lördag, december 16, 2006

Ett år äldre.

Födelsedagen är passerad. Startade dagen med att sova extra 10 min, åt frukost och tog en senare buss. Kom till jobbet, fikade med Jesper och Ernesto, blev fullkomligt nersprejad med kaffe och lyckades sen vid lunchtid kladda ner mig med mat. Bra början på den dagen. Spenderade lunchen med att leta ny tröja för att kunna byta ut min nu ganska äckliga tröja som jag hade på mig. Hittade till slut en på rea på JC för 75:-, en ganska snygg sådan i sportig stil och färgerna rosa och brunt. done deal. På vägen till kassan plockade jag även ett par supersöta örhängen som blev min present till mig själv på födelsedagen :)
Efter att Ernesto hade gått kl. 16 beslutade jag mig för att stänga kontoret för helgen. Ingen idé att sitta kvar där en fredag när ingen är där, telefonen är tyst och alla arbetsuppgifter var klara. Egentligen hade jag o Jocke tänkt gå på bio men jag ville hellre hem för att se intervjun med Christer Fuglesang. Det var ju trots allt en historisk händelse :) Så hem åkte vi, beställde varsin pizza och la oss och jäste på soffan resten av kvällen. Jag var heeelt nöjd med det. Av Jocke fick jag en Hello Kitty mysdress och av farsan fick jag en åländsk deckare :)
Idag kom Pärnilla med familj och jag bjöd på hembakt, choklad, glögg och kaffe. Patrik dök upp lite senare och efter att Pärnilla hade åkt så spelade vi Buzz i några timmar. Det är svårt att sluta när man väl har börjat :) Patrik stack vid 20,00 och vi slötittade på TV o såg sen en österrikisk skum rulle som hette Hotel. Imorrn kommer brorsan på besök över dagen och sen är helgen slut..........Egentligen skulle jag vilja ha lite tid för mig själv att ägna åt mitt nya projekt men det får bli imorrn kväll misstänker jag. För övrigt har jag stoppat mig full med godis, pizza och bullar den här helgen att jag nu känner mig som en hel kossa. Svullen och mätt.......

torsdag, december 14, 2006

Ska det vara kjol eller byxor??

Sådärja. Då var allt avklarat på jobbet för idag. Resten av tiden blir bara att sitta av. Ska ta med en bok imorrn att läsa annars kommer det bli en riktigt dryg dag.
Jag bjöd på köttfärspaj till lunch idag på jobbet och jag är nöjd med hur den smakade. Testade grahamsmjöl i degen vilket var en höjdare! Sen till fikat bjöd jag Ernesto (som var den ende kvar förutom mig!) på mina hembakade hallon o blåbärsmuffins *mums*.
Kopplade igår kväll upp mig på Nasa´s hemsida och följde rymdstationens arbete med att dra in solcellerna LIVE! En otroligt häftig upplevelse att höra dom däruppe prata med Houston i direktsändning från rymden :) Uppdraget igår gick inte helt smärtfritt och man såg tydligt att det inte vek ihop sig så som det var tänkt. Till slut tog dom beslutet att skicka ut en gubbe igen för att få ordning på det. Och det är väl det som kommer att ske ikväll antar jag så jag tänker koppla upp mig igen för att se :)
För övrigt är allt som vanligt. Spinning ikväll, följt av middag framför TV´n och den nya serien Afterlife som verkar lovande :)

Och till vår svenska atronaut och hans medarbetare uppe i rymden just nu vill jag spela låten Resurection med PPK bara för att den passar så himla bra just nu!! :)

Halleluja!

