fredag, mars 02, 2007

Stamgäst

Igår när jag kom till träningen så blev jag tillfrågad om jag inte kunde tänka mig att jobba som funktionär hos Friskis. Jag blev väldigt snopen och smickrad över att dom hade tänkt på mig som en kandidat. Kruxet är bara att jag kommer hem så sent på kvällarna att jag inte hinner ställa upp på vardagarna. Men dom behöver ju även folk på helgerna så jag funderade ett varv till och kunde då tänka mig att ställa upp. Jag behöver lära känna fler människor i Rimbo och som en av tjejjerna sa, "du är ju ändå alltid här" :) Så jag fick med mig en ansökningsblankett som jag hade tänkt lämna in imorgon. Kanske kan även jag bidra med något gott i slutändan.

Igår körde jag ett intensivpass. Ganska tufft efter att ha varit krasslig en vecka men det gick bra tyckte jag. Jag hade även planerat att köra ett jympapass idag på lunchen, kanske inte nödvändigt men ändå. Så jag packade väska med handduk, träningskläder mm men när jag satt på bussen in till jobbet kom jag på att jag hade glömt träningsBH´n. Jahapp. Ingen träning på lunchen då. Men det gör inte så mkt eftersom jag ändå ska spinna imorgon :)

Måste även berätta att jag igår hittade ett helt underbart recept på ugnspannkaka. Man lägger bacon i botten på en ugnsform och ställer in i ugnen i 5 min 225 graders värme. Så vispar man ihop en ordinarie pannkakssmet med ägg, mjölk o mjöl och skär upp purjolök. Löken strör man över baconen och så på med smeten o in i ugnen igen i 30 min ca. Serveras med lingonsylt och en råkostsallad. Herregud så gott!! Och eftersom banonen redan innehåller fett så behöver man inget fett i själva formen eller i smeten. Det kommer att bli flera repriser på detta, you bet ya!

Ikväll kommer Linnea och Kalle upp över helgen. Det vankas goda middagar, bio (Pans labyrint), träning, BUZZ!! och kanske lite godis också :) Jocke har lovat att laga middag ikväll så jag slipper för en gångs skull. Själv tänkte jag dock ta hand om disken :(

Och som sista grädde på moset så är brorsan nu i stort sett officiellt bonde med egen gård och allt!!! :) Skönt att veta att mormor o morfars gård lever vidare inom släkten!!!

torsdag, mars 01, 2007

As I went down to the river to pray...

Igår kväll var jag på studiebesök på Observatoriemuseet i Stockholm. Det var arrangerat av astronomiska inst. på skolan och vi var väl en ca 30 personer totalt där, blandade åldrar. Visningen av huset gick ganska snabbt men det var ju heller inte så stort. En del vettiga frågor blandades med en del mindre vettiga och tiden rann iväg. Efter visningen fick vi träffa två representanter från Stockholms Amatörastronomer som också håller till där uppe på kullen. Vi blev indelade i två grupper och min grupp fick först lyssna på lite info om vad klubben sysslar med, vad man kan se i teleskop och hur det funkar. Sen fick vi kliva upp till det stora teleskopet men tyvärr var det så mulet igår kväll att det inte gick att beskåda stjärnhimlen. Trist som tusan men inget att göra nåt åt. Vi fick iaf kika på ett klocktorn genom teleskopet. När allt var klart traskade jag ner till Stadsbibblan för att värma mig medan jag väntade på bussen hem. Kikade runt lite bland böckerna och lånade en bok av Stephen Hawking. Var hemma till strax efter 22 och då var det direkt i säng. Låg och läste lite i mitt bokreafynd "Afternoon tea". En bok späckad med gottiga recept på kakor och snittar och tips på hur man gör det perfekta teet. Mums. Jag blev så inspirerad så nu vill jag införa tea time varje lördageftermiddag hemma :)

Måste ta och beställa lite skivor med Zarah Leander också.......

