fredag, april 06, 2007

Det är på ögonbrynen det hänger....



Jag har under påskens inledning roat mig med att se två filmer om två helt olika kvinnor som båda ägde en ENORM vilja och kraft att få igenom nästan allt de ville. Igår var jag på bio och så "La vie en rose", filmen om Edith Piafs liv. I över två timmar satt jag med tårar i ögonen och kunde inget annat än bara låta mig drunkna i detta tragiska levnadsöde men samtidigt njöt jag av musiken och det faktum att hon faktiskt trots sin barndom lyckades med nånting här i livet. Jag grät när jag gick ut ur bion och jag hade svårt att prata när jag pratade med Jocke strax efteråt. Jag kunde ju inte bara släppa lös tårarna mitt i Kista centrum så jag fick hålla mig tills jag kom hem. Jobbigt men det gick. Väl hemma slog jag på en Edith Piaf skiva, lyssnade och lät tårarna strömma. Det här är en film som redan nu fått en plats i mitt hjärta.
Precis som den filmen jag just sett idag, Mommie Dearest. Jag introducerades till denna film för kanske 10 år sen när min kompis och några andra gjorde en dragshow med lånade repliker från ovan nämda film. Jag skrattade så jag grät och såg showen kväll efter kväll efter kväll. När jag sen äntligen fick se filmen så kunde jag i stort sett redan handlingen. Nu lär ju filmen vara baserad på en bok skriven av Christina Crawford, adoptivdotter till filmstjärnan Joan Crawford. I boken skriver hon om sin och sin brors tragiska uppväxt hos denna kvinna som ska ha slagit dom, skrikit på dom och betett sig allmän psykotiskt. Huruvida detta är sant eller inte tvistas det fortfarande om. Faktum kvarstår dock att filmen är riktigt underhållande (det allvarliga temat till trots) och Faye Dunaway gör ett utomordentlig insats som Joan Crawford och filmen innehåller några riktigt klassiska scener och repliker som är svåra att glömma....
"No mooore wirehangers in this closet!!!!!!!!!!!!!!!"
Och en sak till som jag gillar med dessa två kvinnor.....ögonbrynen...kolla in bilderna noggrant!!

tisdag, april 03, 2007

ELVIS!!!!!!
...a.tribute.... :)




Nice and easy

Äntligen har jag fått min matteuppgift avklarad! Bestämde mig igår efter maten att nu jäklar ska det blir gjort! Så jag gnuggade geniknölarna en dryg timme och skickade sen in resultatet till läraren. Jag är dock inte helt nöjd med det sista svaret men jag kunde bara inte komma på nåt bra svar....... :(
Men nu kan jag iaf gå vidare till nästa kapitel som behandlar funktioner och grafer *huva*. Till helgen SKA jag även beta av minst två kapitel geologi och börja nysta lite i astronomin inför den kommande tentan. Passar ju bra nu när jag får lite tid över och lugn och ro.
För övrigt så flyter livet på. Idag är en reggae dag, mkt Bob Marley i högtalarna och lagom med jobb på bordet. Spinning ikväll, sen Det Okända på TV och efter det läsa, läsa, läsa! :)

Oh shit, nu kom jag på att jag glömt handla påskgodis till jobbet!!

Måste rusa!!

måndag, april 02, 2007

Girlie girlie

Ahhh, livet!! Hallonglass till fikat. Ingen lektion ikväll och solen skiner så fint ute :) Ingen träning ikväll, måste låta min stackars kropp vila men ni ska veta att det verkligen syns nu hur trimmad den är. Smalare höfter, smalare lår och smalare midja. De sista veckorna har gett synliga resultat!! Träning, bra kost (mest fisk och kyckling, fullkorn, frukt och grönsaker) och träningsglädje är huvudingredienserna :) Känner mig bra mkt starkare och piggare i kroppen. Jag skiter i alla dom som klagar över hur smal jag är. Jag trivs med mig själv nu. Det gjorde jag inte för 26 kg sen........jag gillar att se hur kroppen förändras med tiden när jag tränar och vad som händer med musklerna när jag tränar i olika intensitet och variation och hur jag reagerar olika på olika näringsämnen. Ät mellanmål säger jag bara! Jag älskar att kunna frossa bland fina kläder som jag bara kunnat drömma om att ha på mig tidigare. Min kropp har blivit min investering. Min investering i livet och välmående. Jag äter mina fem mål om dagen och varierar så gott det går. Så snälla ni som påstår att jag skulle ha anorexi eller nån annan form av matstörning (för tro mig det har jag fått höra ett antal gånger), jag vill bara säga till er att jag äter som en häst, rör på mig och har riktigt jäkla KUL då jag gör det och jag ångrar inte en sekund!

Tjejmilen nästa!!

söndag, april 01, 2007

La vie en rose


Jag fortsätter modevisningen med att visa mitt senaste fynd på Indiska :) Är faktiskt riktigt nöjd med den här klänningen. En klar favorit. Halsbandet inhandlades på samma ställe btw.
Sprang min andra runda idag, 5 km och nu kom det onda i knäet och höften precis som väntat. Fan också. Men det var likadant förra året, det onda gick över och jag kunde springa resten av sommaren utan större problem. Hoppas, hoppas det blir så i år också. Jag har ju knappt kommit igång ju!!

För övrigt har vi bytt däck på bilen idag, farsan kom upp en sväng och jag bjöd på middag. Vi snackade bort halva kvällen och all pluggtid bara försvann *poff* så nu tänkte jag alldeles strax krypa ner i sängen och läsa lite geografi åtminstonde. Ska även fortsätta på den historiska romanen jag påbörjade igår. Behöver en dos verklighetsflykt faktiskt.

Så Edith P o jag signar off för ikväll.....

.......au revoir et bonne nuit :)