lördag, december 09, 2006

Det vilar en stillhet i snöflingans dans....

.....men vart är snön??? Hallåååå! Det är 10 grader varmt ute idag och solen skiner mellan molnen. Imorgon är det andra advent.....
Jag försöker desperat få upp julstämningen här hemma. Alla ljusstakar är tända, tomtarna på plats, tända ljus står på köksbordet och i köksfönstret och idag ska jag baka saffransbröd. Ur högtalarna på stereon strömmar fin och skön jul/vintermusik från gruppen Triakel men det är inte tillräckligt. Jag vill ha snö!!!! Men man får väl vara tacksam för att det inte är full storm och kaos därute :)
Jag vaknade 8.15 imorse men det var så himla mörkt ute att jag funderade allvarligt på att vända mig om och sova vidare. Men se det gick inte det. Så jag klev upp, drack lite kaffe, klämde i mig en banan och tog hand om disken. Sen var det spinning kl. 10.00. Nu har jag just ätit en stadig brunch och försöker förmå mig själv att börja med dagens sysslor.
Veckan som varit har haft sina upp och nedgångar. Märkligt nog så blev jag väldigt nedstämd på fredag e.m. Jag kan inte förklara varför, det bara blev så. Så när kl. blev 16.00 hade musten helt gått ur mig och jag åkte hem. På den positiva fronten så har jag tagit hand om några problem som jag har haft hängande över mig ett tag. Bl.a så tog jag beslutet att avsluta kursen i nordiska språk en gång för alla. Jag skickade ett mail till min lärare och förklarade varför men fick aldrig nåt svar tillbaka. Dålig stil tycker jag eftersom han åtminstonde kunde ha bekräftat att han fått mailet.....men icke. Nu känns det iaf bra att ha det ur världen. Samtidigt har jag tagit några andra beslut inför nästa år som också känns bra. Men vad det är tänker jag behålla för mig själv än så länge :)

Så nu vankas det bullbak, sen promenad, bokläsning och filmtittande :)

Ha en bra dag!

fredag, december 08, 2006

MÅSTE man verkligen ha julklappar??

Missförstå mig rätt nu. Jag tycker faktiskt att det ÄR trevligt att få en julklapp och jag tycker det är kul att få ge bort nåt fint. Det som stör mig är hetsen innan jul, man MÅSTE hitta den perfekta julklappen, ALLA i familjen MÅSTE få, även om dom har 8 barn och 15 barnbarn. ALLA ska få. Allt jag vill i denna tid av stress är att be alla stanna upp för en stund. Sluta spring och börja fundera, är det verkligen värt allt detta? Varför firar vi jul EGENTLIGEN?? Är det enbart för att få fina (och dyra) presenter eller för att minnas en händelse enligt vår kultur och tradition???? Är det för att gnälla över allt det vi inte fick som vi önskade oss eller är det för att vara tillsammans och umgås en stund med våra nära och kära?
Är julen förstörd bara för att man inte fick de julklapparna man ville ha eller åtminstonde nåt man tyckte var fint? Vi kräver alldeles för mycket idag anser jag, alldeles för mycket mer än vad vi har rätt till. Vi har mat på bordet, tak över huvudet, kläder på kroppen, förhoppningsvis en familj och vänner som bryr sig om och många andra bonusprylar som många, många andra i världen inte har tillgång till. Vad får dom i jul då? Tror ni att dom skulle gnälla över att de fick fel färg på nallen eller gudbevas fel mat????
Ätligt talat, vi beter oss här som ett gäng bortskämda snorvalpar som inte har vett att uppskatta de små sakerna i livet.
Och när ni sitter där på julafton framför TV´n och tittar på Karl Bertil Jonsson, ta då till er budskapet som levereras så tydligt och minns att det viktigaste inte är julklapparna ni snart ska öppna utan det faktum att ni alla faktiskt är samlade där på årets högtidligaste dag. Och res dig upp och ge alla en stor kram.

Over and out.

Det är fint med bra vänner.

Det finns människor som har ngt mer än andra. Människor med en inneboende värme och glimten i ögat. Här är två av dessa.


Välkomna till Mayumis värld...... :)

torsdag, december 07, 2006

Vår astronaut

Om allt går väl så kommer Christer Fuglesang ÄNTLIGEN få åka upp i rymden inatt.
Jag hejar på intensivt och önskar han all lycka!!!!

Det måste ju vara den ultimata drömmen att få möte det stora oändliga.......

men vad har han kvar att önska sig sen när han kommer ner igen?

onsdag, december 06, 2006

Is naaajs!