onsdag, februari 28, 2007

Vilket jäkla aber

Missade bussen från Kista kl. 17,01 igår vilket ledde till att jag även missade busen hem från Danderyd vilket i sin tur ledde till att jag missade träningen. När jag klev av bussen hemma såg jag att passet redan börjat och det trampades för fullt inne i träningslokalen. Jahapp. Bara att traska hemåt då. Passade istället på att laga en grönsakssoppa och fräsa upp lite purjolök med färska champinjoner *mums*. Medan jag åt kollade jag på Det Okända som igår var extra spännande. Tog en apelsin till efterätt och det var väl det som blev själva dödsstöten. Min mage började krampa som fan. I en timme hade jag magsmärtor som gjorde mig illamående och i stort sett handikappad. Jag hade tänkt plugga men det gick inte att koncentrera sig. Så jag släckte ner och kröp ner i sängen och kved. Runt 22,30 tiden hade magen lugnat sig så pass att jag kunde slappna av och somna helt utmattad. Det är inte första gången jag får magkramper. Har haft det till och från i kanske 10 år nu. Jag har även noterat en röd tråd i det hela. Kramperna kommer oftast när jag har ätit banan. Men inte alltid, jag kan också äta banan utan att få kramp. Men när dom kommer så har jag alltid ätit banan. Och det hade jag såklart även gjort igår innan jag åkte från jobbet.
Ja, jag har varit till läkare. Jag svimmade faktiskt av smärtorna en gång och fick hjälp att åka till vårdcentralen. Vilket skämt. Fick träffa en sköterska som inte kunde ett skit naturligtvis förutom att boka in ett läkarbesök några dagar senare. (Naturligtvis fick jag betala för att träffa sköterskan) Läkaren jag kom till klämde o kände på magen och satt sen och kliade sig i huvudet medan han läste i sin stora läkarbok. Han hade ingen aaaaning om vad det kunde vara för fel. Till sist föreslog han att jag skulle testa om jag var laktosintolerant. Sen när är det laktos i banan?? Hur som helst, jag tog testet men fick aldrig nåt svar tillbaka. Det gick veckor utan att någon hörde av sig och till slut ringde jag själv. Nä, där var det ingen som visste nånting. Dom trodde inte ens att jag hade varit till den läkare vars namn jag nämde. Det kunde ju inte stämma enligt dom eftersom han var en öron, näsa, hals läkare. Jamenfaf.........inte konstigt då att läkarfan inte visste vad som var fel på mig. Hur fan kan man boka in en patient med magsmärtor till en läkare som specialiserar sig på öron, näsa, hals?????? Efter det sket jag i att söka läkarhjälp. Magkramperna försvann efter ett tag men har nu dykt upp lite då och då och min mage är ju inte i bästa kondition. Men jag misstänker att jag har nån form av inflammation i tarmarna.......det lär ju vara ganska vanligt vad jag förstår. och jag fick även svar på laktostestet. Nej, jag är inte laktosintolerant.

Jag tänker göra den här dagen till en "ynkdag", en tycka synd om mig själv dag. Jag vill bara åka hem o dra täcket över huvudet.

Och SJÄLVKLART har min hals svullnat upp IGEN. Vad i HELVETE är det för jävla förkylning????

tisdag, februari 27, 2007

Ne me quitte pas....

Jag är helt och fullkomligt SÅLD på franska chansôns.
Jag säger bara Edith Piaf!!

Måste skaffa fler skivor......NU!!
She´s got to be obscene to be believed

Host, hack, seg jävla förkylning men ikväll ska jag träna. Banne mig!! Föreläsningen drog som vanligt ut på tiden igår och jag fick springa som en liten hind för att inte missa t-banan. Svetten rann och luftrören pep men jag hann PRECIS på tåget innan dörrarna stängdes.
Dessförinnan hade jag förtvivlat kämpat med att hålla mig vaken. Igår kändes det inte alls lika mysigt och lyckat när läraren släckte ner i salen. Visserligen fick vi se maffiga bilder av asteorider och meteoriter men jag höll på att somna. Och på det så lät min mage som ett jäkla tröskverk!! Pinsamt i en tyst aula......
Det fick bli korsord på bussen hem....jag orkade bara inte läsa.

Har faktiskt redan hunnit en sväng på bokrean idag. Det mesta tänker jag köpa på Adlibris eftersom priserna är bra mkt billigare där men några fynd gjorde i bokhandeln.
-En nordisk flora
-En bok om däggdjur i Norden
-En svensk vägatlas
-Erikskrönikan

Ja, jag är en nörd.

Det här jäkla vintervädret tar kol på mig. Why, WHY, WHYYY bokade jag inte en semester vecka i solen nu i mars??? Det hade suttit som grädde på moset. Jag står bara inte ut längre med grått, slask, kyla och mörker. All ork är som bortblåst, all viljekraft och framför allt all inspiration.

Nä, gotta go now...
....Madonna is calling me.

söndag, februari 25, 2007

Dulce....tan dulce...

