fredag, januari 30, 2009

Nåt att se fram emot!!

För första gången i världshistorien så lider jag inte av någon form av vinterångest i år. Vanligtvis brukar jag tycka att januari, februari är den värsta tiden på hela året. Kallt, mörkt, grått, händelselöst. Men i år har jag lyckats aktivera mig så pass mycket att övergången mellan jul och vardag gick hur smidigt som helst. Kanske har det att göra med de fina fynden från Ellos jag beställde lagom till att julen skulle städas bort. En superfin gardin för 49:- och så mina supermysiga påslakan :) Sen misstänker jag också att de fyra sjukdagar jag hade i början av året faktiskt hjälpte mig att på ett lugnt och harmoniskt vis ta emot vardagen och skapa nya planer.

Mina distansstudier i Historia på Gotlands Högskola har också hållt mig sysselsatt. Jag hade fyra uppgifter att sammanställa till den 17:e januari för inlämning. Och nu när dom är klara så har jag ett nytt historiskt moment att ta itu med. Just nu renässansen. Chattar, läsning och anteckningar tar sin tid och fyller de annars så trista vinterkvällarna.

Min roll som Friskisledare har också hjälp. Två gånger i veckan ansvarar jag för att en grupp glada motionärer får en rolig och bra träning ute i vintermörkret. Vi njuter av den snöklädda skogen på elljusspåret, vi tränar styrka så svetten lackar i minusgrader, vi kämpar oss uppför de dryga backarna och kör intervaller mellan lyktstolparna. Av motion blir man glad!
Och så rullar min vardag på vecka ut och vecka in. Näsa stora händelse jag nu ser fram emot är bokrean den 25:e februari. Jag älskar att botanisera bland böcker och göra fynd!
Ett bootcamp pass ska sättas ihop för våravslutningen på Friskis och däremellan ska vi genomföra en stavgångsvasa i samband med det stora vasaloppet i början av mars.

Våren avslutas och sommaren inleds med en femdagars resa till Rom (och kanske också Toscana) med pojkvän och kusin i sällskap. Vi ska hälsa på min andra kusinvitamin som numera är bosatt i Rom och samtidigt passa på att fira både hennes och Jockes födelsedag därnere. Det ska ätas god mat, drickas gott vin, njutas av fint väder och kultur och kanske även lite shopping. Milla ville att vi skulle ta en avstickare till Sienna men inget är planerat än.

Så jag tycker nog att 2009 har börjat bra.
Hoppas nu bara att det betyder att allt bara blir bättre och bättre!!

onsdag, januari 28, 2009

Haha! Ibland finns det liksom ingen logik...

Ok. Diskussionsämnet handlade om huruvida pannkakor är mat eller inte.

-Imorrn är det äntligen torsdag och pannkakor! :)

-Äh, pannkakor, hur kan man kalla det för riktig mat?

Sa han och tryckte in en till väloljad pommes i munnen.

Nej!!!

Problem, jobbiga situationer, verkligheten, den gråa vardagen, livets gåtor försvinner inte om man blundar, tittar åt andra håller eller låtsas som om de inte finns.

Hålet och mörkret det skapar blir bara större och man får så mycket mer skit att ta hand om i slutändan.

För förr eller senare så kommer allting i kapp dig. Förr eller senare.

tisdag, januari 27, 2009

Allvarligt talat, hur jävla svårt kan det va att hitta till Sälen???

http://www.aftonbladet.se/bil/article4269986.ab

Fortätt använda karta och vanligt sunt bondförnuft säger jag bara!!

måndag, januari 26, 2009

Nä, allt är inte bra...

Jag är inne på mitt 36:e levnadsår och vad har jag åstadkommit med mitt liv?
Inte ett jävla skit.

Ärligt talat, jag mår så himla dåligt av att inte ha lyckats spara ihop tillräckligt med pengar så att jag kunnat köpa mig en lägenhet eller bo i hus.
Det känns skit att jag inte hittat ett jobb som jag trivs med än.
Jag mår riktigt jävla skitdåligt över att jag är snart 36 år och inte har några barn än.

Paniken växer sig större och svartare med tiden och nu är det riktigt jävla jobbigt.
Det hjälper inte att bedöva smärtan med träning, studier, resor och annat lulllull. Det är bara tillfälliga avledningsmoment i livet.
Dom löser inte dom stora problemen.

Och det värsta är att jag är helt jävla ensam med min ångest. Jag skriker och skriker men ingen hör mig.

Jag vet faktiskt inte hur länge jag kan hålla skenet uppe nu.....
Cirkeln börjar om på nytt....

det är måndag igen och en ny arbetsvecka. Nä, nu måste jag se till att vinna dom där miljonerna på lotto så att jag kan göra nån nytta med mitt liv ;)
Vintern lämnade oss hastigt i lördags och lämnade kvar isgator och slask. Det blev ingen jogg i lördags pga detta så dagen sepnderades inomhus med Melodikryss, städning och studier i fåtöljen. Igår fortsatte läsandet och sen avslutades dagen med ett spinningpass. Vi får se hur det går med stavgångspasset ikväll. Kanske behöver vi ha skridskor för att ta oss fram på bästa sätt.

Så kommer dagens fråga: Vad skulle du göra om du vann 100 miljoner?

Själv skulle jag:

-Köpa och renovera ett gammalt sekelskifteshus i Roslagen, Dalarna eller på Åland
-Resa till USA, Australien och Asien
-Skaffa mig en bra yrkesutbildning inom hälsovård
-Läsa mer historia och arkeologi på Högskolan Gotland
-Köpa en lägenhet till morsan
-Hjälpa brorsan med lånen på gården