fredag, december 05, 2008

Stark på ytan med svag inunder?

Om mindre än en månad är det tid att återblicka på året som varit, summera och blicka framåt. Men jag tänkte tjuvstarta lite redan nu. Jag känner mig nämligen splittrad. Delad i tu, splittrad i två Suss.
Det tunga bagaget har jag med mig sen långt tillbaka men förra året kan man säga att bägaren började rinna över lite. Obearbetade tankar och händelser sen förra våren, stressen inför USA resan med flygskräck och allt och sen slutligen min egen finansiella kris som pågick en bra bit in på detta året. Allt detta samlades till en klump och har sen dess följt mig under 2008, påverkat mig mentalt i många avseenden.
Paradoxalt nog är dock 2008 det år som jag utmanat mig själv mest och verkligen bevisat för mig själv och andra vad jag kan åstadkomma.
De stora milstolparna är bl a:
  • Utbildningen till Friskisledare. Totalt åtta dagar ensam med helt främmande människor, tolvtimmarsdagar med tre-fyra pass/dag och en massa teori.
  • Nordic Military training prov pass den 10 november kl. 06,15. Ett fysiskt och mentalt påfrestande pass där jag upptäckte hur mycket jag och min kropp egentligen är kapabel till.
  • Pratade i radio i våras då jag fick önska en låt på Morgonpasset i P3. JAG som får hjärtklappning och blackout så fort jag ska prata inför andra och nu gjorde jag det på riksäckande radio i direktsändning!! För mig var det en prestation.
  • Jag jobbar nu ideellt som uteledare på Friskis två dagar i veckan. Jag tränar både stavgångare och joggare och förhoppningsvis tillför jag dom någon form av peppning, uppbackning och bra ledarskap.
  • Jag har vågat och utmanat mig själv fysiskt och mentalt i träningsväg. Har börjat med yoga, lagt mer krut på löpningen och upptäckt att styrketräning ute i natur är roligare än gym.

Men trots detta så mår jag mentalt inte riktigt lika bra. Nej, jag är inte på bristningsgränsen och jag är inte galen men mitt självförtroende skrapar snart i botten.

Trots att jag försöker intala mig själv att jag duger som jag är så är det precis som ett andra jag hela tiden lurar bakom ena örat på mig och viskar om hur usel jag är, att jag inte klarar av det ena eller andra och att jag bara är en korkad dum brud.

Jag vill tysta ner den rösten (nej jag hör inte röster men ni förstår vad jag menar), jag vill styrka mitt självförtroende och min självbild.

Men hur???

2009 ska vigas åt min mentala och själsliga hälsa. Motion är viktigt och likaså utmaningar men mer jag måste fokusera mer på mitt JAG, mitt EGO. Jag som person. Vem är jag egentligen och vad vill jag med mitt liv?

torsdag, december 04, 2008

En fin presang till mig

Alltså, jag har gått in och ut i affärer i flera dagar nu för att hitta en topp eller tunika att ha på mig på julfesten/julafton. Det finns inget jag vill ha.
Jo, den där broderade blusen från Odd Molly för 1499:- vill jag ha.......eller den där fina broderade blusen från Bondelid för endast 699:-.

Idag fick jag nog. Jag fyller 35 om ett par veckor. Klart att jag ska köpa mig en fin present.
Nej, det blev inte Odd Molly, men däremot en superfin tunika märke Bondelid. Blå/grå nyans, folkoreinspirerad och passar fint till kanske röda strumpbyxor eller tomtegrå för den delen.
Jag bjöd mig själv på 699:-.
Det svider i plånboken men de flesta julklapparna är redan inhandlade och klara för i år och alla räkningar är betalda.
Jag tar mig råd :)

Jag kommer se ut som Lilla My på julafton, bara så ni vet :)
En sån dag idag

"We take all the telescopes
and we turn them inside out
and we point them away from the big sky
put your eye right up to the glass, now
and here we´ll find the constellation of the heart"

(Kate Bush)

onsdag, december 03, 2008

Inspirerad!!

