onsdag, juli 11, 2007

Tittar bara in en snabbis...

Har ännu inte kunnat slappna av helt....mysko det där men en vecka i fjällen utan kontakt med vare sig släkt eller päron kanske skulle göra susen......
Inte mkt har hänt sen sist. Två turer till Norrtälje, handlat förnödenheter och så sprang jag 6 km idag. Skulle ha gymat igår men hade annat för mig. Tar igen benpressandet imorrn istället. Efter att jag har sprungit milen. Har man semester så ska man ta det lugnt.
Har under kvällen njutit av Miss Marple tillsammans med lite Frödinge ostkaka och ett äpple och ska alldeles strax krypa mer och fortsätta läsa Öster om Eden, min nya favoritbok :)
Lustigt det här med semester. Det finns tusen saker jag skulle vilja göra men har inget att göra dom med......funderar allvarligt på att packa en picknick korg och sticka iväg en hel dag för mig själv utan mobil och utan gnälliga släktingar, kan det va nåt?

Btw, den här bilen bara MÅSTE jag ha http://www.eson.fi/Lincoln/lincoln.htm ,vilken dröm!!!
Seriöst alltså! :)

måndag, juli 09, 2007

We´ll meet again...

Jag älskar 40-talet. Musiken, kläderna, stilen överlag. Är dock glad över att jag slapp leva med kriget i knutarna såsom många av mina släktingar.
Min farmors båda bröder krigade vid fronten....bara en kom hem igen.
Pappa berättade en gång om hur han fick följa med sin mor (min farmor alltså) till Helsingfors för att hälsa på sin mormor, morbror och kusiner. Dom båda flera personer i en trång liten tvåa mitt i Helsingfors. En bomb hade under kriget fallit på innergården och spår fanns kvar av detonationen. Vid sådana tillfällen hade hela familjen gömt sig inne på toan mitt i lägenheten, det säkraste ställe dom hade..........
Nä, jag är tacksam över att få slippa uppleva sånt. Önskar att ingen, varken barn eller vuxen ska behöva uppleva krig.

Eftersom det har regnat i stort sett hela dagen i dag också så bestämde jag mig strax efter frukost för att sätta mig och läsa. Och det har jag gjort, läst, läst och läst. När regnet till slut gjorde ett uppehåll vid 18 tiden cyklade jag ner till affären för att handla. Lagade fiskgryta och bakade en rulltårta med trädgårdsbär och slötittade sen på Ernst och hans sommartorp.
Bestämde mig för att ta ett bad och slog på en skön skiva med 40-tals låtar....mmmmm....har njutit i en timme nu med tända ljus och skön musik och nu är det TV dags igen.
Skräck minsann!!!!!
Muahahahahahahahahahahhahaha...........

btw, check this out....
I absolutelu LOVE Vampira!!!!
http://www.vampirasattic.com/
och http://www.youtube.com/watch?v=gyx0rEYPppA

söndag, juli 08, 2007

Snaaaaart!!!!

Damn, önskar nu att vi hade planerat en dag till i LA........lär mig älska den staden mer och mer för varje dag......


Här, bara för dig Linnéa, känner du igen huset?........ledtråd? Desperata Housewifes....... ;)

I Love LA.......










Nästa gång ska jag banne mig få med mig Jesper och Jocke på en startour!!!!!
Ahhhhh, semester!!!

Ja, vad ska man säga, semestern började med ösregn och åter ösregn. Men jag behövde vila min kropp så det har passat mig alldeles utmärkt. Har mest legat i fåtöljen och glott på TV och mumsat på ostbågar och hemmalagad kardemummakaka. Idag började det dock rycka lite i benen så när regnet gjorde ett uppehåll vid fyra tiden stack jag genast ut och sprang...och sprang gjorde jag. Jag fullkomligt flög fram och lyckades ta mig fram i ca 1,2 mil, sen blev jag tvungen att avbryta eftersom mitt högra knä och höften började värka lite. Men det känns bra att jag faktiskt hade orkat minst 5 km till.....var inte ett dugg trött i kroppen. Jag tror banne mig att min gymträning nu har börjat ge frukt!! Nu väntar bara mera och åter mera löpträning under semstern :)


Jag var en sväng till Ulriksdals växthus i torsdags och åt en underbar vegetarisk lunch och passade då även på att inhandla lite grönt och skönt att ha på balkongen. Köper numera alla mina balkongväxter där eftersom dom faktiskt håller bäst. Denna gången fyndade jag en rosmarin och en lavendel. Passar så fint på balkongen :)

Ikväll väntar ett avsnitt av Torchwood och sen mys i fåtöljen framför en Ed Wood film. En gammal favorit, Plan 9 from outer space :)
Såg att cdon.com har kampanjpris på gamla fina klassiker (49:-) nu så skynda fynda. Själv har jag lagt vantarna på två filmer med Marilyn Monroe och så självklart All about Eve.

Men innan Tv´n slås på blir det thé med korsord och bokläsning. Finns nog inget som slår det en regnig dag som denna........
Och så en gammal favorit, Bäst just nu:
  • SEMESTER!!
  • Att springa 1 mil i blandad terräng och ändå känna att man orkar mera
  • De engelska sommardeckarna, Miss Marple och Morden i midsummer
  • Att äntligen ha tid att baka en massa gott hemma
  • Pontiac nya skiva!!Lyssna på den... "som alla gööör" :)
  • Verka Serduchkas album Tralli Valli, håller än :)
  • Å så en massa bra, sköna låtar:
  • Timbuktus nya album, Amy Winehouse, The Ark, Laakso, Rihanna, Justice (dance), Gwen (alltid Gwen jö!!), Lasse Lindh (svenska hjärtan) och så himla många andra..........