onsdag, december 13, 2006

Lussebullar och juleskum

Det blev Lucia i år också. Ingen överraskning direkt. Hann inte se Luciafirandet på Tv imorse dock som vanligt eftersom jag var tvungen att åka till jobbet kl. 07. Däremot fick jag en chans att avnjuta skönsång i Kista centrum imorse när jag var och hämtade lussebröd på bageriet. En stor lussekör stod på "balkonen" som vetter ut över Modeboulevarden och akustiken var precis perfekt! Jag har även hunnit fixa och ordna en del julklappar idag vilket känns som en enorm lättnad. Men jag har dock några nötter kvar att knäcka. Här på jobbet är det lugnt. Det mesta av jobbet är klart och jag ska nu förbereda pärmar inför arkiveringen 2007. Inget jättejobb direkt.
Imorse fick jag även besked om ännu en pusselbit till mitt hemliga "projekt" vilket gladde mig enormt!! Wohoo! Äntligen kan jag börja göra nåt konkret!......även fast jag tjuvstartade lite i måndags kväll ;)
Ikväll blir det pajbakning eftersom jag ska bjuda på köttfärspaj till lunchen på jobbet imorrn. Har ännu inte bestämt vad jag ska bjuda på till fikat men troligtvis blir det muffins :)

Och på lördag kommer Patrik ÄNTLIGEN över efter att ha lovat det i över ett år!!!!
Det ska spelas Buzz och ätas lussebullar, det kan jag garantera!!!!
Tänk att få promenera i den stora evigheten...

Inatt var Christer Fuglesang ute på sin allra första rymdpromenad. I 6,5 timme svävade han utanför rymdstationen och jag tror knappast att han nånsin kommer att kunna förklara eller återberätta just den känslan han måste ha haft under den tiden. Tänk att få blicka ner på jorden från rymden, få uppleva hur jäkla stort allt är och hur annorlunda allt ser ut från ovan.
Det sägs att de astronauter som skjuts upp i rymden är inte samma personer som kommer ner på jorden igen och det ligger säkert nåt i det.

Jag fortsätter att följa vår astronauts rymdfärd och håller tummarna för att allt klaffar!

tisdag, december 12, 2006

Nejä!!

Jag får inte ta åt mig, jag ska inte ta åt mig.

Sådärja.

All is clear.

måndag, december 11, 2006

Dear Lord!!

Jag är fruktansvärt trött!!!
Men jag vill bara säga att pankisar gjorda på grahamsmjöl och kryddade med kardemumma och smaskens!!! Sådeså!

Nu är det sängdags och Supernatural på TV :)

Natti, natti!!
Jag är en astronaut!!

Just ja, självklart vill jag GRATULERA Christer Fuglesang till att han ÄNTLIGEN fått komma upp i rymden. Hans första arbetsdag på 14 år!!!!!!

Jag är genuint glad för hans skull och är lite avis över allt det stora han får uppleva just nu! :)

Heja, heja!!!
Det var så roligt jag måste skratta....

stackars lilla vita rika flicka med guldsked i mun, .......hur understår vi oss att behandla dig såsom vi gjorde häromdagen? Vi andra, pöblen som inte förstår bättre. Paris Hilton och Linda Rosing spelar i samma liga verkar det som. No further comments......

Vilken helg det har varit!! Efter fredagens slapp och häng framför TV´n så var jag uppe bright and early lördag morgon kl. 08,15!! Kokade kaffe, åt en banan, diskade och bäddade sängen. Tränade ett baspass spinning kl. 10,00 och sen blev det en mastodont frukost med gröt, kaffe och mackor. Resten av dagen ägande jag åt att baka lussekatter, städa och laga mat. Jag höll igång nästan hela tiden, kände inget behov av att vila eller sova. Jag försökte lägga mig på sängen en stund för att läsa men jag klarade bara av en dryg timme innan jag var på fötter igen.
Kvällen spenderades framför TV´n och AMF och några bitar julchoklad....mmmm :)
Söndag. Sov länge, sen frukost och så dags för bak igen. Denna gång blev det ett rågbröd kryddat med anis och en saffranskaka. Morsan kom strax före 13,00 och vi fikade. Hade tvättstugan och sen var jag tvungen att städa ur badrummet. Satt och klurade på matteuppgifter en dryg timme på kvällen och sen försökte jag se tredje avsnittet av AK3. Det gick inget vidare eftersom telefonen ringde hela tiden :) Så kl. 22 kröp jag äntligen ner i sängen och kollade på en dokumentär på Discovery om psykologin bakom seriemördare och psykopater. Hade svårt att somna så jag låg och vred mig säkert en timme och imorse var det enooormt drygt att stiga upp.
Bara 4 dgar kvar till helg nu....zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.