fredag, maj 18, 2007

The name of the game

Äntligen fredag, men just nu kvittar det. Alla dagar känns som ett litet helvete. Vi lever med nerverna utanpå huden och jag orkar inte lyssna mera. Om hon visste hur mkt skit hon har ställt till med......men det är för mkt begärt av en idiot. Hon har varit försvunnen i en vecka nu vilket för mig är skönt men farsan fortsätter våndas. Släpp taget för fan. Jag orkar inte höra klagolåten mera! Det är dags att göra nåt vettigt åt det här, tiden rinner ut.

Igår var jag på fest med Friskis gänget. Kändes lite konstigt att vara där med alla ledare och receptionister. Men jag är ju funktionär jag också nu så. Trevligt var det iaf. Vi spelade kubb, käkade, fikade och pratade om allt möjligt. Skönt att få komma hemifrån en stund och slippa tänka.

Ikväll får jag en stund för mig själv. Ska laga nåt lätt till middag, kanske springa en runda när jag kommer hem och så kolla på TV. Försöka slappna av. Försöka duger.

tisdag, maj 15, 2007

Om sanningen ska fram....

Ok, här kommer fem påståenden om mig. Ett av dom är inte sant. Kan du gissa vilket?

1. En rysk soldat från Murmansk vid namn Andrej raggade på mig i Leningrad för 15 år sen.
2. Jag har sovit i fyllecell i Helsingborg, helt nykter.
3. Jag har gått på klubb i drag.
4. Jag har mött Neil Tennant från PSB på en klubb i London, dansade med honom och fick en autograf.
5. Jag har skrivit texter och sjungit in några demolåtar i ett projekt jag drev tillsammans med en kompis. Vi åtnjöt en smärre framgång i Finland i en väldigt liten lokal krets........

Crazy old me.

måndag, maj 14, 2007

Det är synd om människorna

Tre veckor kvar. Sen ska det värsta vara över. Jag hoppas för Guds skull att vi orkar igenom detta. Mitt i all skit som händer nu så håller jag på att planera mitt nya vardagsrum. Väntar på att hyresvärden ska ställa upp den obligatoriska containern som kommer 2 ggr/år så att jag kan kasta ut min gamla slitna soffa. Ska sen köpa två bokhyllor och två fåtöljer. Min två sits soffa ska placeras i mitten och så ska en tavla upp på väggen. Men samtidigt känner jag att resenerven kliar mer än vanligt. Jag vill åka till Berlin, London, Köpenhamn och Polen. Då känns inte inredning lika viktigt längre. Hellre lägga pengarna på upplevelser jorden runt.
Träningen ska skruvas upp en nivå nu till sommaren. har redan börjat springa och i lördags morse tog jag en lång promenad i en timme innan frukost. Jag har bokat in ett instruktionspass på gymmet för att kunna börja spänna lite muskler och spinningen rullar på dock med mindre pass i veckorna eftersom det är sommaruppehåll... :(

Jag har även börjat studera Första Världskriget och planerar att läsa vidare till Andra Världskriget via Finska Vinterkriget. Det känns ganska relevant eftersom jag har nära släktingar som upplevt båda krig. Min mormor berättade för mig hur det var att leva på Åland när ryssarna bodde där, hon berättade även om en tysk soldat som satt vid hennes säng och grät av längtan till sin egen dotter (under första världskriget). Min farmors båda bröder krigade vid fronten under andra världskriget. Bara en kom hem igen. Jag hann träffa honom innan han gick bort för några år sen. Min farfar byggde med sina egna händer ett stort pensionat på Åland under 30-talet som han drev. Affärerna blommade och gästerna strömmade in.....tills kriget kom. Han fick lämna allt. Inga gäster=inga pengar. Under kriger jobbade han som polis och det hände ofta att han hittade drunknade båtflyktingar vid stränderna.......det var hans jobb att identifiera dom och ta hand om kropparna............så det det känns ganska naturligt för mig att lära mig mera om dessa två krig och världssituationen under det förra seklets början.

Men nog med elände nu.

Hör nu noga på:

LÄS för guds skull HISTORIKERN av Elizabeth Kostova!!!!!!!!!!!! Beställ den här och NU
http://www.adlibris.se/product.aspx?isbn=9170014256
Du kommer inte ångra dig. Boken kommer hålla dig i ett fast grepp från början till slut.

Och behöver du nåt som piggar upp just nu ska du klicka här:
http://www.youtube.com/watch?v=N5VHofWZmwQ&mode=related&search=

Gonatt!
Verka!!!!!!!!

Ok, min nya idol 4 sure!!!!!!!!!!

Groteska kläder, vodka och mkt fest är vad som gäller, kolla in hans videos här:

http://www.youtube.com/watch?v=y9_J8vLeFBI

http://www.youtube.com/watch?v=_61_i2M5Zoo

....och det finns mera.......

söndag, maj 13, 2007

Det blåser nya vindar österut

Tack Finland för en perfekt tillställning igår kväll!! Jag visste att ni skulle grejja det :) Trist bara att ni bidrog med en så himla tråkig låt i år......men men. Faktum är att östeuropa nu är på ingång med stormsteg. Västeuropa, huka er för nu blåser det nya vindar i vår lilla del av världen. Jag ÄLSKAR östeuropa, det är så himla kul att höra nåt NYTT för en gångs skull. I år var favoriterna Georgien, Bulgarien och faktiskt Ukraina. Hade nästan hoppats på att Ukraina skulle vinna just for the heck of it. Eurovision är inte var det en gång var och det är ofrånkomligt. ALLT förändras och utvecklas med tiden (tack gode gud).....jag menar, hur jävla kul skulle det va om alla låtar år efter år lät precis som Kicki Danielssons och Johnny Logans hitar på 80-talet. Och allt snack om svågerpolitik mellan östländerna....jaha, och???? Så ni menar att det ALDRIG har förekommit tidigare då mellan västländerna?????
Jag vet inte om det är mitt finsk-ugriska blod som svallar men jag gillar det jag hör.
Förra året var favoriterna Rumänien, Ryssland, Croatien, Bosnien-Herzegovina, Ukraina, Frankrike och Spanien.......

Jag ser fram emot nästa års tävling och hoppas på mer skön musik från öst.

Och årets vinnarbidrag då? Ingen favorit men jag sänder mina gratulationer och ser framför mig hur Europas alla flator kommer vandra hand i hand i sommar med en nya kampsång....(gode gud).......vänta bara till Gay Pride i sommar.....