att dricka istället. Hemresan var lite dryg men allt klaffade perfekt. Vi flög via Frankfurt och landade på Arlanda ca 23.45 lördag kväll. jag sov till kl. 10 dagen därpå men jag var fortfarande trött. Och pga att min hals fortfarande inte är bra, snarare tvärtom så har jag varken orkat blogga eller vågat träna. Känner mig ganska hängig men hoppas på att tillfriskna inom kort. Tills dess är det godisförbud!