Åh, det liksom flödar i mina ådror. Igår kväll slog jag upp mina kursböcker och kollade igenom de fem uppgifter jag ska lösa till mitten av januari. Det är speciellt en uppgift som är så intressant att jag bara vill sätta mig ner NU och försöka lösa den på bästa sätt. Jag läser varje dag och gör anteckningar, funderar och går vidare, om det är nåt jag kan så är det att fundera, skriva och läsa!! :) Om jag bara kan koncentrera mig dvs......
Jag är så dålig på att ta fram mina bästa sidor, hittar bara fel hela tiden men när jag ser tillbaka på allt jag gjort så har jag genom åren, från skoltiden och framåt mestadels bara fått bra beröm för det jag skrivit. Jag fick MVG på min B-uppsats i religionshistoria (om den svenska folktron och dess relation till kyrkan under renässansen) och även på mitt mastodontjobb om Sveriges kristnande för ett par år sedan. Ändå så tycker jag att jag är usel, dålig och en trist skribent.
Ok, jag är inte författare men däremot en jäkel på att skriva uppsatser och essäer. (om jag får skriva om ett ämne som intresserar mig dvs)
Jag måste sträcka på mig oftare och ta åt mig äran. Jag är ju värd det!!

Nu har jag fem veckor på mig att plöja igenom resterande material och skriva 15 sidor om det medeltida livet i Norden och Europa.
Och jag ger mig sjutton på att jag ska klara av det!! :)

tisdag, december 02, 2008

Leila Lindholm är min husgud!

På lördag ska vi fixa detta smarriga recept :)

(recept.nu)

Ingredienser
100 g ljus mjölkchoklad
1 block (250 g) nougat
1 burk (350 g) nutella
1 l cornflakes
300 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Gör så här
1. Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad (i en stor skål över en kastrull med kokande vatten). Ta av skålen från värmen.
2. Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen.
3. Häll ut detta i en liten rektangulär form, 26 x 13 cm klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår.
4. Låt stelna i kylen och skär kakan i 2 x 4 cm breda bars/bitar.
5. Finhacka den mörka chokladen. Smält 1/3 av den i ett vattenbad, tag av skålen från värmen och rör i resten av chokladen tills allt smält. Låt svalna under omrörning till cirka 28 grader.
6. Doppa bitarna i choklad, gärna med hjälp av en gaffel. Låt dem rinna av på ett galler (med bakplåtspapper under).

Alla kakformars urmoder!!


Katedralformad!! Hur läcker som helst!! :)

I en perfekt värld...

...så skulle det snöa i december. Just nu öser regnet ner i Stockholm. Det har regnat HELA dagen.
Inte mycket nytt har hänt sen sista inlägget. Ledde mitt stavcross pass igår kväll och kom hem sent. Ikväll ska båda missar vaccineras men jag räknar ändå med att vara hemma till halv åtta. Vill få lite tid över att njuta av mina fina ljus.
Har letat tunika att ha på julfesten på fredag. Hittade en från Odd Molly....endast 1200:-.....suck.
Men fin var den. Bondelid hade även några fina överdelar men då landar priset på 700:-, lite för saftigt det också för min plånbok.

Och på torsdag ska jag delta i en chatt om den medeltida kyrkan. Jag längtar redan nu!!

måndag, december 01, 2008

Äntligen december!!

Ljusstakarna är på plats, julstjärnan är upphängd och lyser, julgardinerna är uppe och julstämningen lägger sig om en mjukt täcke över lägenheten.
Nästa helg ska Jocke och jag baka och fixa julgodis och en sväng till IKEA måste klämmas in. Ett nyanlänt paket från CDON ligger hos ICA just nu med ny julmusik och idag ska kronljus och tändstickor inhandlas.

Jag ÄLSKAR december!! :)
Både snygg och rolig, André Wickström del 3