Just nu känns allt så soft. Jag har ätit lunch (gräddstuvad lever), shoppat lite (en randig tröja och en svart väst) och står nu här på jobbet o mumsar chokladdragerat juleskum o lyssnar på Cornelius "Drop". Träningen igår gick bra, bättre än väntat. Sakta men säkert orkar jag trampa i alla postitioner och under längre o längre perioder, dock har jag fortfarande problem med att orka trampa i takt hela passet. Det var skönt att komma hem, duscha o äta middag. Det blev dessvärre inte så mkt läsning för jag hamnade framför TV´n och den nya norska serien (vars namn jag glömt) som är baserad på en roman av Karin Fossum. Efter det kröp jag ner i sängen och kollade på ett av mina favoritprogram "Dödligt Fiske". Jag skulle aldrig klara av att jobba på en fiskebåt mitt ute på Berings Hav i januari med allt vad det innebär men att se dessa killar som gör det är helt fantastiskt. Vilken styrka det krävs, både mentalt och fysiskt!! Jag somnade ganska omgående efter programmet och vaknade imorse med ömmande muskler och en kropp halvt i koma. Men upp kom jag, fick i mig frukost och kläder på kroppen och befinner mig nu här på jobbet igen. Jag fattar bara inte hur jag ska orka träna idag när musklerna är så trötta men det måste gå på nåt sätt. Utan träning mår jag skit. Men nu har jag fått tips om att pröva äta MERA proteiner för musklernas skull så jag måste väl testa då.

Men tills dess tar jag en juleskum till och njuter av tillvaron.........:)

tisdag, december 05, 2006

I absolutely LOOOOOOVE pepparkaka!!

Till fikat igår tryckte jag i mig MASSOR av pepparkakor. Varför är det så himla gott för??? Önskade bara att jag hade ett stort glas iskall mjölk till så hade det varit perfekt!
Var riktigt duktig när jag kom hem igår. Handlade på Konsum, och lagade riktigt mat, fisk o räkor i vit sås med potatis och morötter. Diskade och gjorde rent i köket, åt middag framför Tv´n och Dr Phil. Stökade lite mer i lägenheten, kollade på CSI NY och käkade torkad frukt. Kröp ner i sängen och kollade på Supernatural, somnade ca 23,00. Ikväll blir det spinning, dusch, middag och bokläsning. Längtar så till nästa vecka eftersom det kommer vara så himla tyst på kontoret då. Vi kommer bara vara tre personer här. Jag ska bjuda på födelsedagslunch och fika på torsdagen och på tisdagen blir det finare lunch ute nånstans. På lucia tänkte vi äta grötfrukost med skinkmacka :) Lite lagom lyx med andra ord. Nästa fredag fyller jag år och då blir det middag ute och bio på kvällen. Jag får välja film. Det blir Casino Royale :)

Men mest av allt vill jag ut och resa igen....

måndag, december 04, 2006

Vänta...jag hinner inte med!!

Helgen är redan över. Det blev en tidig kväll i fredags. Jag var ju så himla trött från i torsdags så jag somnade redan 23,30. Var sen uppe 08,30 på lördagmorgon och tog hand om stöket hemma. Kl. 10,00 var jag nere i spinninglokalen och försökte göra mitt bästa trots att kroppen fullkomligt skrek, neeeeej, jag vill inte. Men det var skönt att få trampa loss, trots att jag faktiskt gör mkt sämre resultat nu än nånsin. Orkar ju för tusan inte hänga med alls. Dessutom har jag märkt skillnad nu när jag inte längre springer 5 km varje dag. Mina ben är rundare än i somras. Det känns på byxorna framförallt men det syns även så väl. Spinningen slimmar inte benen lika bra som löpning tyvärr. Resten av lördagen spenderade jag med brorsan, vi var till Norrtälje o handlade en sväng, fikade och kollade på TV. Igår var det tvättdag och konstigt nog hade jag knappt nån lust att julpynta. Men jag fick iaf upp mina ljusstakar och en o annan tomte. När allt det var klart så la jag mig på soffan resten av kvällen och bara slötittade på TV. Orkade inget mer.
Usch, november och december är de månader på året som det händer mest saker i men de är också de mest förvirrande och stressade månaderna för mig. Hela min tillvaro läggs upp och ner från mitten av november fram till efter nyår så det känns som att man lämnas i ett enormt stort vakum samtidigt som man förväntas att bara mala på i samma fotspår som tidigare och tycka att livet är underbart. Nä, det funkar inte riktigt så för mig. Januari och februari är årets VÄRSTA månader. Det är då min vinterdepresstion sätter fart och jag är sur o irriterad på allt och alla, jämt.
Men det är långt kvar dit. Nu måste jag tänka jul, glitter och mys :)