Diós mío......allting går så sakta för mig idag. Sakta men framåt. Jag har lyckats skotta bort snö runt min bil, gå till affären (i snöstorm) och handla + hämta ut brorsans paket. Laga fisk i ugn (utan kryddor och tillbehör ska dock tilläggas) och allt som återstår nu av mina "måsten" är att betala räkningar. Sen är jag "fri".....men så är även helgen slut. Och hur mkt har jag pluggat då? Nada, nada, NADA.
Så vad har jag lyckats med då? Jo, beställa onödiga kläder från Ellos, bränna en bland CD och....jo förresten, en viktig sak. Jag har alldeles nyss färdigställt gruppuppgiften i Matte och skickat in. Slut på två veckors elände....bara för att upptäcka att vi har fått en ny gruppuppgift. Suck. Jaja....
Dessutom, om jag nu ska fortsätta med klagosången, så är vädret urkass. Jag har inte kunnat göra nån observation överhuvudtaget. Inte en stjärna syns. Till helgen är det månförmörkelse och om jag inte kan se den vete tusan vad jag gör.

Men ok, just nu känns allt ok ändå. Har hittat en samlingskiva med låtar från Almodóvar filmer och dom har snurrat i stort sett hela kvällen. Muy amable :)

Och har man inget annat kul för sig så kan man ju alltid luta sig tillbaka och njuta av Dylan Moran. Älskar det här stycket där han beskriver fransmän.........
http://www.youtube.com/watch?v=OK8uPFwL4Xk&mode=related&search=

I ´ate your painting..... :)
Cocooning

Ok, så här är läget. Min jävla förkylning pendlar UPP och NER. Trodde i fredags att det skulle bli bättre men icke. Sitter här nu med krax i halsen, snor och känner mig hängig. Same, same but different. Hur som helst. I fredags efter jobbet passade jag på att åka till skolan och aktivera mitt Campus kort. Sen drog jag till Gamla Stan där jag mötte upp Jocke. Det var svinkallt ute så vi letade upp ett mysigt fik där vi drack varsin thé och pratade med en supergullig hund som ville ha uppmärksamhet. Kl. 19 mötte vi upp gänget på Sjätte Tunnan där vi spenderade resten av kvällen med att festa i medeltida mat och mjöd. Det blev en hel del mjöd måste jag erkänna :) Men kvällen till ära så körde jag för en gångs skull inte bil. Jag glufsade i mig en silltallrik, en biff med honungsrostade grönsaker och saffranspannkaka. Allt med endast en kniv och en sked. Gaffel fanns ju inte på medeltiden och bordsduken fick tjäna som servett. Jocke o jag stack därifrån ca 22.30 för att hinna med bussen hem. Jag somnade i stort sett på en gång när vi kom hem. Vaknade med snor och slem i halsen och skippade träningen. Gick till affären o handlade frallor och marmelad och fixade en stor frukost istället. När Jocke hade dragit vi 12.30 tiden ville jag bara krypa ner i sängen o dra täcket över mig men jag visste att det fanns tusen saker att göra. Tvätta, städa, diska.......jag höll igång nonstop till kl. 17 då min kropp faktiskt sa "stopp". Halsen hade då svullnat upp och jag var fullständigt utmattad efter allt spring i trapporna upp och ner och städande. Men jag kände mig nöjd med allt jag gjort och la mig med gott samvete på soffan.......då kände jag att jag faktiskt var hungrig. Och jag som inte hade handlat nån middagsmat........upp ur soffan, kolla kylen och skafferiet. Jorå, jag kunde skrapa ihop till en tunnbrödsrulle och så fick det bli. Jag låg på soffan till kl. 23 då jag släckte ner o somnade.
Imorse vaknade jag igen med slem och hosta och snor och nu även med en rygg som värkte som tusan. Låg kvar i sängen en timme, gick sen upp o åt frukost sen tillbaka till sängen där jag låg till kl. 13. Har just duschat, klätt på mig och ätit lunch och måste nu samla kraft för att gå ner till affären o handla, skotta fram bilen ur snömassorna och betala räkningar *urk*
Istället så sitter jag här framför datorn, mumsar på en bit egengjord blåbärspaj och funderar på att fixa iordning en kopp thé. Längre än så sträcker sig inte min ambition idag vad det verkar......

Allt jag vill är att bli kvitt förkylningen så jag kan börja TRÄNA igen.