fredag, juni 27, 2008

Ahahaha!!!

Äntligen fredag. Det betyder shopping med morsan på e.m och sen en löptur när jag kommer hem.
Men först ska det ätas Ben & Jerrys glass!!!

Och dessutom har jag faktiskt uppdaterat min bok och filmblogg idag! :)

http://thepinkroomatmayumi.blogspot.com/

tisdag, juni 24, 2008

Energitjuvar

Jag fick en bok av Mia förra veckan som handlar om energitjuvar i vår omgivning hemma, på jobbet i relationer mm. Jag kan bara konstatera att dom faktiskt finns och just nu befinner dom sig på jobbet och i föreningslivet. Vissa personer blir man bara så trött av att prata med. Man känner sig sänkt ända ner i skorna när man går därifrån och behöver mkt tid och kraft för att växa igen.
Men jag tror att vi alla är energitjuvar vid nån tidpunkt i livet. Alla söker vi bekräftelse eller projicerar våra mörkaste och dystraste tankar på andra i form av dåligt beteende.
Just nu finns det åtminstonde TVÅ personer i mitt liv som jag helst av allt vill undvika om det går. Dom lever på andras energi. Har alltid gjort det så länge jag har känt dom. Och alltid mår man skit efter ett möte med dom.
Att dom dessutom inte går att föra ett normalt samtal med gör inte saken bättre. Så länge dom pratar går det bra men när man själv ska svara eller säga nåt så pladdras det bort eller så börjar dom prata med ngn annan.
Det är synd om dom, verkligen. Jag tycker det. Men trist att andra ska behöva utsättas för deras ilska, osäkerhet och dåliga självkänsla.

måndag, juni 23, 2008

Jag vill bara tillägga....

...att jag inte är djupt deprimerad på någe sätt. Bara nedstämd och i behov av ombyte av miljö.

Jag vill baka kanelbullar, läsa en bok på stranden, handla på loppisar och vandra i skogen.

Tänk så mkt bättre jag skulle må då.
Hur mkt ska en människa orka egentligen?

Att komma tillbaka till jobbet efter midsommar är en fullständig och helvetisk plåga.
Jag vill verkligen inte vara här nåt mer nu.
Fakturor, papper, kontakter och disk står mig upp i halsen. Jag kan inte förmå mig att ens anstränga mig längre.

Dessutom längtar jag efter en förändring. Ny miljö, bättre ekonomi...ett liv.
Det har gått snart ett år och jag har fortfarande inte fått ordning på ekonomin till 100%. Jag HATAR det. Men en sak har jag lärt mig, tillgången till pengar ökar välmåendet och den psykiska hälsan. Punkt slut. Det var länge sen jag var så deppigt som jag varit det sista halvåret. Kanske därför jag varit så mottaglig för förkylningar också.......

En anna sidoeffekt jag märkt av pga depp är att jag stavar fel fast jag tror jag stavar rätt. Jag läser och feltolkar ord. Min hjärna omvandlar ett ord till ett annat och jag läser det precis som hjärna tycker att det ska vara. Skitläskigt.

Och för att toppa det hela så blev semesterlönen usel pga att jag var sjuk en vecka i maj och har en massa jävla räkningar som ska betalas just nu.

Hur mkt ska man orka med egentligen?