lördag, april 12, 2008

The Bionic Woman

Tog ledigt igår för att kunna plugga ordentligt och fokusera. Det blev flera timmars läsande som jag varvade med att diska, laga mat och städa barummet och bädda rent i sängen. Jag koncentrerade mig på att läsa om kondition, blod, hjärta och lungor och försökte få en helheltssyn på allt. Är riktigt nöjd med min insats! Idag hade jag tänkt fortsätta med styrka och muskler men det blev lite si och så med läsandet. Har pluggat in cellen och börjat på styrkan men sen kom en del annat i vägen. Har bla tvättat idag och en ny mastodont disk väntade i köket. Vid femtiden bestämde jag mig för att ta en lätt joggrunda istället. Piggade upp skallen lite och nu är jag redo för att läsa ett tag till :)
För övrigt så är allt lugnt här. Jocke håller på att laga tacogratäng just nu (på hans egen begäran) och jag tänkte se Körslaget och nån skräckis på TV ikväll.
Vårt projekt "aktivera Asta" funkar bra hittils. Vi leker med henne ca 20-30 minuter varje dag (utspritt över dagen) och hon älskar sin bollar. Hon verkar mkt lugnare nu och framförallt mkt keligare. hon har inte kissat i varken soffa, fåtölj eller säng trots att hon har sovit i alla tre och idag tvättade jag en matta och hennes kattsäng i ättika eftersom det lär ta bort kattpisslukten. Det lyckades kan jag säga och inte lyktar dom ättika heller som man skulle kunna tro. Beviset på att jag lyckats var när Asta la sig och sov en stund i sin korg nu på eftermiddagen :)
Detta betyder att vi nu kan eliminera kattpisslukten helt från de ställen hon kissat på tidigare och allt känns mkt bättre. Inte för att det stinker kattpiss här just nu (det känns tack och lov inget) men tids nog kan det börja lukta dock. Vi har gett oss tusan på att Asta ska stanna och att hon ska må bra och inte kissa på ställen hon inte ska kissa på.

Nej, nu ska jag plugga vidare!

Glöm inte min träningsblogg http://www.mayumi.blogg.se/

Jag ska även uppdatera min Rosa blogg inom kort så fortsätt kika in :)

Gambatte!

onsdag, april 09, 2008

Ett litet inlägg bara

Sitter här på jobbet och lyssnar på Christina Aguilera samtidigt som jag försöker förstå något av vårt nya marketingsystem. Har lyckats få ut ett antal varierande kundlistor ur det men har ingen aning om hur mkt av dom som stämmer.
Min mage har havererat totalt. För mkt fibrer och laktos skulle jag tro är boven i dramat. Har börjat dricka filmjölk innan träningen och det tål bara inte min tarmflora. Det låter som ett åskväder i tarmtrakten konstant......men nog om det.
Ikväll ska jag till Etnoastronomikursen igen. Hoppas, hoppas, hoppas vi ska gå igenom Nord och Sydamerikas indianer idag!! (och hoppas att de inte gjorde de förra onsdagen då jag inte var där)

April är en hektiskt månad för mig i år. Massor med information som ska in i min hjärna på kort tid. Två teoriprov på G och ett nytt ekonomisystem som ska sitta som rinnande vatten den 21/4.
Just därför har jag tagit ledigt nu på fredag för att kunna plugga, plugga, plugga. Vid lunch tänkte jag gå på ett danspass för att pigga upp kroppen och knoppen och sen äta en god lunch.

Dessutom har vi haft lite problem med Asta. Hon kissar fortfarande på ställen hon inte ska kissa på. Typ sängen, mattor mm.......vi har diskuterat, funderat fram och tillbaka om det här och får vi inte det att funka så måste vi nog överväga att lämna tillbaka henne så att hon får ett nytt hem. Men vi vill inte, Asta har charmat oss båda så till den milda grad.
Så just nu pågår operation "aktivera Asta" hemma. Vi kastar boll med henne och leker alla möjliga buslekar. Berömmer henne när hon går på toa och pratar och gosar med henne morgon och kväll. Förmodligen är problemet att hon är understimulerad. Vi jobbar stenhårt på att lösa det.

Nej, åter till jobbet. Listorna kallar.....