fredag, april 13, 2007

Miljoner saker att göra!

Fixa, plocka, packa, diska, städa, ringa, checka, bläddra, leta.......suck. Jag höll igång hela kvällen igår. Bokade av träningen, tre dagars spinning på raken fick räcka tyckte både jag och min kropp och jag åkte istället raka vägen hem för att steka pankisar. Efter maten tog jag hand om berget med disk och sen ringde jag brorsan för att stämma av allt innan resan. Han kommer till Sverige för att ta hand om katten och annat diverse när jag är borta. Sen ner till källaren för att hämta resväskan, packa, kolla pass, biljetter mm. Betala räkningar och ett sista desperat försök att plugga inför uppgiften som ska lämnas in på måndag (hur i hela friden ska jag klara det???). Jag kom i säng vid 23,30 och släckte lampan prick 00,00. Varvade ner med boken Damernas Detektivbyrå som visade sig vara en riktig pärla. Imorse kände jag mig dock inte som en pärla. Trött, sliten och seg kämpade jag mig upp. Tog det ganska lugnt, försökte att inte stressa. Åt frukost och packade ner det sista och åkte sen till jobbet. Ska träffa Jocke kl. 12 för att äta lunch och sen bär det av. Två dagar räcker gott och väl. Jag behöver komma bort, få se nåt annat och göra kul saker. Lite nervös är jag dock inför att återse London igen. Det är nog 10 år sen jag var där sist och det är inte samma stad idag som det var då. Mkt vatten har runnit under broarna sen dess. Men bara vädret är fint så ska väl resten ordna sig hoppas jag.

Wish us luck och vi ses på måndag :)
Ta!

torsdag, april 12, 2007

Förberedelser

Imorrn bär det av till London :) Jag var o tittade på en resväska idag men kunde inte bestämma mig så jag får väl ta min gamla vanliga utslitna väska istället. Behöver få tag på en vettig Londonkarta också....och växla pengar.......allt i sista sekund. Ja, ja, det blir nog bra i slutändan.

Har tappat gnistan lite faktiskt. Jag vet att solen och våren borde vid det här laget ha piggat upp mig men det känns som att nånting saknas. Varje dag kliver jag upp, äter frukost, klär på mig och åker till jobbet. Samma uppgifter på jobbet dag efter dag och sen hem, träna, äta, läsa och sova. Jag försöker klämma in lite kuliga aktiviteter här och var och visst det känns bra för stunden men hela tiden finns det ett tomt hål inom mig som på nåt sätt måste fyllas men jag vet inte med vad. Missförstå mig inte heller, jag är tacksam över att ha tak över huvudet, mat på bordet och ett arbete att gå till........bara jag slapp alla tankar och måsten som hela tiden snurrar i huvet.

Så jag hoppas att helgens resa kan ge mig en nytändning och fylla mig med inspiration igen. Jag vill inte ge upp allt för att apatiskt krypa ihop i ett hörn men så långt kommer jag aldrig låta det gå.

Jävla skit också.

tisdag, april 10, 2007

En mil, Road trip planering, godisätande och astronauter!!!

Jahapp, det var påskhelgen det.

Har väl faktikst inte gjort så speciellt mkt. Det mesta som jag hade planerat, som att plugga, rann totalt ut i sanden. I fredags började jag med att baka fullkornsscones och äta frukost i sängen. Sen spinning och resten av dagen tillbringade jag först med att surfa på nätet efter info om Edith Piaf, handla mat och smågodis och sen ligga på soffan och kolla film, film, film!!
Lördag, tja, frukost i sängen (scones), mkt vila och så......tadaaaa, sprang jag min första mil!! Hade först bara tänkt springa 5 km, det var kallt ute, blåste nästan storm men i skogen var det totalt lugnt. När jag hade avverkat 4,5 km tänkte jag att jag nog orkar några kilometer till, 7 km blev mitt nästa mål, det slutade med 10......utan problem!! Eller, nja, förutom en blödande tå och en sträckt muskel men jag kom i mål och jag mådde TOPPEN!!
Lite senare åkte jag och hämtade upp en bakfull Jocke och vi åt sen middag framför TV´n och en japansk skräckfilm.
Söndag, frukost i sängen :) Sen slappa, slappa och så åkte vi till Jesper för att planera vår kommande road trip i USA. För att riktigt komma i stämning hade vi köpt extra stora chokladmuffins och cola, Jesper hade bakat cheesecake och lite senare stekte vi även hamburgare :) Ni kan tänka er hur jäkla mätta vi tre var sen på kvällen. Och vår road trip är nu i stort sett planerad och klar med reservation för ändringar. En vecka öken och berg med Las Vegas, Flagstaff, Grand Canyon, Monument Valley, Bryce Canyon, ett observatorium och Area 51. Sen vidare en vecka till över Sierra Nevada och Yosemite, San Fransisco och Napa och ner till LA via Monterey akvarium och så avslutar vi på LA Zoo.
Måndag blev det ytterligare träning och Tv-tittande, dock med betydligt mindre godisätande.....snarare inget godis alls, det blev vindruvor :)
Idag hade jag tagit ledig halva dagen för att kunna gå och se Fuglesang och den övriga besättningen på Discovery som åkte upp till ISS i december. Dom visade bilder och filmsnuttar från rymdfärjan och stationen, svarade på frågor och berättade hur livet som astronaut är. Två timmar tog det hela och jag är så himla glad över att jag gick dit. Det var verkligen fascinerande att först och främst se dessa människor som varit uppe i rymden och så även höra dom berätta om det. Space rocks!! :) Efter jobbet var det dags för träning igen och den här gången tog jag i lite extra för allt godis jag stoppat i mig under helgen.

Måste ta och krypa ner i snarklådan alldeles strax, det har varit en lång och spännande dag och jag har en bok som väntar på mig.

Natti, natti!