fredag, september 29, 2006

I live the american dream...


I'm drinking a Soy latte,
I get a double shotte,
It goes through my body,
And you know I'm satisfied
I drive my Mini Cooper
And I'm feeling super-dooper
Yo they tell I'm a trooper
And you know I'm satisfied
I do yoga and Pilates
And the room is full of hotties
So I'm checking out the bodies
And you know I'm satisfied
I'm digging on the isotopes
This metaphysics shit is dope
And if all this can give me hope
You know I'm satisfied
I got a lawyer and a manager
An agent and a chef
Three nannies, an assistant
And a driver and a jet
A trainer and a butler
And a bodyguard or five
A gardener and a stylist
Do you think I'm satisfied?
I'd like to express my extreme point of viewI
'm not Christian and I'm not a Jew
I'm just living out the American dream
And I just realised that nothing
Is what it seems

Do I have to change my name
Am I gonna be a star
Do I have to change my name

Jelly Belly!!

Nä, nu orkar jag inte hålla mig vaken längre. Jag sitter här på jobbet o håller på att somna framför datorn. Funderar allvarligt på att åka hem tidigare, det är ju ändå fredag o det händer inte mkt på kontoret. Igår kväll var jag till skolan och det gick faktiskt bra att hålla sig vaken.....fram till 20,30, då orkade jag inte mer. Som tur var fick vi sluta tidigare.
Imorgon planerar jag att sova lääänge, äta en lååång och god SVENSK frukost och sen dega runt i min nya fina jamas som jag köpte på Macy´s i LA. (Den e superfin!!)
Har beställt lite filmer, har nämligen fått lite 80-tals nostalgi så det blev:

Beverly Hills cop box med alla tre filmer
Big trouble in little China
Breakfast Club

Den sistnämda filmen var min stora favoritfilm när jag var tonåring. Vi såg filmen om och om igen och jag kunde nästintill alla repliker utantill. Så nu kände jag att det var dags att köpa mig en alldeles egen kopia :) Måste nog skaffa filmen Liftaren också, även den en gammal favorit :)

Men mest av allt vill jag bara sova just nu.......

torsdag, september 28, 2006


Mmmmm....kolesterol!!!

Under min vistelse i USA åt jag följande:
American pancakes 3 gånger (med lönnsirap och jordgubbar)
Cornflakes
Rice Crispies
3 bagels med cream cheese
2 Mc Donalds meal
1 kladdig burrito på Taco Bell
1 kladdig taco på Taco Bell
1 kladdig burgare på Jack Jr
1 kalkonsub på Subway
1 kladdig (och äcklig) kycklingburgare med honung från KFC
2 pizza slices
1 Ceasar sallad på Applebees
5 chicken wings (från KFC och Applebees)
En kalkon och skinksallad på Dennys
En kladdig curry kyckling på en japansk restaurang i Japantown SF
2 goda wraps med grillad kyckling och sallad (Maja och Tom grillade och fixade!)
En portion italienska(?) köttbullar med pasta och tomatsås på Universal
En portion wokad apelsinkyckling och ris på Panda
En portion yougurt med nåt müsli liknande och bär blandat ihop
Toast med marmelad
Åtskilliga blaskiga koppar kaffe
Jellybeans
Pumpa frön
2 fruit/nut bars
1 Kellogs K bar
Cola, Pepsi, Fanta, Öl, Margeritha

Den här veckan har jag ätit:

1 tonfisk pastasallad
1 kycklingpastasallad
2 portioner hemmalagad grönsakssoppa
10 små köttbullar och en potatis
4 portioner havregrynsgröt med mjölk
3 skivor toast
4 skivor rågbröd
Frukt
En tomat
Kaffe
Vatten

Ni kan förstå att jag inte ens vill kliva in på nån fast food restaurang på ett tag framöver nu......

onsdag, september 27, 2006







Så inåthelvete jetlaggad

Ida är tröttheten värre än värst. Känns som jag är drogad upp till tänderna. Vandrar runt som ett spöke men än så länge så har jag kunnat göra nån nytta iaf.
Var och hämtade katten igår och han har haft det alldeles utmärkt bra. Blivit matad med räkor varje dag :)
Ikväll tänkte jag försöka mig på att träna igen. Har slappat i 2 veckor nu och det märks...kroppen är en skugga av sitt forna jag.......suck.

Men idag på lunchen var jag ner till Indiska och shoppade två ljushållare så nu är allt i sin ordning igen :)

tisdag, september 26, 2006

California sep 2006












Min fot i Johnny Depps fotspår. Jag har storlek 39.......

I live the american dream....

