fredag, november 07, 2008

Miss Panic is back

Det började med att ansiktet domnade bort. Sen började hjärtat slå i 180. När jag ställde mig upp kom paniken. Jag kommer att dö. Det är hjärtat, vad fan gör jag nu? Sök upp någon, du kan inte svimma ensam här.....
Stötte på Ernesto, nu var paniken stor. Han bad mig sätta mig ner och jag lydde. Försökte andas lugnt och stilla men blev inte av med rädslan för att dö. Och så kom två vågor efter varandra då jag kände att nu, precis nu svimmar jag. Catch me if I fall......

10 minuter senare hade jag lugnat ner mig, attacken hade gått över och istället skakade jag och frös i hela kroppen.

Under de senaste 10 åren har jag haft ett par mindre attacker som snabbt gått över med fokus, andning och frisk luft. Men ingen som varit så stor som denna....

Fan. Jag vet att jag har mkt i huvet just nu och livet kunde vara bättre än vad det är men så jävla hemskt som det var för 10 år sen är det fan inte. Så varför får jag en attack igen då?

Jag tänker åka hem, bädda ner mig. Vila, sova ut, promenera och fundera på vad jag kan göra åt detta.
För jag vägrar låta mig falla lika djupt igen.

torsdag, november 06, 2008

Asanas och ruccolapizza

En timme yoga och sen världens godaste vegetariska buffé på Ulriksdals slottsträdgård. Solen skiner och luften är klar. Jag känner mig lugn och harmonisk, mätt och belåten.
Ser fram emot kvällen som ska spenderas med näsan i böcker och framför wordprogrammet på datorn. Nu ska här skapas! :)
Helgen får jag helt för mig själv eftersom Jocke ska till Oslo. Efter stök och disk ska jag bara njuta av ensamheten en stund, laga Leilas amerikanska pancakes, dricka thé, lyssna på skön musik och krypa upp i soffan och läsa.
Asta blir dag för dag mer och mer gosig och söt. Hon kissar inte längre lika ofta i sängen. Bara hon får vara med matte så är hon nöjd. Tiger är fortfarande avis och sur men det har blivit mkt bättre dock. Skönt att se att vår lilla nykomling faktiskt funnit sig tillrätta i lägenheten. Hon sover med mig på nätterna utan problem (förutom i lördags då hon av nån anledning blev sur på Jocke och kissade på honom!!) och varje morgon när klockan ringer är hon först upp och mjauar till matte att "nu e det dags att gå upp".

Tiger och Asta är verkligen mina två ögonstenar :)

onsdag, november 05, 2008

Det var på tiden

Det känns bra att få uppleva den historiska milstolpen när USA fick en afroamerikansk president. Go Obama!!

Nu hoppas jag att detta bara är början på att fler invånare av icke europeiskt ursprung blir presidenter. Vad sägs om en president med ursprung Navajo?

Men framförallt hoppas jag på att Obama blir den president vi alla har saknat under många år.
Är han vår räddare i nöden?

Det återstår att se. Jag hoppas verkligen har får en chans att bevisa det.
Dagens åländska ord

Isin´t jola = sluta larva dig

tisdag, november 04, 2008

På schemat idag

  • Sluta jobbet kl. 17,00
  • Åka hem
  • Springa ca 30 min......ändrade planer, vaccinerade mig just för influensa o snälla doktorn avrådde mig från att träna idag.
  • Duscha.....det går också bort nu när jag inte ska träna :)
  • Laga middag. Ruccola, gurka, tomat, kikärter, makrill, ägg och quinoa
  • Fixa thé, tända ljus
  • Skriva klart mina essäer
  • Bädda ner mig och läsa "Män som hatar kvinnor"

Så nu vill det till att jag fokuserar och koncentrerar mig till 1000 %.

måndag, november 03, 2008

Dagens åländska ord

Pallervant = person som tramsar
Höna av en fjäder

Att människan är instabil visste vi sen länge men när jag i fredags blev hotad med stryk så tyckte jag att gränsen var nådd. Det hela handlade om en helt vanlig skräpkorg. Tydligen hålls den väldigt kär och ingen annan får kasta sina skitiga sopor i den. Att då konstatera att en sopkorg är till för att slänga sopor var i det här fallet förenat med ren idioti. Det var ett sånt dumt påstående att jag uppenbarligen förtjänade stryk.

Fattar ni vad vi lever med måndag-fredag, vecka ut och vecka in.

Men jag har ett hett tips till personen med sin kära sopkorg. Använd den till att slänga all skit som kommer ur munnen din så kan vi alla få en renare närmiljö att vistas i....

Punkt slut.