Jag är tillbaka. Kom hem i söndags kväll efter en dryg 15 timmars resa över USA, Atlanten med mellanlandning på Heathrow. Fatta, när vi åkte från LA var det lördag kväll, 15 timmar senare är jag hemma och det är söndag kväll. Så ni kan ju fatta att man blir ganska snurrig i skallen. Kroppen fattar liksom inte och jag är nu nånstan mellan Kalifornisk och svensk tid......somande kll. 21 igår kväll o vaknade kl. 3 imorse. Kul. Not.
Hur som helst. Allt har gått bra. Vi startade förra fredagen kl. 5,00 hemifrån till Arlanda. Flyget gick 07,00 ner till London o där bytte vi till en jumbo som flög till LA. Resan tog ca 12 timmar från London men med film och mat + dryck så gick det smidigt. Bruden som satt framför mig fyllnade dock till rejält och vinglade omkring i kabinen typ hela resan. Vi landade i ett varmt och soligt LA mitt på dan, det gjorde dock inte Jespers bagage som blivit kvar på Heathrow. Så det blev nån timmes extra strul på flygplatsen för att anmäla, fylla i formulär mm. Sen åkte vi o hämta ut vår hyrbil, en fin vit chevrolet :) Vi tog oss upp till Hollywood och checkade in på hotellet. Sen drog vi ut på Hollywood blvrd för att shoppa lite. Det blev en flottig pizza till middag innan vi somnade alla tre utmattade efter att ha varit uppe typ 24 timmar. Nästa dag drog vi iväg direkt efter frukost. Genom hela Sunset blvrd, förbi Malibu, Santa Barbara och till Lompoc där vi åt lunch, en flottig äcklig burrito på Taco Bell. Sen var det min tur att köra. Lite nervös var jag men det gick faktiskt bra. Kustvägen är jäkligt maffig och det var lite nervpirrande att köra längs dessa smala bergsvägar som faktiskt på vissa ställen hade rasat lite. Vi stannade lite då och då för att njuta av utsikten och till kvällen kom vi så till Carmel där vi hade tänkt sova. Allt var fullt så vi drog vidare, förbi Monterey och bort till nån liiiten skum ort där vi till slut fick ett icke rökfritt rum på ett halvsunkit motel. Vi käkade middag på Applebees som låg precis bredvid och vi skålade i margarithas :) Nästa dag drog vi iväg tidigt igen och käkade frukost på en diner i nån annan liten ort. Det blev pancakes som serverades med lönnsirap (vad annars) och en skål med smör (yep)......jag fick i mig 1,5 pankis (utan smör o liiite sirap) och en kopp kaffe. Strax före kl. 10,00 kom vi til Gilroy där vi skulle shoppa på deras enorma outlet (140 affärer). I drygt fyra timmar frossade vi i jeans, skor, kläder, godis, skivor, prylar mm. Jag fyndade ett par finfina Hello Kitty tofflor, tre par jeans, en tröja, ett par Guess solglasögon, några skivor och sportkläder från Nike. Allt var så jäkla billigt så det var overkligt.....
Vi drog sen vidare mot San Fransisco. Vi tog in på ett bra mkt finare (men billigt) hotell i Silicon Valley. Vi fick morgontidning varje dag och både pool o jacuzzi fanns utanför dörren :) Sen drog vi in till SF och cruisade runt upp o ner längs kullarna (brant!!) och tog en prommis vid Fishermans Wharf. Vi såg även Alcatraz men åkte aldrig ut. Middag blev en kycklingsallad på Dennys. Nästa dag bestämde vi möte med Jockes kompis Maja som bor i SF, vi åkte ner till San Jose till ett ställe som hette Winchester Mystery House, där åt vi diner frukost igen, rice crispies med mjöl o en bagel med cream cheese. Sen kom Maja o hennes man Tom o vi tog alla en guidad tur runt huset som verkligen var skumt. Dörrar som inte ledde nånstans, fönster i golvet och en trappa upp i taket. Till lunch blev det en pizzaslice i SF och sen några timmar på Amoeba Records. Sen vidare till Japantown för mer shopping och vi avslutade med en middag på en japansk restaurang. Nästa dag åkte vi hem till Maja o hälsade på hennes katter, hund och sköldpaddor, vi såg lite på japanska Grudge o sen drog vi alla till Muir woods. Träd hödre än 100 meter och ca 1000 år gamla, det var maffigt :) Som att kliva in i ett avsnitt av X-files.
Sen åkte vi längre upp till Point Reyes national park för en övernattning och bbq. Tom grillade kyckling o Maja lagade tortillas *mums* Några öl senare orkade jag inte mer o gick la mig. Dagen efter åkte vi till en fyr som låg vid kustans blåsigaste punkt. Maffig utsikt och vilken jäkla strand det fanns där!!! :) Vi avslutade med en cherrypie och kaffe på Mel´s diner i SF. Vi åkte sen ner till Fresno där vi övernattade en natt. Dagen efter drog vi ner till Barstow o vidare ner till Joshua tree parken. Det tog drygt 2 timmar att köra genom den öken parken men det var det värt. Så tyst, så öde. Bara sand, kaktusar, joshua trees och ingenting mer. Till kvällen åkte vi tillbaka till LA där vi stannade 2 dar. En hel dag spenderade vi på universal studios. Massa coola rides och en tur genom inspelningsområdet där vi fick se Desperate Housewifes husen (där dom höll på spela in när vi kom). Vi såg en kändis, Larry Miller.......som jag tycker är skittråkig.....
Det sjuka med Universal var att man faktiskt gick runt hela jäkla dagen med ett stort flin på läpparna o verkligen mådde bra och hade sjukt kul jämt!! Det fanns ALLT där, mat, godis, underhållning, shopping, rides......dessutom sålde dom kläder från olika TV-shows. Dessvärre hitatde vi bara kläder från Law and Order och Will and Grace....mestadels herrkläder då.....men jag hittade en skitsnygg jacka som satt perfekt men jag visste inte vem som haft den på sig o dessutom var dragkedjan trasig så det blev inget köp. Däremot blev det en CSI tee :) Så där gick vi hela dan, åt jellybeans, åkte vatten rollercoaster, såg 3D filmer med Shrek o Terminator, åt pasta med köttbullar och allt var perfekt :) Sista dagen sov vi lite längre, år pankisar på Ihop ner i Downtown LA, jag shoppade en pyjamas på Macys, vi tog en tur i Japantown och avslutade med en sväng till Venice Beach innan vi drog till flyget.
Det var väl resan i korta drag typ........